SKRIVET: 2009-03-31, kl 22:12:51 | PUBLICERAT I: Student 2009

Balen

Var på utförsäljning av balklänningar idag med tillsammans med Martina och jag lyckades faktiskt hitta en jättefin rosa klänning som jag köpte. Så nu var det problemet ur världen också. Nu gäller det bara att hitta ett par skor till. Men hur svårt kan det egentligen vara?
Funderar på om jag också kanske skulle göra slingor i håret nu innan studenten också. Man kanske skall ta sig en tripp till hårsalongen och beställa tid sedan i början av maj, mitten av maj nånting. Då hinner jag göra om det ifall det skulle bli fel. I like the idea.

Sedan är det bara att planera för allt det andra, håruppsättningen, sminkningen och allt det andra. Ska man ta manikyr och pedikyr eller är det onödigt. Jag vet inte faktiskt. Måste ta ett snack med mamma och pappa angående sponsring av pengar.

Här är lite håruppsättningar jag funderar på:


Och lite skor därtill:



SKRIVET: 2009-03-31, kl 09:28:37 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Engelskauppsats

Varför har lärare kommit på att det är bra att skriva uppsattser på lektionstid. Vad kommer man få fram med det?
Ingenting!
Man får panik, ångest känslor och 50% av tiden sitter man och kollar ut genom fönstret på fåglarna, människorna och rörälserna där utanför. Engelska att skriva är verkligen inte mitt område, jag hatar det och fruktar verkligen inför varenda sak jag måste skriva under lektionerna. Gramatiken blir skit och inte nog med det så lyckas jag aldrig stava rätt. Någon mer som lider av samma problem?
Jag hoppas nu innerligt att jag ändå lyckades skriva en VG uppsatts, åtminstone VG-. Men jag kan bara hoppas. Det jag kan i engelska är att prata, inte skriva och under detta år har vi BARA skrivit. Inte konstigt jag ligger på ett VG. Nu tänker jag smälta sorgen och läsa genom min svenska inledning som jag lyckades bli klar med igår kväll. Lyckligtvis kan jag skriva uppsatser på svenska och det är inte en dålig drift det.
Oj, nu börjar snart företagsekonomin.
Hej svejs.

SKRIVET: 2009-03-30, kl 22:38:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Kan man se känslan?

Kan man se någons känsla genom att bara studera folks ögon.
Ibland kanske. Visst, när någon är arg eller förånad kanske det är extra lätt fast oftast, nästan alltid, behöver vi nog hela ansiktet. Genom att bara se ögonen tar vi genast bort restan av ansiktet och dess muskler. Jag tänkte prova i alla fall och här under lägger jag upp olika bilder på olika känslor. Kruxet med det hela är att ni bara kommer att få se mitt öga. Någon är nog lättare än ett annat. Men vi får se.
För att göra det något lättare lägger jag upp vilka känslor jag har...
Följande är med:
                               Glad
                               Ledsen
                               Fundersam
                               Förvånad
                               Arg



SKRIVET: 2009-03-30, kl 19:43:07 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Målartimme

Jag kände för att måla/rita.
Därför lägger jag upp flöjande bilder på min lilla kladd.

Motiv; En ballerina.

SKRIVET: 2009-03-30, kl 17:05:31 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Högre Studiebidrag?

Var det inte snack om att höja stidebidraget till de studenrande i Sverige, Jo.
Men tyvärr visade det sig nu att det troligen inte kommer att bli av denna mendatperioden. Det som alliansen lovade vid valet kan man tydligen inte hålla. Varför lova löften till oss folk utan att sedan håla det? Men det kallas väl politik och de undrar varför de har lågt förtroende.. Hm, är de verkligen så störda som vi tror att de är?

SKRIVET: 2009-03-30, kl 17:02:36 | PUBLICERAT I: Mitt liv

It's Spring

Yes it's Spring in the air.
Så därför var jag ute och tog några fina kort.


SKRIVET: 2009-03-29, kl 20:34:48 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Rasist, Nazist? Nej, bara stolt

Jag kom över ett klipp på youtube dom visar bilder på Sverige och sedan till det den svenska nationalsången. En del hade kommenterat de mesta om hur stolta de var över att vara svenskar, en del var från människor i andra länder som tycker vår sång var vacker och en del andra kommentarer. Jag hittade även en kommentar som löd "Är jag nazist om jag tycker om Sverige och vår natinalsång?". Är man egentligen det? Nej, det tycker jag verkligen inte att man är, och jag vet att det är många som håller med mig. Att älska sitt land är inte detsamma som att stå för de ideal och ideér som Nazisterna bl a har. Det handlar om stolthet och kärlek.

Men vad ger det för signaler om en från Tyskland kommer ut och säger "Jag är stolt tysk" med en tysk flagga i högsta hugg. Dras inte allas minnen tillbaka till det fasansfulla Tyska nationen så länge nu försökt komma undan, Andra världskriget och Förintelsen. Men egentligen så har de precis samma rättigheter att tycka om sitt land, att älska sitt land precis som du och jag.

