SKRIVET: 2010-03-31, kl 02:07:37 | PUBLICERAT I: I USA

The United State of America vs. Sweden

Efter sex långa/korta månader kan det vara på tiden att jag lägger upp en liten jämförelse länderna emellan...
Egentligen borde det kanske inte vara så otroligt stor skillnad länderna emellan men vissa saker är väldigt annorlunda medan andra är liknande. Och ju mer tiden går blir jag faktiskt mer tacksam över att jag är svensk medborgare.


      


Skor inomhus: Ja, de flesta amerikanare går faktiskt med skorna inomhus precis som man ser i filmerna. Jag förstår inte riktigt grejen med att gå in med smutsiga skor på heltäckningsmattorna, det blir ju bara dubbelt så jobbigt att ta bort sedan... 


Att låsa dörren:
Det är faktiskt inte så nödvändigt här. Låt bilen stå olåst på uppfarten, eller varför inte bakdörren. Det gör ju absolut ingenting att låta den stå öppen under kvällskvisten och in på natten. Rena paradiset för svenska tjuvar...

Dåliga vägar: Jag vet inte riktigt vad jag skall börja med vägarna. De är rent ut sagt kassa. Det är inte ovanligt att man ibland får köra ned till 10-20 m/h på en 35 m/p väg. Och efter stark nederbörd är vägarna rena ruiner som man sedan lite provisoriskt lappar igen. Hade det varit i Sverige hade man fått göra om hela vägen på nytt. Och vad är grejen med brunnslock på motorvägarna?

Trafik: Lämna företräde-skyltarna existerar i princip inte i detta land, istället har man Stop-skyltar överallt. Jag förstår inte grejen varför man skall stanna då vägen är princip klar och inga bilar kommer, men om du inte stannar så står polisen precis runt husknuten och sätter på sirenerna när du gör det. De har dessutom Turn on red vilket betyder att du får svänga höger vid ett rödljus (om det inte finns en skylt som talar om No turn on red).

Kommunal trafik: Klaga ni på västtrafik att de är sena, sena och sena. Men vi skall fasikens vara glada att den existerar över huvud taget! Här går bussen 1 gång i timmen, inte ens det och det finns verkligen inte någon logik i när den går. Ibland är det 2:12, 3:37 och 4:51. Så missar du bussen, tja, good luck chick säger jag!

Stort: The bigger the better. Det är Amerikanarnas motto. Bilarna, husen, matportionerna, chipspåsarna, ja verkligen allt skall vara större. Visserligen finns det små hus, små bilar och små portioner, men det är få som väljer de möjligheterna. 

Mat: Vet de vad krydda är? Allt är smaklöst. Barnen gillar inte kryddor förrutom den kryddan (om man nu ens kan kalla det det) som kommer från fritösen. Maten är blaskig och smakar kemikalier. För det vet ju amerikanarna att det är bättre att äta kemikalier utan calorier än riktigt med calorier. Sockerfria flingor -kan man bara drömma om. Och allt ännat än vitt bröd är extremt svårt att få tag på. Dessutom kan man köpa alltmöjligt klart på burk, snacksgångarna är kilometerlånga medan frukten inte ens några meter. Portionerna man får när man äter ute är dubbla från vad man är van vid så du kan antingen välja att äta upp allt (vilket kanske inte är det bästa om du inte vill rulla fram som miljontals männiksor i detta land gör), slänga det eller det vanligaste alternativet -Wrap it up eller Doggybag.

Artighet: Alla Amerikanare är otroligt trevliga. De frågar alltid "How are you" men egentligen skiter de i svaret. För svarar du någonting annat än "good, thank you" tittar de konstigt på en. Anatar att det bara är deras kultur. 

Djur: Rådjuren finns överallt likadant med ekorrarna. Så fort du tittar ut ur fönstret ser man en ekorre eller jordekorre springa över slänten eller upp i ett träd. 

Utseende: Det är sant när ajg säger att amerikanare inte är ett vackert folk. Visst det finns undantag men än så länge har jag inte sett så många snygga människor. Många är även feta och det verkliga sorgliga är att barnen kommer rullandes efter.

Reklam på tv: Vissa kanaler sänder reklamer 24/7, alltså hela dagen lång i 24 timmar. Jag vet inte vem som skall kolla på det men någon gör det antagligen, och om du inte hittar folket i USA var annars? Och varje timma har de nästan 4-5 reklampauser, herregud, kan de inte skippa 2-3 av dem?!

