SKRIVET: 2009-08-31, kl 23:02:26 | PUBLICERAT I: Mitt liv

The worst worknight sence a very long time back...

Ni hörde rätt! Det var ruskigt väder ikväll! Blåste kallt, det pissregnade. Sådant väder som i princip endast finns i Göteborg. Det letar sig in överallt och man blir dyngsur! Det går inte att beskriva mer än att det regnar vägrätt istället för lodrätt. Hemskt!! Plus att det var mörkt och jag cyklade omkring i deta fruktansvärda väder. Nä, nu är hösten på väg. Kvällen idag är bara ännu ett bevis på detta. Dock har jag fått höra av flertalet vårdtagare att i morgon skall värmen åter komma tillbaka. Jag får hoppas på det. Jag får hoppas på hoppet.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 13:02:22 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Da Bank

Bättre sent än aldrig. Är det inte så man säger?! Jo, jag tror det. Idag är det äntligen fixat att jag och Mathilda skall in till banken för att stänga ned vårat konto. Äntligen, för det har legat som ett otorligt stort irritationsmoment i mitt huvud över saker som måste göras innan jag åker till USA. Och det jobbiga är att vi måste båda göra det sammtidigt, ännu jobbigare eftersom man måste hitta en tid som passar båda. Jaja, idag skall det göras. Sedan skall jag träffa Gabriella som idag börjar sin Skeppar Klass 7 utbildning.

SKRIVET: 2009-08-31, kl 01:38:51 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Inglorious Bastards

Det var åter igen dags för ett biobesök. Denna gången såg vi på Inglorious Bastards med Brad Pitt i spetsen. Fast egentligen vet jag inte hur mycket filmen handlade om The Bastards, men det var inte så mycket. Och handlingar var sådär, lite spritt överallt med olika historier som i några av de sista scenerna gick ihop och mötte samma öde. Och ingenting blev som man hade tänkt sig. Vilket i och för sig kan vara rätt bra eftersom de flesta filmer man ser vet man slutet på innan men ens tittat 10 minuter på filmen. Men denna har sitt eget liv, sin egna speciella karaktär som många gillar och många avskyr. Det är bara att välja sitt egna hörn av åsikter, för de väller i massor. Mig passade den sådär, inte direkt toppbetyg men som sagt, jag är inte heller ett sort fan av Quentin Tarantino.


OBS. Är du känslig för blod, mördande och brutalitet, kolla inte på filmen!

 

SKRIVET: 2009-08-29, kl 23:49:07 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vad hände med ljuset?

Jag fattar det verkligen inte! Förra gången ajg jobbade kväll var det ljust hela kvällen men idag helt plötsligt slog mörkret till. Kolsvart redan vid 21:00. Jag förstår det verkligen inte, vart tog ljuset egentligen vägen? Kvällen gick för övrigt riktigt bra och jag kunde schemat i huvudet utantill, så mycet lättare än att gå runt med lappen och kolla vart man skall härnäst efter varje vårdtagare, nu går det på automatik. Haha.

SKRIVET: 2009-08-29, kl 14:13:58 | PUBLICERAT I: Mitt liv

IFK Biljetter

Snart skall jag sticka iväg till stan innan jobbet. Skall jobba kväll idag och är lite nervös för det var ett tag sedan jag gjorde det. Vet inte om jag kan hålla den takt som behövs. Men det tror jag nog att jag skall kunna fixa! I stan har jag planerat att titta på lite tröjor/linnen/klänningar och så skall jag även en snabbis in på IFK-Shoppen för att köpa biljetter till matchen på söndag, IFK - Elfsborg. Jag och mina jobbarkollegor hade tänkt att gå, eller rättare sagt de tvingade mig, haha, okej inte riktigt. Efter det kanske vi skulle ut, men jag är inte riktigt säker faktiskt, jaja. Det får bli som det blir helt enkelt.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 23:09:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Marley and me

Vid de första sidorna var jag fast, vid de sista var mina ögon röda, kinderna våta och kudden likaså. Den är varm och handlar om John Grogan (Läs: Författaren) men framför allt om han hans frus hund Marley. Den är fylld av glädjeämnen men också av sorg, av framgångar och av baksmällor. Av kärlek och av utmattning, av början och av slutet. Den handlar om livet. Hur det kan gå, utan att man tänker på det. Hur någon kan vara så odröglig men endå så älskad och tills sist så saknad. Det är en bok alla kan relatera till, kanske inte till hunden men till andra ämnen eftersom den berör så oöndligt många livsfrågor. Det blir en glädje att läsa boken men som alla sagor och berättelser har den också ett slut. Och kanske inte det drömslutet man hade velat utan det realiteten.

SKRIVET: 2009-08-28, kl 10:33:56 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Biofilmer

Som vanligt fastnade jag åter igen vid film-delen och kultur delen i tidningen då jag gick igenom den. Men den här gången fanns det otroligt mycket nytt. Det var andra delen av millenium-trillogin (Stavas det så?!), Flickan som lekte med elden. Är det bara jag som har missat att den ens spelades in? Andra filmer jag vill se är Allt för min syster, med Cameron Diaz, verkar jättebra och väldigt gripande. Inglorious Bastards verkar också som en bra film. Jag och mina bio kostnader asså, då är de som kommer att fälla mig, haha. Nä, men som sagt älskar jag att gå på bio, stämningen, känslan, det spännande ögonblicket. Inte mycket slår ett riktigt bra biobesök med en vän  i stolen/arna bredvid.