Varför sjunger vi inte Sveriges Nationalsång på Skolavslutningen? För att visa hänsyn till de som inte kommer ifrån Sverige. Men egentligen är det också ett val de har gjort och flyttat hit. De kunde ha flyttat till Norge, Frankrike, Storbritanien eller USA. Men nej. Vi i Sverige skall visa hänsyn till dessa människor genom att inte sjunga vår nationalsång. Ta mig inte som Nazist, Rasist eller Fasizt.

Så låt oss alla vara stolta över den bakgrund vi har och älska det, det har att ge.


SKRIVET: 2009-03-28, kl 12:15:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Mina tankar

... Går till de stackare som idag sitter och gör Högskoleprovet!
och samtidigt är jag glad att jag inte tillhör en av de stackare som måste sitta framför ett svårt prov idag, känna besvikelse för att det gick så dåligt och inte vilja avslöja vad man fick för resultat. Fast kanske hade det varit bra att göra det någon gång bara för att prova på.
Men tyvärr kommer inte chansen att få göra det förrän om ca ett och ett halvt år. Om det blir USA är det 12/13 månader. Aja, om, när, hur jag gör det får tiden helt enkelt utvisa...

SKRIVET: 2009-03-25, kl 15:42:17 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Hej, hej

Hej, hej koffeinkick.
Mina händer skakar och jag mår smått illa, kan det efterliknas den där härliga baksmällan man får ibland? Jovars. Men måste vara vaken nu när jag skall plugga och vara effektiv. Jag kan ju försöka att vara det åtminstone, men det brukar inte gå så bra.
Jag har i varje fall ringt Aupair firman och kollat upp mina frågor och fått svar. Det är skönt. Sedan är jag även fett avendsjuk på franska steg 6 gänget som åkte till Västa Karibien idag och skall stanna där i två veckor, TVÅ VECKOR. Tyvärr kunde inte Martina och jag följa med, även ifall vi kan säga "Je m'appelle **********"
Men de kommer inte vara glada när vi sticker till New York, eller hur Joanna?!

 
VS.
 

SKRIVET: 2009-03-24, kl 16:59:31 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Oh, Hello

My god it's cold!
Trots att jag sitter iförd en tjocktröja och tofflor och en filt över benen fryser jag.
Vad som piggar upp mig nu är att svenskan snart är färdigskriven (hoppas jag) och att solen skiner utanför mitt fönster. Jag hoppas på att dagen inte slutar lika dåligt som den började. Redan vid 00:30 vaknade jag upp i morse och hade otroligt ont i magen och vid minsta ansträngning var kräkreflexerna igång. Efter en halvtimmes toaberoende tillstånd och totalt vitt ansikte fick jag till slut somna om igen. Vid min andra uppgång skulle jag duscha, dock fick jag mig en otrolig upplevelse då min lillebror satt igång larmet så det stortjöt. Med snabba steg fick jag tag på min mobil och ringde pappa och fick säga till honom att det var jag som satt igång larmet och inte någon tjuv. Olyckan slutar inte där utan tyvärr var det någon (Läs: jag) som glömt att pga. ett arbete var varm vattnet idag avstängt mellan 08:30-14:00.

Ett litet lyckorus är dock att jag lyckades palla mig till Svenska lektionen och därefter ha diskussion med Linnéa, Michaela, Rebecka och Emma om boken "Om jag kunde drömma" och vi alla lyckades införskaffa oss ett välförtjänt MVG.
Egentligen har jag kommit på att jag borde få MVG bara för att jag är den jag är. Kanske senare i en annan lyckligare värld.

SKRIVET: 2009-03-22, kl 15:52:01 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Fel lista

Jag håller precis på med min svenska inledning och behöver nya namn till mina karaktärer.
Tänkte ha lite annorlunda, ovanliga namn och sökte därför lite på google. Hittade en lista som heter "ovanliga pojknamn" och vilka namn hittar jag?
Jo, Chabo, Narcis, Raul, Emrick bl a.
Men sedan finns det även ett annat namn där som minst sagt är ovanligt Mohammad. Är inte det världens vanligaste namn? Eller är ajg helt fel ute när jag säger att var fjärde man i mellanöstern heter just det namnet?
Säg vad ni vill, men fel lista. Ja, minst sagt...

SKRIVET: 2009-03-21, kl 14:18:24 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Våren är kommen

Solen skiner och det är relativt varmt ute.
Ändå har jag knappt varit utanför dörren.
Jag har städat, damsugit, tvättat golvet och städat kaninburen och det är bara då jag var ute.
Skall snart ut på en promenad hade jag tänkt runt i området på en timme eller två.
Ha en trevlig solig dag.

