SKRIVET: 2011-10-27, kl 12:17:57 | PUBLICERAT I: Mitt liv

JF Pub

Igår var det åter igen dags för JF Pub och det är alltid lika välkomnat. Tänkte mig först en helt lugnt kväll med lite social tillvaro men det blev snabbt någonting annat. En lång festkväll på Strumpis där bl a några kända stand up komiker befann sig. Men jag kan säga att det var lagom kul att gå upp klockan 07:30 när man lagt sig en sisådär 4,5 timma tidigare. Men, det får bli en tidig kväll idag istället.

SKRIVET: 2011-10-25, kl 18:58:07 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Just idag är jag stark

Har nästan skrivit klart utkastet till PM 1, vilket känns otroligt bra! Har verkligen kommit igång och hittat inspiration vilket känns fantastiskt! PM 2 känns inte alls lika omfattande som första utkastet, kanske för att själva uppdelningen och inledningen (som vi då gjort) redan är klar, jag vet inte men otroligt skönt är det i alla fall! Som tur är kan jag kanske redan vara klar den 8 november och lämna in arbetet innan jag åker hem, om inte så får jag hålla mig till plan B som innebär att Annette skall lämna in det. Vad hade man gjort utan goda vänner? Nä, nu skall jag skriva min slutkläm i arbetet.

SKRIVET: 2011-10-21, kl 12:31:22 | PUBLICERAT I: Mitt liv

PM

Sitter i biblioteket med Rickard, Nina och Sofie. Vi skriver PM om en ny påhittad lag, det går sisådär, jag sitter mestadels och lyssnar på Lil Wayne.
Lil Wayne - How to love

SKRIVET: 2011-10-21, kl 00:26:38 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Bildspel

SKRIVET: 2011-10-14, kl 08:15:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tenta

Nu sitter jag i tentasalen eller en stor fet bunker med bord och stolar uppradade i rader med en stor upphöjd kateder där kvinnan med hökögon sitter. Första tentan på Juristprogrammet bara ett oändligt antal tentor kvar innan man blir en färdig jurist.

SKRIVET: 2011-10-08, kl 18:45:44 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vitamin D Kick

Blev en kortare löprunda idag. Sprang ut på okänt territorium men i slutändan hittade jag en ny runda. Kan vara bra att ha flertalet rundor så blir det lite variation och ifall man är lite småseg i kroppen kan man välja en kortare runda eller om man helt enkelt har mindre tid.
Efter träningspasset satte jag mig åter igen med sällskap av Mr Blå, dvs lagboken, i högsta hugg och gick igenom lite panträtt och lite annat. Gick sådär, min mun arbetade mer febrilt än min hjärna. Trotts det fick jag i alla fall lite gjort och sedan har jag läst ett kapitel ur processrättsboken.
Nu blir det pluggpause med tjejkväll hemma hos Johanna. Mysigt!

SKRIVET: 2011-10-08, kl 01:24:50 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Myskväll

En dag mindre till tentan och känns inte som jag gjort alls mycket idag. Men samtidigt är inte skolan allt, man måste kunna leva också! Trots denna känsla spenderade jag åter igen dagen på biblioteket och skall tillbaka dit igen i morgon. Funderar på om jag inte skall ta en runda på eftermiddagen här i skogsområdet. Perfekt för löpandet och lagom många nedförsbackar och uppförsbackar kanske lite för många backar uppför men det sägs att man skall få en snygg rumpa när man kör intervaller och det är precis vad jag gör i backarna. Så hoppas på en fastare rumpa, det kan ju inte skada i alla fall. Kvällen spenderades med en bra film och en varm kopp te, men nu är jag otroligt trött och funderar på att släcka ned, en ny dag väntas i morgon och jag kan verkligen behöva min sömn.

