SKRIVET: 2009-02-28, kl 11:45:18 | PUBLICERAT I: Mitt liv

On my way

Har duschat, klätt på mig, ätit frukost och lite till.
Dock har jag inte sminkat mig och jag känner att jag faktiskt skall skippa det, kanske lite maskara kan vara bra för mig. Hm, jo det skall jag nog ta på mig också. Efter det måste jag nämligen gå (läs: som vanligt blir jag försten och får springa) till bussen för att åka till stan. Där skall jag kolla lite på klänningar och en topp samt ett par leggins. Efter det skall jag träffa Joanna och gå på det där aupair mötet (läs: åter igen). Efter det måste jag hem städa fixa klart lite saker tillsammans med Linnéa och efter det skall jag förmodligen träffa Emma. Vi får se vad dagen mer har att bjuda på. I'm up for it!
Nä, nu måste jag gå.

SKRIVET: 2009-02-28, kl 00:04:07 | PUBLICERAT I: Mitt liv

All it takes

Lugnt, lugnt. Allting är stilla omkring mig ändå känner jag mig smått uppjagad. Kan det vara att min resa till Tyskland närmar sig, att jag skall på aupairmöte i morgon eller beror det på något annat? Jag vet inte. Det finns många mysterier ute i universum och många handlar nog om/med mig.
En anledning till att jag kanske är uppjagad är att jag inte hunnit varva ned från den hektiska dagen som jag haft idag. Först var det skola och inte nog med det reading test i engelskan. Jätteroligt hurra verkligen! (läs: not at all) . Sedan var det både Ie och Litteratur. Inte så skojigt men ändå. Därefter träffade jag Fanny och vi gick och shoppade (läs: som utlovat). Först träffade jag henne och hennes kompis (läs: ursäkta men jag minns inte ditt namn) på Condeco. Där mötte jag även Emelie, Emma, Emelie och Amanda. Sedan såg jag även Nathalie (läs: inte hennes bästa polare precis). Lite smått skumt eftersom jag inte brukar träffa folk jag känner på stan. Klart ibland men inte ofta.
Efter ett tag blev vi (läs: jag och Fanny) dumpade av både den ena och den andre så vi drog vidare till Gina Tricot. Där köpte jag en svart kjol och Fanny leggins som ser ut som ett par jeans. Sedan drog vi till H&M men jag hittade ingenting direkt. Fanny däremot hittade en fin T-shirt som var vit med marinblå ränder på. Efter det där är mitt minne lite vagt och jag kommer inte ihåg så mycket. Mitt nästa minne är från när jag handlade min lunch/middagsmat på Ica vid Redbergsplatsen. Sedan gick jag till jobbet och åt den. Läste min bok i allra högsta grad lugn och ro. Jag var nämligen 1 1/2 timme för tidig och min arbetsledare var där. Det var skönt att kunna ta igen tiden lite granna innan men fick ut och slita. Nu skall jag fixa klart (läs: eller börja) på vår projektplan och sedan skicka över den till Linnéa. Fungerar nog väldigt bra tror jag. Bara jag börjar någon gång, och att börja på någonting nytt, tja, det har aldrig varit min hit...

SKRIVET: 2009-02-26, kl 22:51:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

It's the wrong show!

Jag har suttit hela kvällen nu och väntat på Criminal minds och D.E.A men vad är det som händer?
Jo, någon har tagit bort D.E.A från tv-tablån och nu suttit in Gordon Ramsys' Kithchen nightmears eller vad det heter. Detta är inte acceptabelt och kanal 5 har nu en mycket arg tv-tittare framför tv:n. Jag hade verkligen sett fram emot D.E.A inte bara för att det är intressant utan för att det även finns ett par riktigt heta hunkar. Jag tackar inte nej. Men nu har någon jävel så valt att visa något annat. Jag är inte glad. Så nu sitter jag här, ensam, frusen och dricker mitt thé med mjölk. Det är det ändå som kan hålla mitt humör på en någorlunda hög nivå. Idag har jag nämligen shoppar som få, eller nej det har jag inte. Jag köpte en thé burk och även thé från Göteborgska Thé huset idag. (heter affären så?). Valde smaken Rabarber grädde, jättegod verkligen! Jag brukar vanligtvis inte drick thé med mjölk men detta thé är verkligen perfekt för att intas med mjölk. Eller perfekt och perfekt men asgott.
Sedan har jag även köpt ett tysklexikon från Åhléns för 49:- För ett lexikon är det billigt! And I'm happy about that! Inskaffade även ett par jättesöta muffinsformar därifrån. De är rosa med vita prickar på och jag planerar inför en exklusiv muffinsfest. Tyvärr han jag inte idag, jag valde att sova bort min tid i vardagsrummet. Så nu sitter jag här och är aspigg.
En annan sak jag är väldigt glad över är att jag har lyckats göra klart min engelska uppsats. Jag skickade den till Linnéa och hon kollade igenom den, (Tacksam för det vännen!!). 
Nej, nu börjar mitt thé bli riktigt kallt. Får skynda mig dricka upp det därefter skall jag borsta tänderna och sedan lägga mig och läsa min nya bok, Den jag ville ha (Orginaltitel: Bad behavior) av Sheila O'Flanagan. Men tro inte att jag har glömt bort Twilight böckerna, för det har jag inte gjort. Btw, är även Gabbi fast i dem nu också. Haha, och hon är snäppet värre än mig, haha.
Jag ser även fram emot morgondagen då jag och Fanny skall gå och shoppa till Tysklandsresan, vi åker ju nämligen på tisdag. Vi har bestämt oss för att köpa kickout dresses. Eller "Gôrsnygga kläder" som det heter på ren göteborgska. Blir nog en och annan tripp till Gina Tricot, Hm, Indiska och Bikbok. Jaja uppdatering kommer i morgon. Dock ganska sent eftersom jag har ställt upp för att jobba i morgon kväll mellan 17.30-23.00. Money is money, and I need them badly! 
Goodnight