SKRIVET: 2009-08-27, kl 19:22:24 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Kisslukt

Det var inte den vanliga blandning av parfymer som mötte mig ombord på bussen idag då jag klev på efter jobbet. En lukt som förintade all annan och som verkligen stank i hela främre bussen. En uteliggare hade intagit första parket och hela bussen doftade av hans arom. Till och med flera meter bakom honom, jag fick gå ända längst bak för att undgå lukten och ändå kom den sig smygande i slutet på resan. Tur att den inte kommit tidigare för jag vet inte om jag hade klarat av det. Visst, jag jobbar med äldre och visst, kisslukt har jag vant mig vid (Läs: till en viss grad) men detta var verkligen fruktansvärt. Jag förstår att det måste vara extremt svårt att inte ha något hem oh ta sig upp ifrån skiten när man väl kommit dit, men samtidigt, vilka människor kissar på sig, och flera gånger om? Och ens ha på sig samma kläder. Nä, det är för mig oförstårligt. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan gå omkring i kläder som stinker, verkligen stinker kiss. Nä, det är fruktansvärt!

SKRIVET: 2009-08-27, kl 18:10:03 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Även visum betald

Yes, det känns skönt att ha detta moment på "To-do"-listan avklarat. Eftersom man måste göra det via banken känns det skönt att kunna göra det i god tid eftersom det alltid tar längre tid för betalningen att ge igenom min bank till den Amerikanska Ambasadens bankgiro. Plus att det för mig kostade 40kr att göra det. Egentligen skulle det kosta 60kr men kvinnan i disken var otroligt generös och tog det billigaste överföringsalternativet, bara för att jag var tvungen att göra det via banken och inte kunde göra det via internet som jag brukar. Jaja, 40kr är ju inte så mycket heller. I kväll skall jag gå igenom alla papper till ambasaden och visumet samt hälsokontrollen som jag skall förbi CC kontoret på tisdag och lämna in. Känns toppen att så mycket är klart. Och sedan bara betalningen kvar, men som sagt den tar jag efter jag fått visumet. Ha det bra!

SKRIVET: 2009-08-26, kl 22:02:03 | PUBLICERAT I: Mitt liv

New Haircolour

Yes, ni läste rätt. Jag har ju som sagt färgat håret och utlovat som alltid kommer här bilder på resultatet. Både före och efter.

Före


Efter

SKRIVET: 2009-08-26, kl 19:45:39 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Bara betalning kvar

Just det, jag är klar med allt pappersarbete som man skulle gå igenom och göra nu inför visumet. Känns bra att ha gjort allting (Läs: Eller nästan). I morgon skall jag förbi banken och genomföra transaktionen till Amerikanska Ambasadens bankgiro. Mycket viktigt att göra detta genom en bank och inte via internet, eftersom man måste ha en kopia på betalningen och internetkopior inte accepteras. Trodde att banken här i mitt område stängde 15:00 men när ajg kom dit 14:45 var det både låst och släckt. Nä, utan till 13:00 hade de  öppet, dock längre i morgon och då 14:30-17:30 också. Så får ta mig en tripp dit efter jobbet, om jag hinner, annars får jag åka till den stora inne i stan.

SKRIVET: 2009-08-25, kl 20:17:54 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Inte mycket kvar att göra

Fotografi (Läs: med alla specialmått och regler) är gjort, hälsokontrollen är gjord. Det var det på min "to do"-lista att göra idag. Fixat och klart, äntligen. Som det har nagt på min nervositet att inte få tid eller hitta sakerna och hinna få gjort dem i tid. Herregud, men så idag fick jag det äntligen gjort! Jag åkte till vårdcentralen fick sitta och vänta (Läs: som vanligt och alltid är inom sjukhusindustrin) i 10 minuter längre än min tid var bokad till. Efter det mötte jag upp Gabriella i stan. Vi sprang runt mellan olika fotografier och diverse andra affärer men det verkade om om ingen tog visum fotografier till USA. För jobbigt, krångligt, Nej vi har inte den rätta tekniken, Inte de rätta måtten... Jag vet inte hur många förklaringar vi fick men så snubblade vi förbi Expert vid ingången till Nordstan. "Pass- och körkorts foton på 3 min." Aja vi kan ju lika gärna kolla och gissa om de inte tog de förbaskade korten! Jo!!! Helt vanligt Ja, fick vi som om det var världens enklaste grej, självklart liksom. Så där traskade jag in i ett hörn tog kortet, betalde 199 kr, väntade i 2-3 minuter och sedan var allt klart. Världens enklaste grej!

SKRIVET: 2009-08-25, kl 12:00:28 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Hälsoundersökning nästa

Japp, idag är det äntligen dags att göra en av de sista momenten till att jag är helt färdig och kan åka iväg. Betalningen görs nästa vecka då jag vet att jag har fått mitt visum och så vidare, känns mer tryggt på så vis. Idag skall jag också vara med Gabriella, får se vad vi hittar på för konstiga saker. En sak jag skall göra är att ta kort till visumet i fotoautomaterna på centralstationen. Blir nog super, skall ring CC sedan också och kolla ifall det går bra med vita kanter, men det tror jag nog att det skall göra. Aja, nu skall jag duscha och sedan ge mig iväg.

