SKRIVET: 2009-04-30, kl 22:21:25 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Phonecall

You've missed a call, from America. -Again...

Firade Gabriellas födelsedag idag med dunder och ståt. Fast det var inte så mycket dunder eller ståt, aja. Vi fick i alla fall en HEL biosalong för oss själva, bara det är ju värt att hurra för!!
När jag kom hem för ca 30 minmuter sedan visade det sig även att värdfamiljen har ringt. -igen... Utan att jag varit hemma. Bra första intryck av mig verkligen! Sedan säger pappa att Ami (Läs: Mamman) kan ringa i morgon klockan sju. Men vem är det som befinner sig i Danmark hela dagen i morgon? -Jo, jag gör det!!!
Därför har jag nu skickat ett mail där jag säger att jag är ledsen att jag inte var hemma och att i morgon skall jag åka till Danmark och jag vet inte riktigt när jag kommer hem. På lördag skall jag jobba så bästa vore, om möjligt, att ringa mig på söndag. Herregud, vilken vecka!!!!

SKRIVET: 2009-04-29, kl 20:18:38 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Restskatt

Ibland älskar jag bara att vara hederlig skattebetalare i detta land! Idag kom nämligen beskedet att jag får tillbaka 3 150 kr!!! Är jag glad eller vad?! Jag trodde verkligen att jag skulle behöva betala en massa pengar eftersom jag inte betalade någon skatt på de pengar jag tjänade under Partille Cup i sommras. Men tydligen inte. Trodde jag skulle få snåla som skjutton denna månaden innan studenten eftersom jag skall även slinga och färga håret den 7 maj och därifrån försvinner ju en del (relativt mycket) pengar ur min kassa.

Oh, vad allting känns mycket lättare nu. Bara med lite pengar i kassan så klarar jag mig.
Kom även tänka på att det är bäst att jag börjar spara pengar nu till USA och alla kostnader som kommer därtill. bl a försäkringar, resa till Stockholm och så vidare. Men det blir ett senare problem.

SKRIVET: 2009-04-29, kl 18:11:14 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Utdrag

Idag låg det ett brev från Rikspolisstyrelsen hemma på köksbordet när jag kom hem. Trodde inte att jag skulle få utdraget från registret förrän först nästa vecka men de var snabbare ändå..

"För ifrågavarande person förekommer ingen uppgift i registret"
Gissa tre gånger om jag blev glad för att läsa det!

Nu skall jag gå och posta brevet. Har hämtat ett nytt kuvert och nytt frimärke och klistrat igen det. Tänkte först att jag skulle ta en kopia på uttdraget men jag tror inte det spelar någon roll ifall jag gör det och posten skulle slarva bort det. Även ifall jag har kopian skulle jag vara tvungen att beställa hem ett nytt...

P.s. Jag väntar fortfarande spänt på telefonsamtalet! D.s.

Rikspolisen, utdrag.

SKRIVET: 2009-04-28, kl 23:26:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Inte ännu

Ännu har familjen inte ringt om. Förmodligen blir det i morgon. Jag hoppas verkligen det! Och att få se några bilder på familjen. De hade nämligen inte med några bilder med i sin ansökan som jag fick se..
Lite tråkigt. Men jag kommer insistera på att få se några bilder sedan om jag väljer dessa efter att vi har pratat.

Nog om detta. Har hittat en ny "soon-to-become" favoritgrupp Metro station. Lyssnar just nu på deras låt shake it. Har aldrig hört talas om dem tidigare och nu råkade jag klicka på dem när jag valde bland andra låtar på youtube. Visade sig sedan att de tydligen har spelat denna låt ofta på NRJ eller RIXFM (Läs: eller någon annan radiokanal, minns inte vilken) men eftersom jag för tillfället bara lyssnar på Band It som bara spelar rocklåtar hade jag absolut ingen aning om detta. Kul är det i alla fall när man hittar nya favoriter och band man gillar!!

Metro Station - Shake it

SKRIVET: 2009-04-28, kl 21:58:23 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Man skall aldrig säga aldrig, men nu gör jag det!

Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv innan. Under tiden jag var och kollade på fotbollsmatchen ringde tydligen värdfamiljen. Jag tror jag aldrig har fått en så stor chock som när pappa sa det till mig efter matchen då han stod och väntade på mig, Johan och Robert. Jag kunde inte andas. Inte av mig själv utan jag var verkligen tvungen att fokusera på att ta ett andetag i taget. Helt galet. De andra satt bara och skrattade åt mig. Var tvungen att ringa Gabriella som också blev hyperglad, kanske inte mer än mig dock. Haha.

Nu skakar jag fortfarande och väntar på att telefonen skall ringa. Kanske väntar de tills i morgon nu istället. Det vet jag ingenting om... Men GUD vad nervös jag är!!!

Btw. IFK vann med 1-0.

SKRIVET: 2009-04-28, kl 17:41:56 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Soccer

Höll mitt tal idag och jag lyckades faktiskt få till ett ganska hyfsat tal ändå också. Men det bästa är att det nu är över! Känns verkligen som en stor sten har fallit från mitt bröst! Otroligt lättat alltså!

Nu skall jag åka iväg och kolla på när IFK spelar, tydligen hade min granne en biljet över så han undrade ifall jag också ville följa med min ena lillebror och åka och kolla på matchen. Inte tackar man väl nej till ett sådannt tillfälle?!

SKRIVET: 2009-04-27, kl 20:28:45 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Majblomman

Jag har en oavbrutligt jobbig liten jäkel till lillebror ibland. Varje dag när en dörr dras igen så nästan hela huset skakar och man hör en liten röst som skriker "Vill någon köpa majblomma?". Tja, då vet man att mitt monster till lillebror åter igen har kommit hem från skolan.  Det är nämligen första året han säljer majblommor och enligt honom måste därför alla köpa en av honom. Familjen, så som grannar och alla i hans närhet. Visst han kan ta ett nej men att få höra "Vill du köpa en majblomma" varje dag kan i längden bli väldigt tjatigt. Han har trots allt fått ihop över 400 kr redan så något av en försäljare är han absolut. och det bästa med allting är att han har lyckats tjänat ihop sina egna pengar. Man får väl 10% eller något i den stilen av sin försläjning, dvs. att han nu är uppe i 40 kr. Skratta ni, men jag minns hur mycket pengar jag tyckte det var när jag var 10 år gammal...

majblomman år 2009


För övrigt borde alla köpa en majblomma. De kostar olika prisklasser allt från 10 - 50 kronor och pengarna går till handikappade barn i samhället. Ett tillfälle att engagera sig och hjälpa till. Istället för att köpa de där godiset för 15 kronor gör ni både er en tjänst av att inte köpa det och barnen som får nytta av pengarna sedan ifall ni köper en majblomma. En kan inte göra allt, men alla kan göra något.

SKRIVET: 2009-04-27, kl 08:51:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

In da school

Nu sitter jag i skolan. Mer exakt i datasalen. Skall starta med att göra klart lite skoluppgifter som ajg har hängande över mig. Speciellt ett litteraturarbete som skulle varit inlämnat för 3 veckor sedan, nu blir det nog 4 veckor sedan. Verkligen jättebra! (not at all) Men men. Skall börja redan om några minuter med Gabriella, efter att hon har läst klart några bloggar och sedan när ajg har bloggat klart. Jag hinner nog före och lyckas nog logga in på lite andra sidor också. Nä. nu blir det jobba. Jag är redan klar med ett arbete. Jippi för mig!!

SKRIVET: 2009-04-26, kl 23:52:22 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Erkännande

Idag hände någonting fantastiskt nästan magiskt. Min lillebror erkände att han skulle sakna mig ifall jag åkte bort ett år. Visst jag vet att han skulle sakna mig men jag trodde inte att han skulle säga någonting till mig. Och framför allt inte nu, kanske senare mer i närheten av min avresa. Han är kanske mer mogen än jag trodde han var...