Air condition: De är galet vad amerikanarna älskar sin air condition! Det är alltid på och kyler, kyler och kyler. Dessutom finns de överallt, i bilarna, i husen, mataffären, kontoret. Visst vi har det kanske i Sverige också men här är det extremt, det är så man vill ta på sig en extra tröja rent ut sagt.

Huskondition: Husen är ruckel. Vet de om hur ett propert hus skall byggas? Står du vid fönstret känner du vinden igenom, väggarna är lyhörda så jag vet inte vad. Och allt går sönder. Dörrarna, låsen, av/på knappen till lampan och fönstrerna. Gör det ordentligt från första början liksom.

Att betala: Antingen med sedlar, bankkort med flera betalningssätt och checkar. Var so god och ställ dig vid kassan och fyll i checken. Lever de 10 år tillbaka? Har du inte insett smidigheten med internet? 


Självklart finns det många andra skillnader men dessa är vad jag kommer på för tillfället. 

SKRIVET: 2010-03-31, kl 00:39:14 | PUBLICERAT I: I USA

The Box that Rocks



Tyvärr kan man ej längre köpa The Box that Rocks...

SKRIVET: 2010-03-31, kl 00:37:06 | PUBLICERAT I: I USA

Åter igen Hemma

Borta bra men hemma bäst. Jag älskade verkligen staden. Så underbart vacker, och nu specielt också med alla körsbärsblommor i blom (halvblom, den fullständiga blomningen är nog om ett par dagar). Jag tog mängder och mängder av kort. Många bra, många dåliga, många jag vet inte vad. När jag får lite tid över, kanske i morgon, så skall jag publicera dem.

SKRIVET: 2010-03-27, kl 06:19:32 | PUBLICERAT I: I USA

Jag var åter i Sverige

Trodde jag åtminstone för en stund då jag satt och kollade på Män som hatar kvinnor eller The Girl with the Dragon tatoo (flickan med drak tatueringen) som den heter på engelska. Svenskan ljöd ur högtalarna och hade det inte varit undertexten var jag tillbaka på Bergakungen tillsammans med Joanna och såg den. Jag svär. Nu var inte fallet så, jag satt på en amerikansk bio i Pleasentville tillsammans med en annan svensk, en österrikare och en amerikan (min kompis värdmamma). Men hemkänslan var stark när jag såg det kalla svenska klimatet, där snö kan komma utan att allt stängs ner för Snow days, det inte finns några Pottholes i vägarna och där elektrisitetsledningarna inte ser ut att senast vara uppdaterade på 80-talet. Borta bra men hemma bäst. Fast än så länge kan Sverige hålla sig till tåls till jag kommer hem. Ännu finns det för mycket kvar att uppleva här i Staterna. Godnatt, i morgon blir det en tidig morgon, Washington DC väntar. Väskorna är packade, lunchen är redo. Bara en god natts sömn kvar. God natt.

                             

SKRIVET: 2010-03-26, kl 03:38:30 | PUBLICERAT I: I USA

Ur mina högtalare

Spelas denna melodi.


Need you know
By: Lady Antebellum

SKRIVET: 2010-03-25, kl 19:32:20 | PUBLICERAT I: I USA

Baka liten kaka

Idag vaknade jag upp tidigt. Redan vid sju tiden var jag uppe och kollade igenom några magasin som kom med posten igår. En halvtimma senare tog jag en dusch, tog hand om dagens tvätt och byte lakanen. Jag var klar redan vid 9 tiden med allting och sedan satt jag bara och slappade framför tv:n tills Susanne ringde och sa att hon var på väg. Dagens plan var att först köpa tårt ljus och därefter åkte vi hem till Christina där vi väl bakade en tårta. Anledningen är att Susannes värdmamma Judi fyller år idag. Det blev en Sachrastarte (Någon som vet stavningen på denna bakelse?) och en massa tjejsnack. Skoj, men efter ett tag var vi tvungna att åka, jobb väntade för både mig och Susanne. Men ikväll skall jag försöka komma iväg lite tidigare från huset, om det är möjligt och fira Judi's födelsedag.

