SKRIVET: 2009-01-19, kl 23:12:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Framtidshopp

Framtiden kommer med stora närmande steg. Så gör min födelsedag, studenten och livet efter gymnasiet.
"På din student är du den lyckligaste människan i världen, dagen efter arbetslös" det har jag ofta fått höra av kloka människor.
Både pappa och mamma har börjat tjata om att jag skall söka vidare till högskolan för att sedan tacka nej om jag inte vill. Jag vet att jag inte vill, varför ens söka in. Tja, jag kan la göra det för att göra dem glada. Jag känner bara att ännu en börda läggs på mina axlar.
Ibland vill jag bar sjunka ner, ner under marken och gömma mig i en underjordisk grotta någonstans. Där jag inte syntes, var osynlig men endå hörde allting som sades. Men det är bara en dröm, och den finns inte alltid där. Tur är väl det. Ska börja att söka in till både AuPair grejen igen sedan kolla på utbildnngar. Förmodligen blir det nog en tråkig utbildning på handels här i Göteborg, Civilekonom med tysk inriktning. Får jag den får jag väl helt enkelt tacka nej. Ska kolla upp möjligheterna att jobba ännu mer på mitt jobb (om det är möjligt efter studenten till höst) och även söka nya. Jag vet att det är svåra tider, har nog inte undgått någon. Men man får ändå ta sig i kragen och göra saker, kan inte försjunka mig i vissa uppgifter, livet går vidare vare sig man vill det eller ej.

SKRIVET: 2009-01-18, kl 13:02:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Bristande humör

Jag är trött, mår lite illa, har ont i knät om jag känner efter, min hals gör ont och jag har någon konstig ont känsla där revbenen slutar samt att jag har ont i mina axlar. Ändå är jag på bra humör. Varför skall smärtor och onödiga saker ens nämnas när allt är stressfullt och jag ändå inte tänker till ordentligt. En dålig början på en dålig stund.

Idag skall jag försöka mig på geografiarbetet. Inte det lättaste eftersom jag egentligen inte riktigt vet vad det är jag skall skriva om. Har svårt med uppgifter som jag tycker är lulliga. Nä nu får jag börja men först skall jag ta på mig kläder. Har lyckats ta på mig sockorna, och det är nog det ändå..

SKRIVET: 2009-01-16, kl 18:33:57 | PUBLICERAT I: Mitt liv

SvampBob 4-Kant i Kinesisk version

Hur låter SvampBob som kines, hur ser han ut?
-Svaren har ni här.

SKRIVET: 2009-01-16, kl 18:28:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Jag är mållös

För en gångs skull vet jag inte vad jag skall säga.
Jag är helt enkelt mållös

SKRIVET: 2009-01-14, kl 07:51:08 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Morgonmörker

Mörkret finns fortfarande kvar utanför fönstret. Men snart hoppas jag att det skall försvinna och bytas ut mot ljus och värme.
Dock vill jag att snön och kylan skall finnas kvar i några veckor till så att jag kan åka skidor sedan v. 5
Skolan börjar om 13 minuer och jag skall snart gå till bussen. Jag skippar första lektionen mådde inte bra i morse. Vet inte om jag fått någon slags minivariant av vinterkräksjukan som tydligen skall gå runt nu. Hoppas inte!

Idag blir det mycket att göra. Hade tänkt att jag skulle hinna söka jobb på liseberg, börja på geografin och litteraturen samt göra klart tyskan. Hur det blir och vad jag hinner får jag se sedan. Men idag är ingen dag för slappande. Inte om jag vill ha en trevlig vecka sedan med inte allt för mycket att göra. Eftersom jag åker bort sedan vecka 5 måste jag ha gjort klart allting till vecka 4 och sedan ta med mig lite saker som jag kan plugga på under veckan i Sälen. Nä nu får jag ta på mig lite smink och sedan skall jag ta och springa till bussen och hoppas på att jag inte missar den. Gör jag det tar jag bara nästa buss fast då måste jag ta en omväg in till Allum. Lite onödigt kanske.

SKRIVET: 2009-01-10, kl 16:07:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Work Work Work all night long

Skall jobba ikväll också. Tredje kvällen denna veckan. Men som tur är ger det betalt, och idag ännu mer än vanligt eftersom det är helg och det betyder OB. Vad jag älskar det ordet!
I alla fall så behöver jag de där pengarna eftersom jag skall köpa en ny laptop. Men jag lär inte kunna köpa den förrän i Mars eller något i den stilen. Får helt enkelt hoppas på bättre tider, det som så många andra gör också.
Såg i  Metro nu i veckan att det var över 17 000 som förlorat sitt jobb under December månad. Under förra året var det (bara) 2000 eller något mer.
Man märker verkligen skillnaden! Lyckligtvis har min familj lyckas slippa lågkonjunkturen än så länge. Vi får se hur länge det håller i sig.

För er lilla underhållning tänkte jag lägga in ännu en rolig historia innan jag skall traska till mitt jobb. Tänkte börja gå redan nu även om jag börjar vid 17.30. Bätre att vara ute i tid! (något som jag verkligen borde ta till mig oftare!)