I morgon är det åter skola. Skall åka in tidigt nog för att överraska Gabriella och hinna leta i datasalen efter mitt USB-minne. Jag känner mig helt totalt handikappad utan det. Jag vet inte vad jag skall göra, vad jag skall skriva om eller någonting. Har lyckats skriva klart mitt PM nu och jag hoppas att jag har fattat rätt om hur det skall vara upplagt och sådär. Annars lär jag som vanligt få en tillsägelse av Ulrika (Läs: Min svensk lärare). Men det kommer nog inte göra så mycket ändå. Jag får helt enkelt hoppas på det bästa och ta lärdom av Timbuktu "Allting kommer att lösa sig".

SKRIVET: 2009-04-26, kl 15:42:12 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

Frågor till värdfamiljen

Tänkte ta upp lite frågor som jag kan tycka är viktiga att ställa till familjen.

Allmänna frågor:
  • Is there any public transportation such as bus or train in the aerea?
  • If not, am I allowed to us the car when I don't work?
  • Are there any other au pairs in the neighbourhood?
  • Have you had an au pair befor?
  • [If yes:] Could I speak to her/him or get her/his email?
  • Is there any gym or sportsactivity I can join in the aerea?
  • Is there a Park or some nature close to your home?
  • Am I able to bring friends home?
  • Is there a post-office in the aerea?
  • Do I have acces to Internet?

Frågor om familjen:

  • How does a normal week look like?
  • Do both parents work?
  • Do you as a family has any special interests?
  • How much do you expect me to be involved with familyactivity?
  • If you go on a trip somewere can I come along?
  • Do you spend much time with you family?
  • Do you have pets?
  • What kind of religion do you have?
  • What kinds of intrerests does you children have?

De frågor som är kursiva tycker jag personligen är de bästa och de som jag kommer att fråga under första telefonsamtalet eller mailet. Jag kommer fråga dessa frågor eftersom det är dem som jag personligen tycker ger mig mest fritid och hur jag kommer att leva under året. Man måste kunna få ha en fritid och ifall det är så att de bor långt ute på landet, eller där det inte finns kommunal trafik måste jag kunna ha tillgång till bilen t.ex. Ett annat exempel är att ifall det inte bor någon annan Au pair i närheten kommer jag nog förmodligen känna mig utanför och ensam och det vill ju ingen. Tror nämligen att det kan vara ganska svårt att få kontakt med ungdomar som kommer ifrån landet. Men jag tycker definitivt man skall försöka!

Hoppas ni gillade frågorna och är det några andra frågor som ni har och jag inte skrivit upp så säg (jätte, jätte) gärna till!

SKRIVET: 2009-04-26, kl 12:50:41 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sliten

Igår måste jag ha haft värrldens hemskaste huvudverk. Så fort jag reste mig kändes det som en bomb exploderade inuti mitt huvud. Fruktansvärt! Skulle egentligen gått på Liseberg med Gabriella, Isabel, Louise och Fluff (nån mer??) men eftrsom jag inte mådde bra kunde jag inte gå. Var jätteledsen men jag hoppas du fick en jätte rolig födelsedag gumman! (Läs: Gabriella fyllde år igår)

När jag ändå inte kunde göra någonting igår så tänkte jag göra lite arbeten som snart skall vara klara men då visar det sig att jag har tappat bort eller glömt mitt USB-minne. Jättebra eftersom jag har minst 4 st nästan klara arbeten på det. Jag kan bara hoppas att det sitter kvar i datorn på skolan och att jag glömde ta ut det! Annars sitter jag i problem!!

SKRIVET: 2009-04-24, kl 21:10:09 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sommartider, Hej Hej!

Har postat brev idag så nu borde det vara i postkontoret och nå sitt mål på måndag - tisdag. För övrigt har vädret idag varit helt underbart! 18 grader varmt och säkert ännu varmare i solen. Helt fantastiskt. Sommaren är äntligen på väg! Eller skall man kalla det att den redan är här? Kanske inte skall dra segern i förskott för då blir man extremt ledsen när vädret åter blir det där trista mulniga och kalla vädret igen.