SKRIVET: 2010-03-25, kl 02:14:10 | PUBLICERAT I: I USA

Lugna dagar är sköna med

Idag började jag jobba redan vid 11 tiden. Den yngsta hade ingen skola idag så därför var det denna tidiga timma på dagen som jag började. Vi lekte lite under dagen och därefter åkte vi med Laura och hämtade upp volvon som stod parkerar på tågstationen. Vi åkte till leksaksaffären där efter många diskussioner E kunde köpa något -med sina egna pengar. När vi var klara i affären åkte vi till target där jag skulle titta på lite saker, tyvärr hittade jag inget men införskaffade mig en ny klocka. Därefter åkte vi tillbaka till Chappaqua och till lekplatsen där vi var i ca. 1 timma. Genom att bara korsa gatan gick vi till biblioteket men dessförinnan gick vi förbi en polis som glatt hälsade. Med 5 nylånade dvd:er åkte vi hem. Vi tog det lugnt hade en lugn middag innan Laura kom hem med de två äldsta som varit på Hebrew school. Nu ligger de också och jag väntar på att mina värdföräldrar skall komma hem. De är på möte för mellanskolan idag, och jag vet inte när mötet slutar.

SKRIVET: 2010-03-24, kl 00:17:20 | PUBLICERAT I: I USA

It's just beautiful


Hey soul sister
By: Train

SKRIVET: 2010-03-23, kl 04:55:39 | PUBLICERAT I: I USA

You know you're Swedish when...


(Weather)

1. You are obsessed with weather.
2. You find it perfectly normal to ride a bike in a blizzard.
3. It's only a blizzard if you can't see your car in the drive because it's covered in snow.
4. You've worn a souwester (“sydväst”) without being a fisherman.
5. The first little bit of sun is out you go to the nearest park and you put on sunscreen factor 30 and a bikini while watching old ladies walk past in furry coats.
6. You find it normal to have the headlights of the car on at the brightest and sunniest of days.
7. You and your kids are the only ones in the playground wearing clothes according to weather.
8. You always go "That's not REAL snow" whenever it snows in countries that usually don't get snow.
9. You find it adorable when people from other countries get excited about a few milimetres of snow that only stays on the ground for a few hours.
10. You find it ridiculous schools in some other countries have to close if there comes more than five cm of snow on the roads during one night.
11. You constantly whine about the rain or the cold weather.
12. You have different sets of clothes for different halves of the year and rotate them in your wardrobe and storage rooms .
13. The hallway of your home looks like a used shoe store.

(What others say about the Swedish)

1. People ask you if you have polar bears on the streets and you try to spread the myth further by saying it is true.
2. You have been asked whether there is a “Swedish Bikini Team”.
3. You don't get why Non-swedes think it's odd that the sun stays up for about 24 hours in the summer.
4. You can't see what's so "cute" about writing 13:00 instead of 1 pm.
5. You think that Sweden is constantly in the news abroad and are surprised to find that this is not the case at all.
6. You seriously want to HURT Non-Swedes who ask 'how's life in SWITZERLAND?'
7. Non-Swedes laugh at you for wearing a bicycle helmet and you answer: "At least I won't be the one dying of a skull fracture".
8. People refuse to believe you're actually from Sweden because you're not platinum blonde with a Sven-Göran Ericsson accent.
9. You tell them your surname is Larsson and every Non-Swede automatically assumes you are related to Henrik Larsson.
10. Drunk Englishmen keep telling you how drunk Swedes usually are, in their experience, and you find it rather comforting to know that there are drunk English people keeping an eye out for us abroad!

(Misanchellous)