Var och vad är världens bästa och trevligaste plats? En sådan tävling ville litteraturkommiten anordna? Och så blev det tävlingen ordnades med en gång. Det kom många deltagare, och man läste bidragen! En hel del skrev att världens trevligaste plats är Hawaii, och en annan nämnde restaurangen på Hillton hotell i Florida. Det kom in massor av förslag, men den som vann tävlingen kom från en sörmländskt riksdagsman, och den lät så här:
- Världens bästa plats är mellan min fruns ben! För detta vinnande förslag fick han en pokal. När han kom hem så kunde han inte berätta för frugan hur den vinnande texten löd, utan sa att han hade skrivit om kyrkan.
- Hoppsan?! sa frun, men godkände med ett okej. Nästa dag kom delegationen på besök och vid kaffet var det nån av delegaterna som skrattade lite grann, varpå frun nämnde detta:
- Ni skrattar, men om sanningen skall fram så har inte gubben min varit där mer än en gång och då somnade han mitt i akten!

SKRIVET: 2009-01-09, kl 14:08:07 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vilken morgon!

Vid 05.02 vaknar jag första gången av att någon (jävel) har skickat ett sms. Det visar sig att det är Mathilda som skickat det. Resterande tid av den timmen vaknar jag och somnar vart om vartannat. Jag får helt enkelt ingen ro över huvud taget. Sedan när jag skall gå upp känner jag mig helt utmattad så ställer om väckarklockan och skall sova i 20 minuter till. När jag sedan vaknar nästa gång minns jag inte att klockan har ringt. Fan tänker jag, jag har försovit mig! klockan är redan 07.30 och jag skall med bussen om 30 minuter!
Jag springer upp och väcker mina bröder, när jag väckt Johan och Simon säger Johan att klockan är 06.30. Jag hade visst tittat fel på klockan. När jag sedan går ned till mitt rum hör jag att min väckarklocka börjar ringa. Haha, jag hade i alla fall inte bråttom i morse, visade det sig efter ett tag.
Dock har jag två lite småarga bröder efter mig som zombier i morse.

SKRIVET: 2009-01-08, kl 23:02:38 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sleepless moment

Kom hem från jobbet nu för en stund sedan.
Känner mig seg och trött i huvudet och vill sova. Nu skall jag fortsätta att läsa min bok Kinesen av Henning Mankell. Den är verkligen bra och jag rekomenderar den!
Nä, nu oskar jag inte snart.
Godnatt på er!

SKRIVET: 2009-01-06, kl 21:40:38 | PUBLICERAT I: Mitt liv

School Start

Så var det även sista dagen på vinterlovet. Känns som tiden försvinner, som sanden i mitt liv rinner ur mina händer, precis som ett timglas. Men jag vill inte att skolan skall börja. På ett sätt vill jag bara få gymnasiet överstökat men samtidigt har jag det som min livlina eftersom jag inte vet vad jag annars skall göra. Mest önskar jag bara att livet bara kunde falla på plats åt en. Tydligen verkar det inte vara så.
Låter lite deppigt nu, skall jobba på motivationen!.

Mina nya årslöfen går bra (för tillfälligt) och jag hoppas de håller i sig. Ett är bl a att jag skall lägga mig i tid på morgonen, starta i tid och vara färdig i tid. Jag snackar om mina skoldagar och mina läxor. Men jag vet att jag lyckas. På något underligt sätt lyckas jag alltid sätta ihop allting till ett bra resultat.
Vi får hålla tummarna att det håller i sig denna terminen ut också. Sedan måste jag själv komma på vad jag vill göra...
Vill jag plugga vidare med en gång? Vill jag ut och resa? Ut i världen och jobba? Jobba på hemmaplan? Jag vet inte ännu. Det är lite för mycket för mig ännu att smälta. Det är min framtid jag pratar om. Vad jag väljer nu kommer verkligen påverka mitt liv i fortsättningen. Kanske jag skall lära känna mig ordentligt själv innan jag bestämmer. Låter nog klokast.
För tillfället skall jag se klart på Stile Genious och ta fram allting för morgondagen. Sedan skall jag ta fram min bok Henning Mankells "Kinesen".

God natt och sov sött! ♥

SKRIVET: 2009-01-04, kl 20:45:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Känslosamt

Idag har jag konstant gråtit och skrattat vartannat.
Anledningen?
Den är att jag läser P.s. Jag älskar dig av Cecelia Ahern (nästan samma förnamn som mitt, kanske uttalas på samma sätt...)
Jag måste bara säga att boken är helt underbar! Det är en fruktansvärt bra debutroman hon har skrivit och jag verkligen lider, lever och glädjs med huvudpersonens Holly's liv. Jag tror de flesta känner till titeln på grund av filmatiseringen som har gjort om den. Ska jag vara ärlig tror jag inte att jag riktig vågar se filmen. Inte efter att ha läst boken, är den lika bra som boken? Troligen inte. Förmodligen är det så som det brukar vara med böcker att filmversionerna är 10 gånger sämre. Kanske till och med mer.