Slutade skolan kl.12:15 idag men jag och Gabriella stannade kvar till klockan 15:00. Jag vet vi är sjuka! Efter det gick jag till Kappåhl och tänkte köpa den där klänningen jag pratade om. När jag kom dit hittade jag den nästan med en gång och den var verkligen så söt som jag tänkt mig fast när ajg sedan såg prislappen ångrade jag mig. Visst den kan ha varit värd 299:- men absolut inte 399:- det tål tyvärr inte min studiebudget. Så det blev ingen klänning där, och kanske var det bäst. Inga sura miner uppstod i alla fall (Läs: hur kan det en dag som denna?) och jag tog mig en promenad till Heden där jag skulle ta bussen. Stannade på vägen och köpte en apelsin sorbet och fotade de vackra buskarna som blommade.
Se och njut!




SKRIVET: 2009-04-24, kl 11:25:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Spanande i kön

Jag står som fjärde person i kön på pressbyrån för att köpa mig ett paket tuggummi. Först står en kille kanske 17-18 år gammal, därefter en kille i 25 års åldern och därefter en kvinna i 40 års åldern. Den första killen köper ett paket Prins, den andra killen köper ett paket Prins och slutligen köper även John Silver. Jag som trodde att de dlesta människor i dagens samhälle hade förstått visten med varningarna som alla ger om att rökning dödar. Troligtvis ignorerar nog de flesta det och tror att "Det kommer inte drabba mig".

SKRIVET: 2009-04-24, kl 07:18:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Go'morron

Godmorgon allihopa!
Har precis gått upp ätit frukost det blev gröt, två knäckebröd, ett glas vatten, ett glas c-vitamin och en kiwi. Någon som lägger märke till hälsofaktorn på detta?! Haha, skämt å sido. Jag har även duschat och klätt på mig. Nu blir det till att föna håret så det blir någorlunda bra och okej att visa upp för folk. Sedan blir det även en lätt sminkning. Skall nämligen åka till pappas jobb och hämta mina papper och mitt pass som pappa har för att kopiera. Man var ju tvungen att ha med en kopia på personbevis och körkortet räckte inte.
Om jag har tid sedan innan min litteraturlektion (Läs: som börjar 11.15) skall jag förbi Allum en snabbis. Skall (Läs: äntligen) hämta upp min älskade mobil på The Phone House.

Nä, nu måste jag göra mig i ordning så jag kan komma iväg.

SKRIVET: 2009-04-23, kl 20:48:56 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Betalning för belastningsregistret

Så nu har jag precis betalat in 172 kr till PG 22 07 90 -0, om ni inte förstår är det till Polisens utragskonto. Eller betalat har jag inte gjort men skrivit in transaktionen så pengarna försvinner egentligen inte förrän i morgon. Känns fortfarande lite skumt att betala in pengar för någonting jag inte har i handen, men jag tror nog att en dag kommer brevet ligga där i brevlådan och vänta på mig. Skrev också in hela mitt namn (Förnamn och Efternamn) och mitt personnummer (10 siffror) så egentligen kan de ju inte tolka att betalningen skulle komma från någon annan.

Tycker faktiskt det är väldigt bra att man måste skicka med ett utrag ur polisregistret för att åka som au pair eftersom hela resan blir mer säker, både från min sida men också från "The host families" sida. Man vill ju inte bo hos några skurkar eller värre, pedofiler eller liknande. Okej, det var väl att ta i men ni fattar.
I morgon blir det att gå upp tidigt eftersom jag skall följa med pappa till hans jobb. Det var visst någon som glömde kopiera mitt pass idag så detta var den bästa lösningen eftersom jag vill ha det klart och fixat så snart som möjligt. Så nu skall jag hämta mig ett kuvert jag skall lägga de bäda papprerna i och sedan sätta på ett frimärke. Precis som man gör när man skall posta ett brev. ^^

Efter det blir det att skriva lite mer på landanalysen och däreffter kolla Criminal minds jag bara älskar det programmet! Lite skumt att jag älskar deckare eller krimi samtidigt som jag hatar, avskyr, inte tål skräck eller thriller. Egentligen är det ju samma stuk på alla. Hm, jag antar jag är en oförklarlig människa.