1. You have a summer house in the countryside. It has no running water or flushing toilet, but you can't understand why none of your non-Swedish friends want to visit.
2. The law in your country says it's legal to sell sex, but illegal to buy it.
3. You go downtown during a Sunday and don't expect to meet a single soul during a thirty minute walk.
4. You thought 'Aftonbladet' and 'Expressen' were full of silly news. Then you went abroad and found that many papers include nothing but naked women and sex.
5. In desperation you think you bought the wrong item because the condoms come in square packages instead of rectangular ones.
6. You have absolutely no idea what is meant by" Swedish massage" that keeps being advertised in spas all over the world.
7. You are constantly surprised that you are the tallest one in any given situation while abroad (some countries are exceptions of course).
8. You get chills down your spine thinking about the "Flour-tant".
9. Your parents pay you every month for not eating sweets for a year (or so).
10. You instinctively spot Swedes from a distance based on looks and what they're wearing and/or by the round pale mark in the pocket of their jeans (obviously they are anomalies- Norwegians or Finns at a push…)
11. You have been or know someone who has been an exchange student
12. You are amazed to find that other countries are not familiar with winter tires and 'halkbanor'.
13. You know an entire catalogue of “Bellman”- and “Norge” jokes.
14. You own more than 5 candles and light them daily.
15. Everyone owns at least one mobile phone, but there's no longer land line phones in all homes.
16. You think that v70R is the ultimate sportscar.
17. You know the population of your hometown quite accurately.
18. At the age of ten, you knew all twenty five counties of Sweden by heart, including every town with approximately more than five people in it. In other words, you’ve have had a good geographical education.
19. You wash your face in an English bathroom and get totally annoyed about the fact that you are either burning your face or putting a layer of ice on it! Therefore you rave to Non-Swedes about the superiority of only using one tap for both hot and cold water since "In the country where I come from, we have had one tap for both hot and cold water since the Medieval days!"
20. You can type in someone’s name on the internet and find out everything about them; phone numbers, see where they live and even see a picture of their front door.
21. You go to McDonalds & the staff work as elite models in their spare time.
22. When you tell Americans that you're Swedish and get thoroughly annoyed when they say "Me too!"
23. You have seen both your parents naked more than once.
24. You secretly consider Finland a part of Sweden and can't understand why they don't.
25. Your queen is from Germany.
26. Someone in your family or someone you know has a ping-pong table in their country house.
27. You find it normal to have the kitchen lamp hanging from a cord/string over your table instead of being attached directly to the ceiling.
28. You get homesick out of reading that list
29. You actually read all of these posts.
30. You would never ever admit to anything on this list (since that would make you “too” Swedish)
31. You unfourtunately realise that everything on this list is true.

SKRIVET: 2010-03-22, kl 21:54:06 | PUBLICERAT I: I USA

Det ligger två piller kvar på botten...

Det är sant, efter det är min pencillinkur över -för den här gången. Jag är glad för pillrerna smakar verkligen skit! När jag får tid ikväll skall jag se om jag kan lägga upp bilderna från Rangersmatchen som jag och Julia var på, för tre veckor sedan... Hm, dålig uppdatering där igen..

SKRIVET: 2010-03-22, kl 19:22:02 | PUBLICERAT I: I USA

Spring in NYC

Igår var verkligen en otroligt härlig dag i New York City! Solen sken och det var säkert en 22C om inte varmare och det blåste sådär härliga brisar. Vi började vår dagstur genom att gå genom Times Square för att hitta ett bra lunchställe som Sara visste om. (54th St and 7th Ave). Där finns en lunchbord med massa varianter och det är bara att välja och vraka. Sedan betalar men för vikten. Vi tog vår mat och gick till Central Park där vi satte oss på en klippa och åt vår mat i solskenet, otroligt härligt! Därefter tog vi tunnelbanan, tyvärr han dörrarna stängas innan Sara kom på så jag står innanför dörrarna och hon utanför och vipps är vi på två olika platser då tunnelbanan satte iväg. Jag hoppade av på Union Square, där jag gick till Best Buy (typ som Siba) och köpte en ny kamera och en extern hårdisk (En FujiFilm Finepix F72 EXR) , äntligen kan jag säga! Perfekt, till på lördag då vi åker iväg på våran miniresa till Washington DC. Sedan åkte jag till Prince Street för att möte upp Sara, tyvärr är ajg så smart att jag hoppas av en hållplats för tidigt så jag får gå ner några kvarter, men det gjorde inte mig något faktiskt. Sedan mötte jag Sara och vi gick tillsammans runt och kollade på gatuförsäljarna, gick in i affärer och sådär. Efter ett litet tag hamnade vi på Canal Street. Inte direkt ett trevlig ställe denna dag då en massa mörkhyade människor försöker sälja en massa saker, skriker efter en och försöker flörta med en. Två tjejer i 20-års åldern kan jag säga är ett byte för dem. Så vi försvann snabbt därifrån och gjcik bakom ett par killar med golfklubbor som såg normala ut och sedan fanns det också en del poliser där så  då känner man sig genast mer säker. Vi åkte till Centry 21 där vi skulle kolla in en ny plånbok till Sara. Vi hittade en efter många, många, många om och men. När vi väl hade hittat en plånok var klockan ganska sen och vi var hungriga så vi bestämde oss för att åta och sedan ta tåget hem. Kinesstället vi tänk äta var stängt så vi åkte till Grand Central och åkte hem. Väl här i Chappaqua åkte vi till Dinner i Mt Kisco och åt en väldigt sen middag.