SKRIVET: 2011-10-07, kl 11:14:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Wobbler launch

Det är väldigt intressant hur många olika präglar och stilar det finns representerade på campus. Hur likadana/spegelvända rum på 18,8 m2 kan se så olika ut. Dagen spenderades på biblioteket son för övrigt har varit mitt andra hem denna veckan och förmodligen kommer vara det nästkommande vecka också. Tentan närmar sig med stormsteg vare sig vi är redo eller ej. På kvällen hade launch en bar/restaurang premiär så jag, Johanna, Nina och Sophie tänkte känna stämningen och äta billig tapas som fanns att köpa. Vi träffades först hemma hos Nina (son för övrigt bor två trappuppgångar bort från mig) för lite vindrickande och tjejsnack, därefter tog vi bussen in till stan och mötte upp Johanna som kommit innan och tagit plats åt oss. Kvällen bjöds på många skratt och en kvinnlig hylla som jag kan svära på innehöll ett X antal kilograms påfyllnad. Det kom mycket folk och känslan i rummet var på topp även om de röda sammetstygerna som hängde på väggen gav en känslan av bordell kan jag rekommendera en kväll där!

SKRIVET: 2011-10-03, kl 21:47:55 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vad hände?

Beställde hem nya böcker idag från Lycknis. Billig kurslitteratur men de är också extremt kända för att ta extremt långa leveranser. Förr gången fick jag inte mina böcker förrän efter 4-5 veckor.. Och det efter jag ringt och påminnt dem. Hur som helst, jag beställde boken sent igårkväll och idag får jag sms av posten att defått in ett brev därifrån, det är boken jag har bestält. Vad hände liksom? Först jättesega och nu ultrasnabba? Hur som helst så klagar jag inte.

SKRIVET: 2011-10-03, kl 11:13:30 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Hets diskussion

Ohumant tidigt gick jag upp i morse. Klockan stod på 06:15 då min ringklocka ringde för uppstigning. Gick sådär kan jag meddela, men efter många om och men tog jag mig faktiskt upp. Hur som helst hade vi föreläsning idag med Britta Bjelle, en kvinna med otroligt mycket referenser och men en vilja av järn. Framför allt förelästes det om hennes karriär och vilja att påverka det svenska rättssystemet, bl a genom att skapa en ny lag (finns en lång historia hur lagar bildas och antas som ni själva får hitta information om) som nu benäms som Fridsbrott och Kvinnofridsbrott. I slutet på föreläsningen fick vi delta i en diskussion hela klassen och vilken diskussion det blev! Anledningen är att alla skall stå lika inför lagen, men genom att förstärka kvinnans roll i en nära relation med en man, man blir slagen av är det en säregen lag. Många var för, många emot. En intressant diskussion hur som helt och med vissa påhopp som inte bör finnas i en diskussion. Alla som läser detta, en diskussion för man för att påverka andra människor att i slutändan ha samma åsikter som en själv. Kanske en och annan politiker kan lära sig den läxan...

SKRIVET: 2011-10-02, kl 22:32:03 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Verklighetsbaserat..

Om två veckor på fredag är det min första tenta här i Örebro. Min allra första riktiga tenta på juristprogrammet, att jag tidigare gjort en tenta på juridisk grundkurs på Göteborg universitet tycker ajg inte att vi nämner. Hur som helst känns allt bra än så länge. Känns som om jag kan det mesta behöver mestadels finslipa på detaljerna men i det stora hela så tror ajg det kommer gå galant. Kan ju bara få Godkänt eller Underkänt på tentan, så missar man lite gör ju inte det så mycket. Men framför allt är det bra att ha många detaljer klart för sig så man får det lättare sedan för sig då man behöver känna till detaljerna.
Idag spenderades för övrigt minst tre timmar på biblioteket. Jag och tre andra satt och gjorde gruppövningen som jag har i morgon, de andra nån annan gång under veckan då det är i våra "smågrupper". Känns bra, vi va alla överräns om allt så det känns bra! Har även beställt böckerna till nästa delkurs, eller några av dem i alla fall, tänkte låna den ena på biblioteket då flera personer i T3 (året över oss) har avrått mig. Snart släcks ljuset ned och jag kryper till kojs. Föreläsning redan klockan 08:15 i morgon.