SKRIVET: 2009-04-23, kl 19:40:50 | PUBLICERAT I: Mitt liv

The End

Jag har nu bestämt att om jag skulle dö, vilket jag förr eller senare kommer att göra, så skall jag ha Yiruma  - kiss the rain spelandes på min begravning. Jag brukar vanligtvis inte gilla sånger utan lyric i men denna och alla andra melodier Yiruma gör älskar jag. På något vis lyckas han få fram känslan av saknad, frihet och lycka ändas genom hans toner.

Jag önskar jag var lika begåvad och kunde göra detsamma...
 

SKRIVET: 2009-04-23, kl 13:07:52 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Äntligen nårbar!

Sitter och skriver på min landanalys och vipps som det är får jag två sms... På raken! Jag är populär! (Läs: Haha) Min mobil som har varit på lagning är ÄNTLIGEN klar!! Tror den varit på lagning nu de senaste tre veckorna. Men som man säger -bättre sent än aldrig. Den mobilen jag använder nu är min gamla och jag hör värkligen aldrig när den ringer. (Läs: Förutom nu då..) Det är extremt jobbigt och irriterande att alltid ha missade samtal. Speciellt när det är från jobbet och jag alltid måste hålla på att ringa upp. Tror inte heller att de uppskattar det så mycket heller faktiskt. Fast de vet ju också att jag går i skolan och inte kan ha på ljudet i skolan, så de förstår nog. Så mest irriterande är det nog för mig faktiskt. Skall fråga pappa sedan om jag kan få låna bilen och åka in till Allum för att hämta den + kolla på en jättesöt klänning på Åhlens, jag tror det var åhlens, eller kappåhl. Jaja, båda affärerna finns i Allum men jag hoppas verkligen att min klänning finns i affären...


SKRIVET: 2009-04-22, kl 21:40:26 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Fel intryck

Så fel man kan ha egentligen. Sitter och lyssnar på Susan Doyle och hennes framträdande i Britains Got Talent. Hon är 47 år gammal och okysst. Först i början blir hon helt utskrattad av hela salongen och domarna men så fort hon börjar sjunga bli alla tysta. Jag tror att många lärde sig en läxa den dagen. Denna kvinnan är så otroligt mycket mer än det (Läs: svaga) yttre som hon har. Insidan är så mycket mer, så döm inte utsidan.



Tyvärr kunde jag inte lägga upp klippet från hennes audition. Men det finns en massa klipp på youtube.com
bl a denna länken:
http://www.youtube.com/watch?v=CR_N9iljeMk

SKRIVET: 2009-04-22, kl 19:41:34 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

You have a new match! (2)

Som vanligt kollar jag min mail nu extra mycket eftersom jag håller på att machas med familjer hit och dit. Och gissa vad som fanns i min mailbox nu när jag loggade in?!! En matchning!
Familjen bor i Boston, eller precis utanför. Har tre stycken flickor som är 8,6 och 2 år gamla. Och dagarna skall jag vara med den yngsta under dagarna då de äldsta är i skolan och på eftermiddagarna skall jag skjussa de äldre till aktiviteter. På helgerna är jag ledig och jag får använda bilen på fritiden. Dock får jag inte ha manligt besök under natten..

So wish me luck!

SKRIVET: 2009-04-22, kl 12:47:51 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Betalning & Pizza

Idag hade jag tänkt att betala avgiften till Polisen så jag kan få mitt utdrag. Jag hoppas verkligen inte att jag har haft något fuffens för mig men det borde man väl antagligen veta i sådanna fall, eller?! I alla fall måste nog pappa hjälpa mig eftersom man måste förbetala och sedan skicka in känns det lite mysko som att det kommer bli något fel. Jag gillar helt enkelt inte förskottsbetalningar.. Men kanske inte behöver oroa mig så mycket heller eftersom det är till Polisen (med stort P) och de skall ju vara laglydiga. Hm...

Nu har jag planerat att gå och köpa pizza. Efter det skall jag fortsätta och förhoppningsvis skriva klart mitt litteraturarbeta, efter det göra klart min landanalys. Hade tänkt att skriva om Australien och deras kuster med bl a korallreven och det som dör ut, låter som en bra idé?