SKRIVET: 2009-08-24, kl 23:27:06 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

Personlig Almenacka

Almenackor använder jag mig av dagligen! Allt ifrån vad jag skall göra, till när jag skall träffa någon, till födelsedagar, evenemang och diverse andra saker. Därför är det så praktiskt med en almenacka. Och när man kan göra den slldeles personlig blir det mycket, mycket roligare! Därför har jag betällt hem en egen kalender från personligalmenacka.se, här kan man välja hur den skall se ut, i vilken färg den skall gå i. Lägga till födelsedagar och en massa andra saker. Precis lika mångsidigt som vi människor är olika. 275kr kostar dem, vilket jag inte tycker är en alltför stor kostnad om man räknar med att man gör den helt personlig plus att frak och moms ingår i priset. Så här kommer den till slut att se ut.


[Klicka på bilden för att komma till hemsidan]

SKRIVET: 2009-08-24, kl 20:12:54 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Dubbelkoll

Nu när jag gick in på min inkorg såg jag att jag hade fått ett nytt mail från Cultural Care.

Hej Cecilia,

Ville bara dubbelkolla med dig att du vet att du ska till ambasaden 2 september kl 10:00? Jag hoppas att du har fått inbjudan och alla visumhandlingar hemskickat till dig?

Mvh Louise

Blev ganska förvånad att jag hade fått ett mail av dem. Men eftersom jag ringt två gånger om denna ambasadtid (en gång för att byta tid och en annan gång för frågor, btw det kommer bli många mer telefonsamtal dit. Haha) och jag haft problem med mina papper att de inte har kommit fram i tid och sådär känns det väldigt bra att de kollar upp, så att jag inte saknar någonting eller inte vet om något. Det känns väldigt bra och jag gillar verkligen att jag åker med CC. Känns super och de har alltid hjälpt mig med mina frågor och sådant. Visst dröjde det mellan matchningarna, men man får inte glömma att det är många, många fler au pairer som åker i år från både Sverige och resten av världen. Men nu har jag ju som sagt min familj.

SKRIVET: 2009-08-24, kl 20:03:05 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

Nu fungerar Videon!

Nu har jag äntligen hittat ett sätt jag kan lägga upp videor som alla kan ta del av. Vad jag har förstått har man inte kunnat titta på videon innan. Varför vet jag inte, men jag har mina aningar. Nu hoppas jag att det trots allt skall fungera så att man kan ta del av den. Jag tyckte det var jättesvårt att veta vad man skulle säga, hur man skulle göra den och så vidare. Men jag kollade igenom en del klipp andra lagt ut och till slut fick jag fram min. Hoppas ni gillar den och kanske kan inspireras till eran egen! Lycka till!

För att komma till det gamla klippet tryck HÄR.

[Säg till om videon inte fungerar!]

SKRIVET: 2009-08-23, kl 18:48:57 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En tripp tillbaka i Historien

Eftersom jag jobbar inom hemtjänsten går jag hem till alla möjliga människor hem för att hjälpa dem med diverce saker. Jag städar, tvättar, gör frukost, handlar, ger medicin och jag träffar otroligt mycket olika folk. Jag har sett de pedantiskt rena husen till de koatiska hemmen till de möbelfattiga lägenheterna. Jag har sett det mesta. Men idag hittade jag faktiskt någonting nytt. Jag letade efter fotografi och gick igenom en låda och vad ligger inte där i? Jo, matkuponger ifrån 10-talet. Alltså mer exakt, det 1:a världskriget. Jag tycker det är så otroligt coolt, att vissa faktiskt har sparat dessa saker. Saker som, när de tog slut, saknade värde men idag är exotiska, gamla rent ut sagt antika. Fotot hittade jag också. Ett fotografi på en skolklass från, vad kan det vara, 1917 kanske, däromkring. Det är inte första gånen jag hittar saker och vissa lådor gömmer de allra märkligaste, konstigaste och ibland även de äkligaste av saker. Men en sak är säker, överraskad, det kan man alltid bli i en tripp i historiens gång.

SKRIVET: 2009-08-22, kl 21:37:29 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Syskonkärlek har gränser!

Idag när jag var på väg hem från jobbet och passerade "Femmaningången"  i Nordstan såg jag två små grabbar. Vad kan de ha varit, kanske runt sju år eller någonting i den stilen och den mindre runt fyra. Han och hans lillebror står bakom deras mamma (Eller en kvinna som jag förmodar var deras mamma), mamman står och tittar på utförsäljningssakerna och har sin uppmärksamhet på helt annat håll än sina barn och helt plötsligt puttar den äldre killen ned sin lillebror på golvet. Men det värsta är att det tar ju inte slut där, nej för när den lille pojken ställer sig sedan bredvid och sparkar till lillebron. Först på benet/låret och sedan vid magen. Samtidigt som han skriker "Men ställ dig upp dåh"... Jag blev bara så j*vla förbannad så det var inte klokt! Oavsett om man är sju år gammal eller en annan ålder är det verkligen inte acceptabelt att sparka någon som ligger ned. Visst, jag och min äldsta lillebror har bråkat en del rjält stora bråk. Vi har slagits med dammsugarmunstycken, försvarat oss med både stekpannor, pallar och stolar. Vi är galna jag vet, men detta är nu många år sedan och vi visste båda då att det var otroligt fel. Dock gjorde vi det hemme när det bara var vi två hemma så någon riktigt utskälning har vi inte fått. Och även om våra bråk var på skoj allvar så kände vi alltid oss otroligt skamliga om någon blev skadad på riktigt. Det handlade mer om att visa upp sig vem som kunde försvara sig mest. Jag vet låter lite skumt men så var det.