SKRIVET: 2009-02-25, kl 22:30:09 | PUBLICERAT I: Mitt liv

The one I am

Som ett litet svar till föregående inlägg har jag nu hittat mina nycklar... Som vanligt låg de i väskan fast i ett fack som jag bara har "viktiga papper" i. Asskumt, hade aldrig trott att jag skulle placera nycklar i den fickan.. Jaja, nu var det ett problem mindre i världen. Nu kommer bara resten..

Jag bara längtar tills fjärde boken kommer ut och att den andra filmen snart kommer också! Har hittat trailers på youtube och en av dem är bara så, SÅ bra!! Jag gråter bara jag ser den. Jag erkänner en av mina svaga sidor är att jag aldrig har långt till tårarna. Disney, skräck, romantiskt, drama eller action de kommer oavsett. Ibland av lycka, ibland av sorg, ibland av medlidande och ibland av terror. Kanske är det inte ett svaghetstecken, men oavsett är det sjuktjobbigt då man kommer rödsprängd ut från bion varje gång. Men det finns visserligen mer världsliga problem än mitt, och svaret kan ju vara vattenfast smink.

Här kommer i alla fall trailern.

SKRIVET: 2009-02-25, kl 15:30:42 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Försvunna nycklar

Mina så annars välbehållna nycklar är borta. Och jag vet att jag tappade bort dem mellan mitt skåp och första raden i datasalen, vilket är ca 20 meter, om inte ännu mindre. Hur fasen kan någonting försvinna då?
Jag hämtade saker ur mitt skåp, pratade med Sofia och gav henne ett anteckningsblock, sedan gav jag mig av till datasalen och satte mig på första raden. Bredvid satt Linda och på andra sidan Alexander, och på något sätt försvann mina nycklar. Om det var någon som tog dem tror jag inte och då måste de ligga kvar vilket de inte gjorde. Åh, detta är jobbigt. Faan också!

SKRIVET: 2009-02-24, kl 17:26:23 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Finally it's on!

Så var det äntligen gjort. År av väntan är äntligen förbi och vi kan äntligen se vår kronprinsessa och vår Daniel förlovade.
Sju år har passerat och många förundrade blickar har sett åt deras håll. Inte en dag för sent enligt mig. Så nu kan vi äntligen önska dem lycka till och att vi står bakom dem. För vilka är tillsammans såpass lång tid om det inte är allvarligt dem sinsemellan.
Så fick prinsessan mannen av folket, precis som i Norge fast tvärtom.
och ett sista meddelande "Det var fan ta mig på tiden".



Snipp snapp slut så var den perioden slut.

SKRIVET: 2009-02-22, kl 23:01:35 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ilande obehag

Det är någonting, jag vet inte vad, som inte stämmer.
Något jag har gjort eller ska göra har jag glömt bort eller total failat på. Jag vet inte vad det är men känslan bara växer inom mig. Känner bara för att gå och lägga mig för tillfället faktiskt. Kollade på Beck för ett tag sedan men både denna känsla och tristhet tog över. Tyckte inte det hände någonting som jag känner att jag behöver.
Att gömma sig i Stephenie Meyer's värld fungerar inte heller. Har läst klart den sista delen nu på Twilight-serien. Men OMG, vad den är bra! Vill ha en egen sån historia, men vid närmare eftertanke - vill inte alla ha en sådan förälskelse, en sådan stor passion för en annan människa. Åh, vad skall jag göra. Det får helt enkelt bli så att jag drar täcket över huvudet och hoppas på att morgonen kommer fortare än den brukar.
Jag vill inte känna mig suddig längre.