SKRIVET: 2009-04-21, kl 19:39:47 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Au Pair Ansökan

Tänkte lägga ut en liten uppdatering om hur det går för mig med ansökningsblanketterna till The Big Dream. I mars var jag och Joanna på ett informationsmöte här i Göteborg. Det var i och för sig vårt andra besök där, det första var jag redan på i Oktober men då var jag fortfarande så osäker på om jag ville åka eller inte. Men så bestämde Joanna och jag att vi verkligen skulle åka tillsammans så vi bokade upp oss på ett möte så snart som möjligt. Vi kom och när jag fick höra allting igen så ville jag iväg så fort som möjligt. Sätta mig på planet till min drömfamilj.
Men tyvärr var jag ju tvungen att vänta lika mycket som alla andra..

Jag skickade iväg papprerna, gjorde klart ett fint bildkollage och tag kort på mitt körkort och skickade in. Redan efter några dagar ringde Daniella (Rekryteringsledaren från Göteborg) och berättade att allting verkligen såg jättebra ut och att hon skulle skicka vidare ansökningarna till huvudkontoret i Stockholm. Efter ca två dagar till fick jag ett samtal därifrån där de berättade att allting såg jättebra ut och att hon skulle skicka över ansökningarna till Boston (huvudkontoret där alla matchningar sker). Jag skulle även få hem ett kuvert med en massa papper. Och jag kan lova att det var MYCKET papper jag fick! kuvertet vägde säkert runt 700g eller någonting, Helt galet!

I förra veckan gjorde jag ett test som man var tvungen att göra och skickade in det också. Så nu är det bara:
       Slutbetygen
       Polisutdrag
       Internationellt körkort
      • Visum
       Hälsoundersökning
kvar och sedan är jag klar. I alla fall ansökningsdelen. Jag väntar fortfarande på att bli machad med en familj och jag hoppas verkligen jag kommer få en så snart som möjligt!

SKRIVET: 2009-04-21, kl 11:25:27 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Deep inside






Deep inside my bubble, I'm all by myself.
Don't have to pretend, don't have to be no on else than me.
Deep inside my bubble it is all so quite, it's my own created world.
All the problems is out, bouncing on the surface, trying to get under my skin.
Deep inside my bubble I'm all alone. Thinking about the outside were I don't belong.



Try to realise what I should do, Do to make a diffrent ending. But all I can think of is the surface above and the darkness underneath.

SKRIVET: 2009-04-20, kl 22:33:01 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sårande ord

Varför skall man ens bry sig om totala idioter?
Att kalla någon fet, hur roligt kan det vara? Mig spelar det ingen roll, jag vet vad jag är jag behöver ingen idiot att tala om det för mig. Men det får ju mig att känna sig så mycket bättre. Åtminstone innehåller ju hjärnan bara fett så antagligen är jag mycket smartare än någon jag-tror-verkligen-att-jag-kan-allting-som-finns-att-kunna-på-jorden. Och hur moget är det? Skall vi börja diskutera på dagisnivå? Vi är vad vi är, visst jag är fet, men du är ful. Jag kan banta.

Men visst skadar det mer än du tror. Du vet inte vad jag gått igenom, de ord jag har fått höra. Du känner inte mig, vad jag är på utsidan är inte detsamma som på insidan. Du vet inte hur jag känner för orden "tjockis", "feto" & "truckbil". Du vet inte. Det är inte ens känslor, minnen och upplevelser jag vill att någon skall behöva känna. Inte ens den jag hatar mest. Inte ens du.

Jag är inte elak, visserligen ibland. Men innerst inne vill jag alla väl. Vill att alla skall må bra. Men tydligen kan andra inte vilja att jag skall göra det...

En flicka i sin ensamhet.