Så ansvarsfull som jag är gick jag fram till honom och sade till både honom och hans mamma på skarpen. Nä, sånt kan jag bara inte tollerera! Och pojken, tja han började gråta och vände sig till sin mamma. Mer vet jag inte för jag var på väg därifrån.

SKRIVET: 2009-08-19, kl 20:19:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

I'm Going Brown

Yes, ni hörde rätt! Jag är trött på denna gul/orange/blonda färg och min fula utväxt så nu är det faktiskt dags att göra någonting nytt. Följde med mamma och pappa till Allum och köpte hårfärg där. Så nu skall det nog bli riktigt bra hoppas jag, ljus mahogny-guldbrun. Låter riktigt som min stil det där :P I morgon skall jag träffa Gabriella och på kvällen åka hem till henne för att ha grillkbäll. Det skall bli mys! Och en förvåning för alla att jag blivit brunett, haha. Nä, nu skall jag gå och fixa det.

SKRIVET: 2009-08-19, kl 20:09:56 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Visum

Idag fick jag äntligen hem de papper jag väntat på så länge från Cultural Care. Kändes så bra - innan jag öppnade och fick se allting. Herregud, jag känner verkligen inte för att sätta mig ned och gå igenom allt det där. Galet mycket och svårt verkar det vara också. Mamma och Pappa får hjälpa mig och kan varken dem eller jag får jag ringe in till CC kontoret i morgon. Då skall jag även in till stan och boka en tur och retur till Stockholm. Åker förmodligen med swedbus under natten och kommer fram tidig morgon. Känns lättast så. Då kan jag sätta mig på något nattöppet café (Läs: Om ni känner till något säg till!, Haha). Jag är så säker på att jag kommer vimla bort mig i Stockholm att allra säkrast är att ta en taxi från och till amerikanska ambasaden. Eller så skaffar jag mig en väldigt, väldigt bra karta jag kan använda mig av.

Fick även ett gulligt svar utav min Host-mom Laura idag.

Hi Cecilia!

Thanks so much for sharing the great photos. You beat me! I have on my list of things to do "send photos to Cecilia".

Those signs are funny. It sounds like the festival is a lot of fun. What kind of music concerts do they have? Classical, Rock, Folk? Camp has finished for the boys and now we are headed out of town for a few days. Then we will hang out and do some fun things around here and then school begins Sept. 9th.

When you have a chance, you may want to check out the following links to get an idea of what is around here:
...

Enjoy the information!

Laura

SKRIVET: 2009-08-18, kl 23:46:27 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Nyskrivet mail

Mail är alltid trevliga att få. Men ibland måste man faktiskt vara själv att skicka det också. Nu har det gått över 2 veckor (Läs: tror jag) sedan jag hörde någonting från familjen och de hörde någonting från mig. Så därför tyckte jag att det var dags för att ta sig i kragen och berätta lite vad som har hänt och kommer ske. Lite om ambassaden och lite om Göteborgs kulturkalas. Skickade även lite roliga bilder på vägskyltarna, hoppas att det kommer bli uppskattat. Men det tror jag nog. Skall även skriva ett brev till Andrea (Läs: nuvarande au pairen) med lite frågor. Vad hon hade med sig, så inte jag köper samma saker och lite liknande. Tänkte även fråga hur det ligger till med alla våra elektriska saker, fungerar de där borta om man bara har en adapter eller är strömen för svag/stark. Jag får olika bud hos alla.

SKRIVET: 2009-08-18, kl 22:41:20 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Telefontider

Nu har jag ringt både det ena och det andra telefonnumret. Pratat med den ena personen till den andra. Känns som om jag bara har pratat i telefon idag och försökt fixa till allt. I morgon måste jag posta några brev innan jag åker till jobbet också. Sista momsredovsiningarna för Perstrada UF. Så otroligt skönt att det är klart! Fy fan vad tid det har tagit! (Läs: Ursäkta språket). Nu är det bara till att avsluta kontona så är vi klara. Klara, jag trodde aldrig jag skulle få säga (Läs: skriva) det ordet. Bara att få tag på Mathilda, vilket inte kommer bli det lättaste men jag skall lyckas. I'll hunt you down if I have to!

SKRIVET: 2009-08-18, kl 16:57:46 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Borta med Västanvinden

Idag fick jag ett väldigt märkligt mail från Cultural Care. Tydligen ska jag vara på Amerikanska Ambasaden på fedag. Någonting jag inte hade en aning om eller kan. Jag skall jobba hela helgen och jag hinner verkligen inte få klart alla papper och kort som skall tas innan jag åker iväg. Boka resor hit och dit, prata med Kristina och en massa andra saker som skall göras. Det lustiga med allting är att jag fick ett mail av Cultural Care att jag skulle komma till deras lokal och ett möte i samband med mitt ambasadbesök. Men mina tider och sånt till ambasaden har jag inte fått. De skickades till mig i torsdags och har fortfarande inte kommit fram. Asskumt verkligen! De borde verkligen ha kommit fram igår och allra, allra senast idag. Men kommit, det har det inte gjort. Känner mig lite smått panikslagen eftersom det är så mycket som skall göras (Läs: Vad jag har förstått av andras bloggar) och jag har inte den blekaste om vad som skall göras, plus att jag inte har hur mycket tid som helst eftersom jag jobbar. Jaja, jag får hoppas att allting löser sig. Nu skall ajg i alla fall till Ambasaden onsdagen den 2 september. Någon mer som skall dit då?