SKRIVET: 2009-02-19, kl 15:08:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Down with the rest

Känner mig bara så depp idag. Ingenting verkar gå mitt hål idag, eller den här veckan för den delen. Fick tillbaka mitt Geografiarbete idag, det var ju iaf ett positivt resultat men jag vågar inte hoppas på de andra. Vågar inte se, vill försvinna. Men den urholkade känslan kommer nog finnas kvar inom mig ändå, Lika bra att göra allt nu med en gång och inte vänta med att göra saker och ting. Lika bra att få det överstökat.
Måste skriva klart engelska uppsatsen till i morgon, ska göra klart två frågor i geografin (läs: inte svåra frågor) och plugga på tyskan.  Hm, om man ändå kunde ha en tidvändare som Hermione. Men icke. Efter det skall jag börja på Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer. Jag är helt enkelt förälskad.

Vet faktiskt inte hur jag ska kunna klara mig till 12 Mars då den kommer ut på svenska. Hur, hur, hur? Får hitta nån annan bok att läsa emellan, jag är törstig...


Om jag kunde drömmaNär jag hör din röstLjudet av ditt hjärtaSå länge vi båda andas

SKRIVET: 2009-02-18, kl 16:01:39 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Skrivande inledning

Idag började vi med ett nytt projekt i svenskan. Att skriva heter det. Man får välja på alla möjliga saker att göra, bl a att skriva blogg, krönika, saga, repotage och mycket mer. Jag har dock valt något helt annorlunda. Jag skall skriva inledningen till en deckare. Jag är helt upptagen med att tänka på hur modet skall gå till, vem mördaren är, hjälten osv. Jag är helt inne i uppgiften och det känns bara så otroligt roligt! Det var länge sedan jag verkligen kända passion inför en uppgift. Mestadels känns allting som att jag bara gör det för att jag måste och det allra nödvändigaste. Jag har ingen passion eller egentligt intresse i det. Det är inte som det var i grundskolan. Där gjorde vi en massa olika uppgifter, blandade ämnen och så vidare för att få en annan typ av undervisningen också. Visserligen är väl detta inte riktigt samma sak men jag känner mig bara så glad.

SKRIVET: 2009-02-14, kl 14:37:04 | PUBLICERAT I: Mitt liv

A new beggining

Min egna dator.

Jag har inte bloggat speciellt mycket den senaste tiden. Frågan är; Varför? och Svaret är: Jag har inte haft tillgång till en dator.
Den datorn som var på mitt rum har vi nämligen lämnat tillbaka och under en tid snodde jag min lillebrors dator. Fast den senaste veckan har han haft internetuppkoppling (Läs: Vi har inte trådlöst) uppe på sitt rum och därför har datorn även varit däruppe.
Men idag har jag lyckats att skaffa mig en egen dator. Mina föräldrar sponsrade med 1300 spänn och då löste sig den ekonomiska delen lite mer. Fast ajg har lånat lite pengar av dem också som de skall få tillbaka sedan när min lön kommer den 25. Me is happy.
Nu skall jag ta och läsa lite i min bok "Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer. De flesta känner igen historien som Twilight och nyligen gick på bio. Min syssling och många andra har tjatat på mig att jag borde läsa dem. Så jag tog mitt kontokort och drog till affären och köpte dem, de tre som nu finns ute då. Den sista kommer väl inte ut förrän den 12 Mars eller något liknande.

SKRIVET: 2009-02-12, kl 14:21:17 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Nattlig kvällsrutt

Kvällen började med att jag och Joanna gick till Sticky fingers och kollade på när okända band spelade live. Vissa var bra, vissa var hm, tja om man nu kan kalla det musik. Skall erkänna med en gång att hårdrock/metal det är inte riktigt  min stil, kanske om det är soft hårdrock. Haha.
Efter ett tag då vi båda hade lite svag huvudverk drog vi till café tintin klockan var nog 23.30 då. På Café Tintin tog vi en varsin kladdkaka med grädde och jag tog en Caffé Latte till också. Vi pratade och vipps var klockan 01.10. Kanske bäst att gå hem om vi skulle klara av dagen efter.
Jag känner ingen brådska eftersom jag vet att min buss sista tur är klockan 03.23 så det ska ju inte bli några problem. När jag sedan kommer fram till hållplatsen inser jag till min förfäran att bussarna visst slutar gå vid halv ett tiden. Alltså en timme innan jag stod på hållplatsen. Just my Luck. Jag visste inte vad jag skulle göra eftersom allting hade slutat att gå för dagen. Jag kan antingen vänta på bussen i stan, (Centralstationen är det ju varmt i) jag kan ringa pappa, ta en taxi eller gå hem. Centralstationen är stängd och öppnar inte förrän 04.30. Nja, lite väl lång tid att stå utomhus. Jag har inte råd med en taxi, jag vill inte ringa pappa och väcka honom eftersom han skall upp och jobba idag. Så då fanns det bara ett alternativ kvar; Att gå hem. Så klockan 01.51 börjar jag min promenad från Centralstationen i Göteborg hem till mig i Sävedalen. Det är lite drygt 1 mil. Det är jäkligt läskigt och jävligt kallt. 03.45 kom jag innanför dörren här hemma. Mina lår var iskalla, jag frös och var så trött att jag inte kunde somna.