SKRIVET: 2009-04-19, kl 15:21:56 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Brainstorm

Inget avsevärt egentligen att skriva och kommentera. Jag har planerat att göra klart det mesta skolarbetet och uppsattserna som kommit nu den sista tiden. Får se om jag orkar, vill och hinner göra klart dem. Några skall jag i alla fall få klart, så som Litteraturen, Geografin och Svenskan. Men vi får se. Om jag känner migsjälv rätt blir det att jag hamnar på någon konstig hemsida och stannar och kollar runt där. Jag pratar om youtube. Jag ÄLSKAR den sidan! Helt underbar, skräck, humor, musik, bilder, allt finns. You name it!
Men nu skall jag fortsätta brainstorma på mina tankar och ordformuleringar. Bye

SKRIVET: 2009-04-15, kl 23:23:41 | PUBLICERAT I: Bilder

Random picture

Vad spelar det för roll om man har bilder men inte visar dem?!
Så här kommer lite allt möjligt:

WilleknopparSmultrontörn
flätaÖgaGunga
Köttfärsbästa! <3fågelNärkamp
FågelGetingSparka sparka
HamnenKungstorgetHärlanda
Härlanda tjärnKusinfajtTingsrätten, Gustav Adolfs torg
frostig bilstaden
Universeumjulgranskulor
Gamla UllevinightJonsereds fabriker
SäveånWilleäggSimon med vitblomma
Simon
volt

SKRIVET: 2009-04-15, kl 00:41:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Who's getting the credit?

Jag tänkte bara på en liten grej.
Tankar har funnits i oss människor i flera tusen år. Förr eller senare kommer nog de mesta moral och etik frågorna ha tänkts på. Och vem som egentligen får all credit för det är de människor som skrev ned dem. Egentligen betyder ju inte det att det var de som först tänkte på tankarna. Det betyder egentligen bara att de var de som med hjälp av penna och papper skrev ned dem.

Det är samma sak som Jane Austen, eller William Shakespeare. Jag vill inte påstå att de inte är stora författare för männsklighetens historia, men deras berättelser är inte de första. Kanske de första nedskrivna i roman och pjäs form men absolut inte de första som tänkte eller upplevde situationen. Trots detta är det dessa människor som är först med nedskrivandet vi hyllar. Så vad alla egentligen bör göra är att skriva ned alla våra tankar (Visserligen kanske SÄPO:s agenter kan spara ett och annat på dig också i deras hemliga arkiv) för säger vi dem försvinner de ut i atmosfären och blir bortglömda. De kanske lever kvar inom oss en tid men en dag försvinner de. Som om de aldrig hade existerat. Precis som de första egentliga hjältarna och tänkarna.

SKRIVET: 2009-04-15, kl 00:17:11 | PUBLICERAT I:

On fire...

Det var en gång en rödhårig och en gråhårig som satt på en bänk i parken. Då sa den gråhåriga:
- Hur känns det att ha ett brinnande huvud?
- Det borde ju du veta, du har ju bara aska kvar!

SKRIVET: 2009-04-13, kl 18:59:15 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Påskmiddag

Mitt huvud värker och jag är lite trött.
Jag kan säga att efter 3 timmars oavbruten lek med sin kusin på 2 år och 3 månader är man ganska seg. Hur och var han får all sin energi ifrån är en gåta! Funderar på om jag kanske skulle ut och gå en liten bit för att få bort det värsta. Det brukar fungera för mig, som tur är. Sedan ikväll blir det nog nån film och några andra program hit och dit. Tyvärr måste jag lägga mig tidigt eftersom skolan börjar i morgon. Varför, varför, varför???

SKRIVET: 2009-04-10, kl 00:06:39 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En flört?

If u found yourself in a dark room..?!
walls around you are red.!
and blood comes from everywhere!
don't be scared.!
you are in my heart.

När jag får såna här kommentarer måste jag erkänna att jag blir lite skrämd. Jag gillar inte mörka rum och än mindre att det är blod där. Jag skulle ju lika gärna kunna befinna mig i livmodern under mensen. Usch!!

SKRIVET: 2009-04-09, kl 11:50:51 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Biotime

Om några minuter måste jag gå ned till bussen för att åka in till stan. Jag och Simon skall nämligen kolla på "Kenny Beggins". Jag har hört att den skall vara bra, men jag får väl helt enkelt avgöra det själv.
Antagligen vill Simon ha både mat och godis när vi är iväg så det är väl bara att punga ut med pengarna, en sån snäll storasyster som man är...