SKRIVET: 2009-08-18, kl 07:17:45 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Huller Om Buller

Vårt hus står upp- och ned. Våra saker är inknuffade i hörn, alla saker på våra väggar är nedtagna. Inga blommor finns kvar och allting ser dött, konstigt och kalt ut. Anledningen till detta är att vi skall byta ut alla våra fönster. Snickarna kommer när som helst och jag skall snart ta bussen till jobbet. Trött som satan är jag och jag hade gärna sovit inst tre timmar till! Men tyvärr kommer jag inte kunna sova ut förrän på torsdag då jag är ledig. Och ingenting skall stoppa mig då, men nu måste jag gå. Hej.

SKRIVET: 2009-08-17, kl 23:53:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Göteborgskalaset eller Göteborgs kulturkalas

Jo, jag var faktiskt på Göteborgskalaset, eller Göteborgs kulturkalas som det nu för tiden kallas. För er som undrar eftersom jag inte skrivit om det. Anledningen till att jag inte skrivit om det är för att jag tagit en massa bilder som jag ville visa upp men de orkade jag aldrig föra över på datorn... Tills idag.

Langos med gräddfil, ost och rödlök.Som vanligt åt vi en Langos på kungstorget intill Saluhallen och biopalatset. Jag vet att det inte är nyttigt men en gång per år struntar jag i den regeln och tar en i alla fall. Samtidigt spelade man upp någon pjäs som handlade om Astrid Lindgrens alla stora verk och man sjöng sånger därifrån. Både Mimmi och Benjamin Wahlström var med och deras morbror Linus. En helt okej förestälning, men samtidigt vad skall jag förväntas tycka om en barnpjäs. Kanske inte direkt sånt jag går och tittar på, på min fritid men när jag väl är där skadar det ju inte heller. Det är något speciellt med kulturkalaset, stämningen, maten, människorna. ALLT, ALLT, ALLT blir verkligen annorlunda. Med glada humör och människor från Göteborgs, Sveriges och världens alla hörn. Jag träffade människor ifrån Asien (ÖstAsien, vet dock inte land), England, Norge, USA, Tyskland, Frankrike, Australien, Schweiz, Italien och många, många fler ställen. Riktigt skoj måste jag medge!


Efter att vi åt vår årliga Langos vandrade vi vidare mot Gustav Adolfs torg. Där hade en konstnär samlat på sig en mängd olika (Läs: roliga) vägskyltar. Haha, ni kan kolla själva på bilderna!




På fredagen åkte jag hem till Linnéa. Där var jag ett tag, vi kollade på tv och åt mat. Gjorde oss i ordning och diverse andra saker. Efter det fick vi skjuss in till HJ Braltningsplatsen och därifrån tog vi bussen in till stan. Vi tittade snabbt in på 4-gott och därefter gick vi och kollade på skyltarna igen. Linnéa tyckte de var lika roliga som jag. Och tur är väl det, haha. Efter det vandrade vi vidare mot Götaplatsen där Europe skulle spela en spelning och underhålla oss under kvällen. Vi var där i mycket god tid och det var inte alls mycket folk omkring oss... Men snabbt blev det fler och fler och när Hampus och Mattias skulle hitta oss var det lite mer knöckat. När spelningen väl satte igång var det proppfullt. Roligt och de fick upp stämningen. Roligt tycker jag också var att det var så spritt mellan alla åldrarna. Det fanns barn där tillsammans med sina föräldrar och syskon och de fanns de där 40+ kvinnorna som gick dit för att få sig en nostalgitripp tillbaka till ungdomens ljuva år och de fanns de gamla gubbarna. Alla möjliga åldrar och kön, mycket roligt! Även om man bara kände till och kunde sjunga med i ett par av låtarna.

SKRIVET: 2009-08-17, kl 17:21:12 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Hälsoundersökning

Jag vet att jag är i sista fasen av att beställa en hälsoundersökning innan min resa. Men faktum är att det har bara inte blivit av förrän nu. Först var jag uppe på vårdcentralen i björkekärr och kollade om de hade någon tid men sköterskan jag pratade med sade att de inte längre utför några hälsosaker eftersom det tog alldeles för lång tid enligt henne. Så det var bara för mig att traska vidare till vårdcentralen vid mig. Anledningen till att jag inte gick dit från början var att jag trodde de inte öppnade förrän 1 oktober som det står någonting om i deras annons men de hade visst öppnat ändå. Idag första dagen efter sommarstägningen så där hade jag tur. Jag fick i alla fall en tid nästa veckatisdag så det är ju bra och seda frågade jag även om man kan boka tid för vaccination mot svininfluensan. Även om jag itne är orolig för den kan det ju vara bra att vaccineras när man åker till dess mekka. Haha, okej kanske inte..

SKRIVET: 2009-08-16, kl 22:56:15 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Äntligen Vintertid!