SKRIVET: 2009-02-07, kl 12:51:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ditt liv

En tankvärd lite historia. Fast påängen är nog lite mer än vad slutet uppger sig för att vara.

En filosofiprofessor stod framför sin klass. Han tog upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar med ca 5 cm i diameter. Därefter frågade han klassen om burken var full?
Klassen höll med om att burken var full. Så professorn plockade upp en låda med grus och hällde detta i burken. Sedan skakade han på burken lite lätt. Gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade. Nu plockade professorn upp en låda med sand och hällde denna i burken. Självklart fyllde sanden igen de övriga ihåligheterna.
- Okej, sa professorn. Jag vill att Ni skall se på denna burk som era liv. Stenarna är viktiga saker. Eran familj, eran partner, hälsa, barn, saker som om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar så skulle ditt liv fortfarande vara fullt. Gruset är andra saker som har betydelse. Ditt jobb, ditt hus, din bil etc. Sanden är allt annat. De små sakerna i din tillvaro. Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar. Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig. Lek med dina barn, ta dig tid att gå till tandläkaren, ta med din partner ut för att dansa. Det kommer alltid finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner och gå ut med soporna. Se därför till de större stenarna först, saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar! Plötsligt steg en student fram och började hälla en burköl i glasburken. Självklart fyllde ölen upp resten av burken. Nu varburken verkligen FULL.
Sensmoralen i denna historia är följande...Det spelar ingen roll hur fullt ditt liv är, det finns alltid platsför öl!!

SKRIVET: 2009-02-06, kl 15:57:27 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En världslig vänskapsfråga

Jag har funderat lite.
Många av mina kompisar har pojkvänner respektive flickvänner, det är inget konstigt i det. Mitt enda problem med det hela, är att tiden med mig inte tycks existera och finnas längre. Jag begär inte att folk ska vilja va med mig 24/7 men jag vill ändå ha lite uppskattning för den vän jag är. Jag hade inte heller velat vara med mina kompisar hela tiden, jag tror vi hade irriterat oss på varandra till slut. För det kommer komma en dag då man bli otroligt irriterad på någon, det kan ta en vecka, en månad, ett år eller tio år. Men en dag kommer den dagen komma.
Varför ska man spendera varje dag med sin älskling för att sedan komma efter men skolarbetet och kompisarna, tja de har man inte tid med, bara för att dagen efter vara med sin älskling  igen. Snälla människor prioritera, for god's sake! Ska man förlora de vänner man har bara för att man har en pojkvän? Nej, man måste kunna balansera sin tid. 24 timmar har man på sig varje dygn, varken mer eller mindre.
Några av mina kompisar är med sina pojkvänner konstant, det finns inget stopp ingen början utan en konstant tid tillsammans. De ligger efter i skolan, kommer inte på lektioner (läs: som de gjorde innan förhållandet), kan inte vara med kompisar eftersom de antingen måste plugga eller vara med sin pojkvän och allting speciellt de gjort den senaste tiden inkluderar dem själva och sin pojkvän. Är det så det skall vara?
När ska de förstå att de kanske inte har kvar mig när deras förhållande tar slut?
Jag skall inte lägga mig i, men en kompis kan ta så mycket skit tills hon inte kan ta det längre. Jag vet, för jag är det kompisen.

SKRIVET: 2009-02-05, kl 14:38:29 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Jag tar åt mig

Några gånger varje vecka får jag hem ett humorbrev i min mailbox. En liten stunds rohet medan jag kollar min övriga mail. Faktiskt kan det kommer några riktigt roliga skämt ibland. Denna vecka handlade det om, tja läs det själv.
Men så fort jag började läsa texten kände jag mig så träffad, jag är lamslagen.
Läs själva så får ni se!

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).
Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.
Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.
Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet.
Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.
Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller
vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet.
Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra. Vid dagens slut är biRolig skyltlen fortfarande smutsig,
svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande, för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG av utmattning! Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.
Kan du vara snäll och göra mig en tjänst? Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje av det, för jag kan inte komma på vem som jag redan har skickat det till...