På tåget



Ett klipp från Times Square



Utanför Centry 21 vid Ground Zero. Platsen där World Trade Center stod.

SKRIVET: 2010-03-22, kl 18:28:32 | PUBLICERAT I: I USA

Måndag, igen

Mitt humör är inte på topp. Det föll lika snabbt som jag öppnade ögonen och kollade ut. Regnet faller, och likaså mitt humör. Jag tror det kommer bli en lång dag idag men i morgon får jag ringa någon kompis för att hitta på något. Kan ju inte gå här hemma hela dagarna och uggla, fast det gör jag ofta på måndagarna för då har jag mycket tvätt att gå igenom så det blir bara lättare. På lördag skall jag i alla fall följa med familjen och åka till Washington DC, färden börjar redan klockan 8:00 a.m. på morognen så det gäller att gå upp tidigt. Tidigt för mig dvs. De flesta andra skulle nog kalla det en sovmorgon. Jaja, jag är väl helt enkelt inte som alla andra. Inte här i alla fall. Inlägg från igår kommer, med videoklipp...

SKRIVET: 2010-03-21, kl 17:22:29 | PUBLICERAT I: I USA

NYC

Idag bär det av till New York City. Tyvärr kommer vi inte ta tåget förrän klockan 12:46, vilket jag tycker är alldeles, alldeles för sent. 11:46 är sent också. Men vad skall man göra när den man skall åka med tar en timma på sig att duscha och inte börjar förrän, ah, to late. Jaja, jag hoppas vi stannar längre inna i city men jag är inte direkt överförtjust, faktiskt. Men jag är glad över att jag kan komma iväg överhuvudtaget. Solen skiner åter igen pch en vacker dag inväntas, me like!

SKRIVET: 2010-03-21, kl 04:01:38 | PUBLICERAT I: I USA

En lördagskväll

Efter många miles fram och tillbaka och en relativt lång stunds strosande i Mt Kisco var det åter igen dags för jobb. Min värdpappa tog dock med sig den yngsta och äldsta och åkte till Optikern och kemtvätten och den mellersta killen var hemma och kollade på tv så jag låg och slappade i mitt rum ända till klockan 17:30 och jag började klockan 16:00. Egentligen tror jag bara att det var min värdmamma som ville ha mig hemma så de kan vila mera än att jobba. Inte för att jag klagar men det var ändå skönt att snozza och lyssna på musik och solstrålarna som porlar in genom fönsterrutan. Den äldsta åkte även iväg på en playdate och kom inte hem förrän 19:50, så jag tog de två yngsta med mig till Quaker Hill, där vi åt middag. Mac'n Cheese och Root Beer, vad annars? För övrigt har kvällen gått undan och varit jättebra, jag gillar kvällar, rena rutinerna för barnen så det blir ingenting nytt man behöver göra med dem, bara se till att de gör allt som skall göras. Nu skall jag ta hand om mitt lass med tvätt. Hej.

SKRIVET: 2010-03-20, kl 13:16:54 | PUBLICERAT I: I USA

It's a beautiful day

once again, skiner solen och himlen är molnfri. Åtminstone den delen av himlen som jag kan se. Klockan är 8:04 a.m. och jag är uppe påklädd och redo. Alla är iväg förrutom jag och minstingen, jag skall göra honom iordning och sedan vid 10 tiden skall jag läma honom till min värdpappa i Armonk. Någonstans, nä jag vet faktiskt var så det behöver jag inte vara orolig för faktiskt. Jag vet inte vad som händer senare idag, jag skall träffa Stinha under dagen men vad vi gör är en annan femma. Kanske en promenad i parken, det hade varit trevligt faktiskt. Hm, vi får se.

SKRIVET: 2010-03-19, kl 04:55:29 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Svar på frågor

Jag fick ett inlägg nu för ett tag sedan med frågor från en tjej som heter Emma så jag tänkte jag kunde svara på dem nu.

1. Vad är det bästa med att vara au pair?
Det bästa med att vara au pair är att få inblick i hur det är att leva i ett annat land. Oavsett om du väljer att vara au pair i USA, Schweiz, Frankrike eller England. Sedan är det också ett jättebra sätt att lära sig engelska (eller vilket språk som är huvudspråk).

2.Om du hade kunnat ändra på något, vad skulle det vara?
För mig hade det varit att jag hade haft tillgång till en bil hela tiden. Min familj ställer upp och frågar jag får jag låna bilen men då måste jag ta mig ned till tågstationen och sedan lämna den där innan jag börjar igen så min värdpappa kan ha den när han åker hem. Jag skulle också ändra på att det fanns ett billigt gym i närheten, för tillfället kostar alla över $100 månaden plus att regestreringsavgiften ligger runt det priset också.

3. Hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag börjar med att jag vaknar upp utav att barnen bråkar i köket. När min värdmamma tar de till skolan brukar jag gå upp och vid 10-11 kommer någon av mina kompisar och vi brukar åka till Target eller shoppa runt eller ta promenader i en park som ligger i närheten.

4. Tycker du att jag gör rätt i att åka?
Det tycker jag absolut! Men lär sig att ta hand om sig själv och du kommer finna digsjälv i situiationer som är helt annorlunda än hemma, vissa hemska och obehagliga och andra positiva. Man får vänner från hela världen, om du nu väljer det och man får uppleva ett nytt land billigt med en säker och fast lön varje vecka (även om den kunde varit högre så överlever man!)

SKRIVET: 2010-03-19, kl 04:36:34 | PUBLICERAT I: I USA

Vår, underbara dag

Idag var det verkligen underbart väder! Solen sken för fullt och termometern steg ända till 69F vilket motsvarar runt 20C. Dock kan jag lova att det var varmare i solen och underbart är egentligen bara förnamnet på denna dag. Dock kunde jag inte lämna huset förrän klockan han bli ganska mycket för en man kom och lagade vår kyl -inte för att jag hade märkt att det var något fel på den, men ändå... Så direkt när jag hörde biipet av att han lämnat uppfarten satte jag på mig mina skor och skyndade till Garaget där volvon väntade på mig. Jag körde sedan till Stabels och äntligen, efter fem långa (och korta) månader köpte jag mig en flip kamera. Denna fenomenala uppfinning är en liten handkamera som filmar och superlätt att använda, tja, med tanke på att jag är i Amerika kan det ju inte vara för svårt att använda sakerna här för då skulle linjen till advokatbyråerna brännas sönder, "dummies"-böckerna vara slutsålda och stämningsansökan vara slut. Där har vi Amerika lite i ett nötskal. Men jag klagar inte, ibland är det skönt att det finns sådana korkade människor, dels har jag alltid någonting att skratta åt och det finns alltid hjälp att få, speciellt av dummies-böckerna (Dummies-böckerna är en samling av böcker där dumma människor kan ta reda på hur man gör saker och ting, det finns allt ifrån ekonomi, datorer till att dejta, inte för att jag skulle vilja gå på en dejt direkt utdragen ur en sådan bok men andra människor kanske föredrar detta. Vad vet jag, egentligen...) För övrigt gjorde jag också ett riktigt kap för jag sparade $20. Från början kostade flippen $149 men jag betalade ändast $129. Och när man ändå skall köpa prylen och den är nedsatt, hur glad blir man inte då? -Jo jätteglad! Efteråt körde jag till A'nP med en stolt min på läpparna och sparade där $1 när jag köpte en smoothie. Sedan kanske jag inte skall nämna att jag slängde hela smoothien för den smakade skit. Dock var skiten som sagt $1 billigare. Spara och slösa, spara och slösa. Jag tror jag har fattat skillnaden lite mer nu.

När klockan närmade sig 2:30 åkte jag med ett extra bilsäte i bilen för att hämta upp E och hans kompis. Vi åkte hem och var ute hela tiden, förutom de sista 45 minuterarna (som för övrigt var mer än halva tiden av playdaten ^^) då de var hungriga. Jag hämtade också upp de två äldsta från bussen och efter läxorna gick vi ut igen, dock var detta ett krav från Laura att de var tvungna att vara utomhus så att vi efter middagen kunde åkte och köpa glass på Coldstone. Jag tog ingen för jag var mätt från middagen men barnen älskade det. Efter det blev det bilen hem igen och gå igenom alla ritualer för läggdags. Sagt och gjort sitter jag här i min ensamhet och kollar på "Horton hears a who", en film baserad på Dr Seuss bok med samma titel. Men jag klagar inte, jag ser riktigt fram emot att gå och lägga mig när filmen är klar och skönt är det med bilars ljud i avgrunden såhär på kvällskvisten. Godnatt.

SKRIVET: 2010-03-18, kl 02:47:59 | PUBLICERAT I: I USA

Bättre sent än aldrig

Här är en fin video jag och Stinha spelade in den 27 December 2009. Och nu kommer den ut. Hämtades på Stinhas blogg.