Okej, sommaren håller på att ta slut. Och visst har det som vanligt gått alldeles, alldeles för fort. Precis som vanligt, som varje år. Men en sak är bra när allt håller på att bli vanligt igen, busstiderna! Fler bussar går och fler tider på dygnet och varje timme. Äntligen! Säger jag bara! Som jag har väntat. Nu kan jag äntligen ta buss 505 på morgonen och inte gå upp extra tidigt för att hinna med den tidigare bussen. Det är toppen. Mer en toppen, superb! Haha. Nu slipper jag ta mig flera kilometer åt ett hål för att komma med en buss och om jag missar en spårvagn slipper jag vänta lika länge på att nästa skall komma. Och vad som gör saker så mycket bättre är att nu när vintertiden kommer igång, då är det inte långt till höstterminen och då skall jag snart åka till USA. Kan det bli bättre eller kan det bli bättre?

SKRIVET: 2009-08-15, kl 22:25:49 | PUBLICERAT I: Mitt liv

The Proposal

Godkväll, idag var jag och Joanna på The Proposal. Det var en riktigt, riktigt rolig chick-lit film mera passande för tjejer. Precis sådant som jag gillar, haha. Träffade Joanna i stan efter jobbet och vi irrade omkring därinne så det var inte klokt. Utomhus regnade det så därför var vi bara inne i Nordstan men efter ett tag bestämde vi oss för att gå till Presstop och kolla på alla de tidningsskrifter de har därinne. Otroligt mycket! Tyvärr hade de stängt en halvtimma tidigare så vi tog spårvagnen till Scandinavium och gick in på Netto. Jag inhandlade kanderande jordnötter och Joanna pistagenötter. Tyckte verkligen jag åt och åt så mycket kanderade jornötter under hela filmen och till slut (Läs: Och fortfarande) mådde jag så illa! Dessutom hade ja ginte alls ätit många nötter utan hela påsen var typ kvar... Nä, ner i soppåsen för det! No more säger jag!

SKRIVET: 2009-08-13, kl 00:59:16 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sommaren med Göran.

Mina pengar rullar åt både det ena och det andra hållet. Men ibland kan det också få vara värt det tycker jag. Att leva och ta för sig av livet är, lika viktigt som att ha skoj och roligt, umgås med kompisar och allt det där andra som liksom hör till... Haha, och därmed är dagens filosofilektion över (Läs: För den här gången ja...) Efter jobbet idag åkte jag hem, duschade och gjorde mig i ordning. Skulle nämligen träffa Linnéa på Liseberg och därefter skulle vi gå på bio. Eftersom jag valde film blev det Sommaren med Göran. Och varken jag eller Linnéa blev besviken. En riktigt rolig, underbar och humoristisk Svensk film. Jag vet, kommentarer kommer ofta upp att svenska filmer är dåliga, kvaliteten och visst jag kan hålla med. Fast på senare tid måste jag tillägga att kvalitén har blivit mycket, mycket bättre och högra än den var innan! Och ett litet tips: Om du gillar svensk humor, Se den!


Jag och Linnéa

SKRIVET: 2009-08-11, kl 16:47:29 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ett paket kommer lastat

Tja, det var så det var för mig idag. Med posten kom allting som jag har beställt. 6 filmer och 3 böcker. Pocketar men endå liksom. Haha. Jag är en bok- och filmmal, simple as that! Det var ju extrepris på Cdon.com när jag var därinne och kollade runt så därför slutade min kundvagn med mycket mer än vad jag först hade planerat. Men sånt är livet, vad skall man göra? -Jo, betala för sig och bli fattigare. Det var ju surare.

Detta fick jag hem (BTW):
  • Marley och jag (Pocket)
  • Den första hustrun (Pocket)
  • Min bästa väns dotter (Pocket)
  • Australia och Titanic (Dubbel DVD)
  • Harry Potter och Den Flammande Bägaren (DVD)
  • Harry Potter och Fenixorden (DVD)
  • Den andra systern Boleyn (DVD)
  • Flyga drake (DVD)

SKRIVET: 2009-08-11, kl 00:03:41 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Allsång och Mycket att ta igen

Ja, så var man åter på Allsång på Liseberg med Lotta Engberg. Måste säga att det är riktigt, riktigt roligt. Även om man sitter där i ösregn och allt vad det nu kan vara. Speciellt med regnet här i Göteborg (Läs: För er som inte vet detta, är det typ vanligare med diagonalt/vågrätt regn istället för det normala lodräta...) Och åter igen var man med på Tv. Denna gången fick jag dock inte sjunga men däremot satt Lotta i mitt knä när Joanna min kompis sjöng. Haha, riktigt komiskt, speciellt när man inte riktigt visste hur man skulle bete sig... Skulle man gömma sig eller kika fram bakom axeln på Lotta, haha, det var ett verkligt dilemma det där! Men jag lyckades nog få till det i alla fall -till slut. Efter Allsången mötte jag upp Linnéa, som jobbar på Liseberg. Vi (Läs: Rättare sagt hon) satt och åt glass som var dålig eller inte hade tinat ordentligt så det var bara att ta för sig, men jag var inte direkt sugen på glass så jag satt mest bara med. Med munnen i fullt tal, som det brukar vara när jag är med kompisar. Haha, nä men jag träffade några av Linnéas arbetskamrater som var otroligt gulliga och snälla. Sedan fick jag även reda på allt Gossip jag har missat det senaste eftersom jag har haft fullt upp med andra saker och sådär. Det var riktigt skoj faktiskt. Sedan tog vi en promenad från lilla ingången till Liseberg till Heden där jag tog min buss hem och Linnéa satte sig på sin sadel och skulle trampa hela vägen hem till Backa. Stroongt tycker jag! (Läs: Jag är fullt medveten att stroongt stavas strongt).