SKRIVET: 2009-04-04, kl 22:02:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vad som irriterar

Jag irriterar och stör mig så otroligt mycket på människor idag som inte kan argumentera. De tror att det ända rätta sättet är deras (eller deras åsikt eller whatever). Eller när man pratar om en sak och de börjar skriva eller prata om andra saker. Som till exempel jag tyckte att en låt lät som att man spelade fiol, men nej det råkade vara en nyckelharpa. Och detta instrument skall ju tydligen vara Sveriges instrument. Även om det är det är det inte många människor som vet vad det är, inte alla i Sverige så hur skall resten av världen då kunna veta det. Så får man en kommentar tillbaka som skriver att många i andra länder vet vad Sverige är och att jag borde lära känna mitt land mer. Men herregud, det är inte det jag pratar om...
Jag pratar om nyckelharpan. Och det är inte mitt land jag borde känna i såna fall utan hela världen, och vem känner hela världen. - INGEN. Så får man otroligt dumma svar tillbaka som att Sverige i mångas ögon står för mänskliga rättigheter, jämställdhet, natur, välfärd, design, högteknologi och mycket mer. Men detta vet jag redan. Det är många som tycker det står för Älgar och Isbjörnar (!) med. Men det är inte det som hör till saken. Saken är att många inte vet vad en nyckelharpa är. Herregud...
(Och jag vet att min envishet inte gör saken mycket bättre...)

SKRIVET: 2009-04-02, kl 23:32:49 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Goodnight, not just yet...

Varför, varför. Snälla kan nån vara snäll att tala om för mig vad jag gör för fel?! Hur länge jag än håller på med något, hur ofta jag än sitter med det slutar det alltid, ALLTID med att jag sitter ända in på småtimmarna för att skriva klart dessa uppsatser. Att det sedan handlar om Irans statsskick och hur landet styrs och hur trist det verkligen är. Tja, det är en helt annan femma. Men jag hoppas inte att jag surar för mycket för att i morgon är det ingen engelska + att jag skall hem till Gabriella på tjejmiddag. Inte nog med det har jag fått tillgång till bilen. Hipp Hurra.

SKRIVET: 2009-04-02, kl 17:36:59 | PUBLICERAT I: Student 2009

A Sneak

Efter många frågor om hur min balklänning ser ut släpps därför en första V.I.P. tjuvtitt.
Så lite bilder på min nya frisyr också. Tyvärr lever mitt hår, och speciellt min lugg, ett eget liv.



Balrygg

SKRIVET: 2009-04-01, kl 17:23:08 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Städfilosofi

Vid varje steg man tar känner man smulorna under fotsulorna. Är det smutsigt eller är det smutsigt, det är frågan. Ostbitarna, knäckebrödsbitarna, russin och and brödsmulor slåss om utrymmet och skall jag vara ärlig är det ganska äckligt. I diskmaskinen är disken ren och den smutsiga trängs i vasken. Men vad gör jag åt det? Ingenting jag låtsas som någonting annat och vandrar i min tysthet över förödan. Gör iordning min kopp med té och låtsas som ingenting annat. Precis som de andra. Johan skall ändå dammsuga där på fredag och skulle vi städa där nu skulle Simon vara i farten och smutsa ner igen. Så vad är egentligen hela vitsen med att städa när det ändå blir smutsigt igen?

Efter att ha sett "rent hus" på kanal 3 är det ganska självklart. Inga frågor här inte...

SKRIVET: 2009-04-01, kl 12:55:53 | PUBLICERAT I: Mitt liv

It's over

...Äntligen!
Med ingen fantasi, ingen focus och ingen insperation är det inte lätt att skriva en uppsatts. Jag brukar ha det men inte idag. Kanske för att pressen var för stor. Jag vet inte. Men det är i alla fall skönt att äntligen vara klar! Så var det ut igen och hem. Ett samhällsarbete väntar glatt på mig hemma. Jaja...

SKRIVET: 2009-04-01, kl 08:15:51 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Nationalla

Wish me good luck.
Just nu väntar ett nationellt prov i svenska. Jag är nervös så mina händer skakar. Får se sedan hur det gått.
Dödens prov börjar...