SKRIVET: 2010-03-18, kl 02:36:11 | PUBLICERAT I: I USA

Det våras för våren

För den har kommit med buller och bång, rent ut sagt. Efter helgens regnstorm har himlen spruckit upp och solen skiner för fullt. Idag var det 63F i solen och i morgon väntas det bli 69F. Jag vet inte om det blir så eller ej men varmt är det (70F=21C). Idag blev det också en promenad i det vackra vädret med min kompis Stinha, fåglar kvittrade och vi svettades. Okej, mestadels så beror nog det på att vi inte har ändrat vårt val av kläder för denna värme har kommit så snabbt. Men det kommer. På eftermiddagen hämtade jag upp E från skolan och vi körde till Donkin Donouts för at köpa båda snacks och frukost till i morgon, sedan åkte vi till en lekpark var där en stund, biblioteket och sedan åkte vi hem då vi var ute hela eftermiddagen. Det var riktigt skönt och till middag blev det korvar från Chicago, aka min värdmammas hemstad.

SKRIVET: 2010-03-16, kl 16:15:50 | PUBLICERAT I: I USA

Tisdag

Skall snart ta bilen till posten och sedan för att äta lunch med Sara och förra Au Pairen som har kommit och hälsat på. Men innan jag gör det så lägger jag ut ett litet reklamklipp för er.

SKRIVET: 2010-03-14, kl 23:44:54 | PUBLICERAT I: I USA

Helgen i efter perspektiv

I fredags kväll kom min kompis Julia med tåget till Chappaqua. Hon skulle stanna här under helgen och hålla mig sällskap medan min familj är ute på en miniresa. vi gjorde inte mycket på fredagen utan åkte hem direkt och kollade på tv och chillade lite mer. Under lördagen bestämde vi oss för att åka till Danbury fair mall i Danbury Conneticut. Det ösregnade så färden dit tog lite längre tid än vad det skulle ha gjort under andra omständigheter, i alla fall kom vi fram och vi tittade omkring i affärerna som de hade. Vid fyra-tiden satte vi färd tillbaka mot White Plains där vi skulle äta middag på Cheescake faktory. Vill bara säga att Cobbsalladen där är jättegod! Dock blev det jättemycket mat över, lunch/middag idag, och en jättestor bit Chocolate Chip Cookiedough Cheesecake. Underbart god men otroligt mättande och jag var tvungen att sluta äta efter bara några bitar. På kvällen hade vi tänk att gå på bio - Remember me. Men pga stormen som varade åkte vi hem. Inte den roligaste resa vi har gjort kan jag meddela. Träd hade fallit ned och låg på vägarna så flera vägfiler var avstängde, vattenmassorna hade förstört flera på- och avgrenar så vägen vi skulle ha tagit hem var avstängd så vi var tvungna att köra en annan väg hem. Inte jätteskoj men utförbart. Efter många om och men lyckades vi i alla fall ta oss hem och in i garaget. Flera blixtrar lyste upp himlen under färden och det är inte roligt, för jag gillar verkligen inte åska och dunder, nä det kan jag hoppa över. Vi kom hem och kollade i alla fall på Prom night, en skräckfilm och sedan ganska många avsnitt av CSI MIAMI sedan blev det en tidigare läggdags. I morse efter de dagliga morgonrutinerna tog vi åter igen bilen ut för att åka omkring. Denna gång för att åka till Kohls, Target, Borders och TJ Mmax. Efter det var klockan relativt mycket eftersom vi i natt satte fram klockan en timma, så nu är vi fem timmar efter Sverige, bara... I alla fall körde vi förbi Bill Clintons hus och Amanda i Ugly Betty's. Sedan åkte jag och lämnade av Julia, åkte till biblioteket, förbi D'agostinos och tankade så tanken är full för Rich i morgon. Nu sitter jag och har precis ätit lite rester av gårdagens middag och väntar på att Christina skall hämta upp mig. För vi skall gå på She's out of my leage.

SKRIVET: 2010-03-13, kl 17:40:42 | PUBLICERAT I: I USA

Min pappa är kändis

Det trodde ni allt inte, men det är sanningen och sanningen endast. För det är inte många som lyckas vara med på Google earth's bildarkiv. För där går en skön snubbe och klipper gräs, en riktig 10-poängare.