Tydligen hade vi i tjejgänget bestämmt att vi skulle på Europe, och det för ett väldigt långt tag sedan. Detta hade jag ingen aning om, men nu när jag ser i min kalender står det faktiskt Europe där i, inte varför jag vet varför det egentligen står det men nu är en fråga i alla fall löst med min mystiska kalender. Det står nämligen en massa saker som jag inte har den blekaste aning vad det betyder eller vem/vad/när/hur det hände eller någonting. I alla fall var det en rolig överraskning och jag har redan lyckats pressa in Europe på fredag i mitt huvud. Antagligen lär jag glömma det de närmsta dagarna, men då är det tur att man har sina underbara vänner som tjatar och gnatar på en. Haha. Ha en underbar dag, okej mera natt. Haha.

SKRIVET: 2009-08-09, kl 21:36:33 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Nystädat

Äntligen har jag städat mitt rum. Innan låg mina bäcker överallt, i bokhyllan, på natduksbordet, i natduksbordet, bland filmerna och på lite andra ställen. Jag vet att jag läser mycket böcker men nu har det helt plötsligt blivit ett berg av olika böcker. Helt galet verkligen! Funderar på om jag skall donera bort lite böcker till skolor och sådant men samtidigt kan det vara skoj att ha kvar det tills man blir vuxen. Okej, jag håller med att spara Kitty böcker är kanske ändå inte direkt så. Men jag vet inte. Tycker inte om att slänga saker, ifall, ifall man skall använda det nån annan gång. Men som sagt, nu är rummet städat och två spindlar som var under sängen bortsugna med dammsugan. (Läs: Jag älskar ljudet av spindeln som studsar mot väggarna av dammsugarslangen, eftersom jag hatar spindlar.)

SKRIVET: 2009-08-09, kl 12:49:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Namngivning

Idag skall jag itne på ett dop, men en snarlik fest. Nämligen en namngivarfest. Eller någonting liknande. Visst, det kanske är så att man inte vill döpa sina barn i kyrkan och det har jag full förståelse för men varför skall man då ha en annan fest, kanske för att man inte vill gå miste om presenterna, eller bara visa upp sitt nya gudomliga barn. Haha, mig kvittar det faktsikt, jag tycker bara det skall bli roligt att träffa nya människor, busa med Liam, äta något gott om det bjuds och sedan också få klä upp mig. Det är alltid en hit -om man har någonitng att ta på sig vilket man 95 gånger av hundra inte har.

SKRIVET: 2009-08-08, kl 18:24:04 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Marijana till barn

Såg nyss ett klipp på Editors Chiose, klippet handlar om två män, 18 och 20 år gamla som bjuder två barn 4 och 2 år gamla på egenrullade marijanacigaretter. Vad fan tänker man där? Det är bara så sjukt och rent ut sagt för jävligt! Hur kan man ens komma på tanken att ge barn droger? Sedan att man också filmer in hela sken är ju bara helt galet! Nä, jag förstår mig verkligen inte på vissa människor och deras handlingar. Jag menar barn, de kan inte säga emot någonting, är helt och hållet beroende av äldre människors förnuft. Nä, jag förstår verkligen inte hur man kan ge sig på ett barn. Det är helt och hållet vidrigt!

SKRIVET: 2009-08-08, kl 02:20:05 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Ett beslut - Min Framtid

Så var ännu en dag liden mot sitt slut. Men denna dagen är inte som alla andra -åtminstona inte för mig. Idag är nämligen dagen då min framtid har blivit bestämd. Jag skall åka till Chappaqua och jobba där i ett år som au pair. Jag är så glad men rädd på samma gång. En skum känsla.

Fick nämligen ett tredje mail från Cultural Care i Boston där det stod att familjen tackat ja till mig och även att jag skulle ringa in egen för att bekräfta datumen och flygplatsen och lite annat. Så jag ringde in med en gång och meddelade att allt stämde bra. Så nu har även mitt avresedatum ändrats och jag kan även se familjens ansökan, bilder och brev inne på min profil. Mitt avresedatum är 5 Oktober. Surt tänker ni, men jag tänker, yey, då slipper jag betala så mycket för min flygbiljett. Haha.

Nu sitter jag här, mitt i natten och skriver på ett mail till värdmamman om att även jag har tackat ja till familjen samt att jag ser fram emot det. Det jobbiga är bara att komma på vad man skall säga/skriva i brevet. Men någonting lyckas jag ju alltid hosta ur mig -även om det brukar vara i panikartad situation dagen-innan.

SKRIVET: 2009-08-07, kl 12:47:43 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Konsten att Tacka JA

Ah, jag är helt uppe i varv just nu! Pratade precis klart med Marielle (Läs: en av tjejerna) på Culturals Care kontor i Stockholm och tackade Ja till familjen. Och det bästa var att troligen hade de även tackat JA till mig också, det verkade nämligen så men hon var inte helt 100 på att så var fallet. Men endå, jag är glad just nu! Jag meddelade även att mina resadatum är fel. På min sida står det att jag skall åka den 31 Augusti men familjen vill att jag skall komma i oktober. Jag sade det och Marielle sade att det skulle lösa sig. Så nu är det väl bara att vänta och se vad som kommer...