P.s. På onsdag börjar skolan igen (vill inte) och då är det sista vårterminen, SISTA TERMINEN!!! jag kan fortfarande inte förstå det! helt galet sjukt! Skall komma in i klassrummet i år med ett stort flin på fejset. (Och bättre mig på att inte försova mig!!)

SKRIVET: 2009-01-03, kl 16:02:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Soon I'll be back

Hej och snart hejdå.
Skall ta mig en liten promenad idag också. Tänkte först gå till Allum via skogen mellan Sävedalen och Björndammen och sedan ta mig ner mot tågrälsen och sedan köpa godis för att sedan ta mig hemåt Borde bli några km. och det är alltid bättre än inget.
Natten mellan idag och igår var nästan den värsta jag varit med om! Igår kväll upptäckte jag att jag hade feber och jag hade sjukt ont i huvudet. Under nattten rann min näsa hela tiden så jag fick knapp sova någonting och det blev ett evig rännande mellan mitt rum och toaletten Det slutade med att jag tog in en toalettrulle på mitt rum och satte in papper i näsan. Det fungerade.. en viss tid.
Idag har jag bara ätit piller (alvedon) och kolla på film. Den vita Masajen älskar den filmen! Angående pilren så brukar jag inte äta dem och tar jag en alvedon, ipren eller liknande tja, då är jag dålig!
Men men, innan jag ger mig iväg skall jag tvätta, byta mina sängkläder och hälla alla mina tvättade kläder i en påse som jag skall titta in på mitt rum och låter den stå här så att jag tar upp den när jag kommer hem igen. Sedan skall jag även dammsuga idag också. Oj då. Blev mycket det här helt plötsligt Lika bra att börja med en gång!
Hej då!

SKRIVET: 2009-01-02, kl 20:49:55 | PUBLICERAT I: Mitt liv

The Lord of the King

Sitter med Simon och kollar på Sagan om ringen - Härskaringen. Är lite smått hungrig så jag funderar på om jag skall gå upp och hämta någonting att äta eller skippa det. Har inte bestämt mig ännu. Förmodligen blir det att jag går upp och hämtar något.
Håller nu på med min 6 bok i raden av böcker. Läste precis klart "Spelet" av Neil Strauss. Den var verkligen sjuk. Inte dålig men handlingen var verkligen, tja, utelämnade Om en kult, religion som går ut på att få bekräftning från kvinnor. Nämligen genom raggning. Spelarna kunde få vilken tjej de ville (well, nästan) och fick flera tjejer, varje månad, varje vecka, varje dag. Sjukt! Det började med att alla ville ha mer respekt och uppsyn av kvinnor men det slutade med att man ser kvinnor som ett byte. Allt vi gjorde hade ett namn och allt vi gjorde var en teori. Lite hemskt att se hur vissa människor är, hur de fungerar.
Jag tycker ändå boken var bra och rätt rolig att läsa! Kanske en framtida investering, för vem vet när nästa RGE-are dyker upp?

SKRIVET: 2009-01-02, kl 00:44:03 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Dagen till ända

Så var denna dagen över också. Första dagen på året avklarad bara 324 kvar då.

Idag vaknade jag vid 11 och ville verkligen inte gå upp, min ena vad gjorde så exremt ont och min nacke kändes stel som ett plåtskal. Inte kul alls. Vid 12-tiden drog pappa i alla fall upp mig och tvingade mig gå med på en promenad, eller jag hade väl accepterat at vi skulle gå den där promenaden också. Så vid 12.30 traskade jag, pappa, mamma och Simon iväg mot Härlanda tjärn. Vid valhamra började mamma och Simon gå tillbaka och jag och pappa fortsatta. När vi väl kommit fram till tjärnet fick pappa sådan skoskav att vi var tvugna att gå tillbaka (ser för övrigt inte speciellt bra ut just nu heller). Vi var åtminstone ute i 1,5 timmar och gick över 8000 steg.
När vi kom hem hade mamma gjort i ordning smörgåsar (mina focciabröd) i ugnen så de blir sådär rostade med en massa gott på. Underbart!

Sedan har jag även plockat ned den stationära datorn som stod på mitt rum. Känns lite tomt fast samtidigt är det väldigt skönt att bli av med den. Den har nämligen varit sönder i flera månader (sedan Augusti/September) och i morgon ska vi troligen åka och lämna tillbaka den. Vi har nämligen bara hyrt den av Göteborgs kommun.

Oj, nu måste jag nästan lägga mig i morgon skall Antisimex (om de nu stavas så) komma och kolla på mögel (antar jag).
Jaja, Godnatt och sov sött!

SKRIVET: 2009-01-01, kl 02:10:22 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Gott nytt år!

Så. Då var år 2008 till sin ände. Slut, finito, kapusch.
Istället är det tid för oss alla att skriva ny historia, förändra oss själva inför det nya året.
Kanske vi väljer att göra löften, kanske inte. Men alla skall vara medvetna om att nu är en bra idé att ha en ny start, en ny start på livet, som en andra chans.
Nu är jag väldigt trött så jag skall nog skutta i säng men först vill jag önska alla Gott Nytt År!