SKRIVET: 2010-03-12, kl 20:41:23 | PUBLICERAT I: I USA

Step throught

Så klart att jag har halsfluss. Det var ju toppen, absolut. Idag var jag hos läkaren, efter all väntan var det ju klart att jag också skulle ha problem med min försäkring. Det gick i alla fall bra till slut och jag fick komma in. Som jag trodde hade jag halsfluss eller någonting liknande. Penicillin har jag hämtat ut från apoteket, allt betalat och klart. Nu behöver jag bara vänta på att 10 dagar är över för det är om 10 dagar jag skall ta mitt sista piller, ett piller, fyra gånger om dagen -skall inte vara för svårt att fullfölja, hoppas jag...

SKRIVET: 2010-03-10, kl 20:21:36 | PUBLICERAT I: I USA

Att vara sjuk

Är inte roligt när man är i ett främande land med konstiga regler när det gäller sjukvård. Det kan du skriva upp på! Visst jag har försäkring och den skall täcka allt så det är inte svårt. Det svåra är att hitta en förbaskad doktor som kan tala om för mig vad som är fel. Jag har säkert ringt runt 10 olika nummer och det ända jag har fått höra är att doktorn är borta till på fredag, inte kan komma alls och att min försäkring inte täcker den läkaren. Det jag har fått är att jag skall ringa ett nummer i morgon innan klockan 8:30 och skall kunna få en tid samma dag. Jag hoppas verkligen att jag kan få en bra tid eller en tid överhuvud taget för sjuk vill jag inte vara längre. Förmodligen har jag fått halsfluss eller någonting liknande för jag är svullen och har jätteont när jag sväljer. Men men, det kunde varit värre. Det är det jag tänker för tillfället.

SKRIVET: 2010-03-08, kl 06:24:40 | PUBLICERAT I: I USA

Saturday night live

Det verkar som att jag har tappat stinget i att uppdatera igen, fy skäms! Idag började jag jobba den tidigaste tiden någonsin 8:15. Jag trodde jag skulle dö, okej det trodde jag inte alls det men det var jobbigt och kämpigt att gå upp såpass tidigt. Visserligen har jag varit uppe så tidigt innan men med vetskapen att jobb väntar en är det inte lika roligt som att gå upp samma tid med vetskapen om att man skall åka in till New York City. Det andra alternativet är mycket mycket roligare, det kan jag skarpt lova! Morgonen rullade på smärtfritt och relativt snabbt för vipps som det var va klockan redan 11:30 och Stinha hämtade upp mig. Eller snarare kom in och hämtade mig eftersom jag var i playrommet och glömt bort tiden, snarare trodde att klockan inte var så pass mycket som den var. Vi åkte till Starbucks, som vanligt. Tyvärr jobbade inte våra hetingar där idag vilket var en besvikelse faktiskt. Sedan åkte vi en sväng lite överallt, bl a. Biblioteket och Rite Aid. Vid 4 tiden var jag hemma igen, i god tid för att börja jobba klockan 5. När jag sedan skulle börja jobba satt barnen och kollade på tv med pappan, spelade dataspel och tvspel så jag tog mig en länge nap än den jag planerat från början vilket var otroligt skönt. Hela kvällen gick utan minsta problem. Och nu kan för övrigt mina värdbarn de flesta Bellman historier som de älskar.

SKRIVET: 2010-03-07, kl 04:32:23 | PUBLICERAT I: I USA

Reklam

Jag bara vet att ni kommer gilla denna! Dålig reklam är det inte, men rolig -Absolut!

SKRIVET: 2010-03-03, kl 20:34:57 | PUBLICERAT I: I USA

Liten uppdatering

Egentligen sitter jag och väntar på att jag skall höra ett beep. Laura skall komma hem med minstingen och jag börjar jobba. Men medan jag väntar så kollar jag på Wife Swap, En naturälskande fru byter plats med en everything is bigger and better fru från Texas och vice verca. Många komplikationer, stor skillnad och otroligt underhållande att titta på. Får se vad jag hittar på att göra sedan under dagen, kanske kolla på någon film eller leka Batman eller vad det blir denna gång. För övrigt var det näst sista lektionen idag för min kurs culteral Psychology, jag vet inte om jag skall läsa samma kurs nu under nästa termin också eller om jag väljer att ta någon annan kurs. Jag gillar verkligen kursen och psykologi och läser jag den en gång till plus tar min helgkurs så är jag klar och behöver inte ta några andra kurser. Skall prata med Laura och sedan även med Chrisina sedan får vi se vad som händer. Den som lever får se.