SKRIVET: 2009-08-06, kl 20:25:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ice Age 3

Så var jag och Simon och tittade på Ice Age 3. Den var faktiskt riktigt bra och trotsade mina förutfattade meningar om att alla filmer blir sämre och sämre ju mer filmer man gör i samma filmserie. Men denna var faktiskt riktigt bra och rolig. Det bästa tror jag med filmen är att den passar både barn och vuxna. De finns barnskämt blandat med vuxenskämt och tillsammans blir det en perfekt familjefilm. Vad mer kan man önska? (Okej, förutom intriger, kärleksförklaringar, otrohet och mycket, mycket annat som jag vill ha med).

SKRIVET: 2009-08-05, kl 20:49:36 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Känslor

Mina känslor går upp och ned, fram och tillbaka angående resan till Amerika och jobba som Au pair. Jag är så nära målet men jag känner mig bara så tafatt. Vågar jag ta steget, att flytta från Sverige, mina vänner, min familj, mitt vanliga "normala" liv. Jag är rädd, inte bara det utan faktiskt lite vettskrämd. Allting skall vändas upp och ned, jag lämnar allt jag känner trygghet inför och åker iväg. Jag vet att det är en jättebra chans och att jag inte kommer att ångra mig sedan. Det är verkligen en upplevelse för livet och tar jag inte chansen kommer jag bittert att ångra det resten av mitt liv. Jag vet att jag innerst inne verkligen vill åka också men just nu känner jag mig så extremt, extremt liten inför ett stort, stort problem. Likt en myra som står framför Mount Everest. Jag vet också att jag bara känner så inför stunden, att jag sedan kommer vilja åka iväg, vilja åka iväg med en gång. Men ah, det är så jobbigt!

SKRIVET: 2009-08-04, kl 23:04:14 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Fördelar och Nackdelar

Eftersom jag hade tänkt ringa Cultural Care i morgon och berätta mitt val tänkte jag först ställa upp För- och Nackdelar. På så sätt blir det (I alla fall för mig) lättare att välja.

Fördelar:
¤ D
e verkar vara en jättesnäll och verkligen underbar familj. (Vad jag har lagt märka till so far...)
¤ Familjen är aktiv, vilket är någonting jag söker.
¤ De gillar att resa. Och au pairen får följa med.
¤ Bor på "rätt" sida USA
¤ Jag får ta med mig kompisar hem och de vill att min familj kommer på besök
¤ De är väldigt flexibla och kommer upp med nya lösningar. (Om jag vill åka in till New York eller låna bilen)
¤ Barnen verkar jättesöta, aktiva och snälla.
¤ De löser interna problem genom att prata.
¤ Deras förra au pair rekomenderade dem verkligen.
¤ De bor i ett fint område, I ett fint område och jag får ett eget rum med tv, soffa och badrum!
¤ D
e har en pool.
¤ O
mrådet där de bor har många fina sträckor man kan gå.
¤ Det finns en massa andra au pairer i området, vilket jag tycker är super grymt!

Nackdelar:
¤ D
e bor i ett ganska litet område, dock är det nära till närliggande "byar"
¤ På sommaren är det riktigt varmt och på vintern riktigt kallt. Jag klarar inte av riktig värme då man går omkring och svettas, dock har de ju en svalkande pool på tomten.

Som ni ser är mina Nackdelar verkligen fjantiga nackdelar. Och de har ju saker som väger upp det! I-landsproblem eller vad? Man kan ju vara glad för så mycket mindre. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om det materiela. Att familjen är gullig och underbar är egentligen det allra, allra viktigaste. Det får man verkligen inte glömma!

SKRIVET: 2009-08-03, kl 22:14:46 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Samtal med värdmamma (2)

Alldeles nyss lade jag på telefonen, för andra gången har jag pratat med värdmamman i familjen. Hon verkar jättemysig och jättesnäll verkligen! Verkligen förstående och vill att jag skall få ut så mycket av året som möjligt samtidigt som hon vill ha min hjälp också. Hon skulle diskutera och prata med sin man om hur de skall göra, om jag passar för dem eller inte. Men på mamman verkar det jättebra allting! Är så glad att jag får dessa! (Om jag får dessa, än vill jag inte riktigt ta ut förskotts-jublet) Sade även till henne att jag tycker om dem och tycker det verkar vara en väldigt bra match det här, så hon vet var jag står. I morgon skall jag ta och ringa till Cultural Care för att tacka ja till dem. Skall även säga att de har fel avresedatum för mig. Jag skall nu åka i Oktober och då blir det också billigare för mig. Men allt sådant tar jag i morgon. Fortsättning följer alltså, men jag hoppas på en bra fortsättning!

SKRIVET: 2009-08-03, kl 22:04:09 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ny Design

Som de flesta kanske ser har jag jobbat och gjort i ordning en ny design till bloggen. En lite mer "Jag-känsla" över det hela tycker jag. Jag hoppas ni tycker om den för tid har det tagit, även om jag har hållt på att pilla fram och tillbaka har jag ändrat mig mycket under resans gång, men nu står den här. Klar, fin och reda att börja användas. Hoppas ni gillar den!