SKRIVET: 2009-03-18, kl 18:10:49 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Phonecall

Idag ringde de från Culture Care aupair med. Var någon i Stockholm som sa att mina handlingar hade kommit dit bort och att hon nu skulle skicka den vidare till huvudkontoret i Boston. Äntligen är man på väg, undrar vad framtiden kan bjuda på, jag hoppas allting löser sig och jag hoppas verkligen att jag får en bra familj.
Nu är det bara Joanna kvar som skall fylla i sina handlingar och skicka iväg dem också. Skall bli så skoj att åka tillsammans, och jag hoppas det går. Men det tror jag, det sa hon som ringde idag. Men det vet man väl egentligen aldrig.
Jag lever på hoppet, nu skall jag göra svenska.

SKRIVET: 2009-03-17, kl 09:19:24 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Bright Morning

Vilken härlig morgon! Redan när jag tog bussen kl. 06:59 hemifrån var himlen blå och solen sken.
Äntligen är ljuset här och därmed även våren och snart sommaren.
Denna sommaren händer någonting alldeles speciellt också, jag (Läs: och många andra) tar nämligen studenten. Jippie!
Nu måste jag koncentrera mig på min företagsekonomilektion. Vi får se hur jag lyckas med det. Engelskalektionen gick smärtfritt förbi och den bok jag köpte igår för detta syfte att läsa nu i C kursen passerade Stewarts test, I think.

SKRIVET: 2009-03-16, kl 08:28:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Nu eller senare?

Varje vecka, samma sak. Om och om igen.
Samhällslektionen har börjat och jag är trött. Egentligen hade jag velat stanna hemma och sova några timmar till men tyvärr måste jag då göra så mycket mer utanför skolan då också. Och det vill ju ingen.
Men om man skulle göra klart arbetet denna veckan, då slipper man ju komma till skolan nästa vecka. Hm, en väldigt intresant och lockande tanke faktiskt! Sedan är det svenskan också som jag måste göra klart. Men men, det löser sig - som alltid.

SKRIVET: 2009-03-13, kl 22:18:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

More faith

Att stå 12 timmar på en mässa och hålla på med både det ena och det andra tar på krafterna! Vi vann inga priser men ändå ägde vi. Riktig framgång mäter man hos sig själv och inte någon annan. Det är det allra viktigaste, och jag måste tillägga att det var många otroligt bra idéer och produkter där. Otroligt egentligen vad vi ungdomar egentligen kan göra. Allt för ofta får man höra; "föbaskade ungdomar" eller "Ni kan ju ingenting, bara förstör". Men nu kan vi alla stolta visa upp oss med rätade ryggar och säga "Vi lyckades, vi trodde på oss själva. Även om ni inte gjorde det.". Bara lyckas med det och vi har alla kommit så mycket längre än så många andra människor som aldrig vågar. Som aldrig ser möjligheterna, som inte vill se dem. Men vi är här. Snart med ljudsignalen ljudandes i våra öron, snart med mållinjen bakom oss och snart med segern i handen. 

SKRIVET: 2009-03-12, kl 19:58:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

After a long day

Har varit hela dagen på svenska mässan här i Göteborg. I morgon är det dags för UF-mässan. Lite slutet av allt vårt slit och äntligen kunna visa upp den produkt vi gjort och är stolta över.

Montern är faktiskt riktigt snygg och innehåller lagom mycket saker tycker jag. Smakfullt, "less is more" live and learn.
Fast jag måste erkänna att jag och Linnéa gjorde inte så mycket på montern. Vi var mer på andra ställen än just i våran monter och hjälpte till. Vi tog en runda till Backaplan, hem till Linnéa och tittade på trollen i skogen.
Fast utan våra små färder hade vår monter inte varit så snygg som den är heller. Good for us!
Nu skall jag gå upp och göra iordning choklad åt mig med minimarschmellows och sedan kolla på tv. Tablån är späckfull idag. Först är det sveriges värsta bilförare, sedan Cold Case och därefter bokläsning.
Oj, borde kanske skriva på min inledning till svenskan. Men Whatever. Efter denna håda dagens slit behöver jag lite uppfriskande varm choklad och en lugn stund framför tv:n.

Btw, hämtade jag upp studentmössan tidigare idag också.
I'm so happy, happy.

SKRIVET: 2009-03-10, kl 20:09:16 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Home at last

Så var ännu ett äventyr över.
Tyvärr, men alla sagor måste ju ha ett slut. Hur mycket man än tycker om något kommer allting till ett slut.

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end

Flames to dust
Lovers to friends
Why do all good things come to an end

Come to an end
Come to an
Why do all good things come to an end

Come to an end
Come to an
Why do all good things come to an end


En låt av Nelly Furtado som jag tycker gav känslan ett bra namn. Ett bra svar. Men jag tror att vissa frågor kommer aldrig ge några svar, och vissa svar kommer ge mer frågor.

Nu skall jag skriva klart mina delar på min ansökningsblankett till AuPair året. Sedan skall jag även tvätta klart mina kläder. På något underligt sätt har alla kläder börjat lukta rök. Jag undrar just varför.
Sedan skall jag även skriva ett brev till Franziska och sedan lägga mig. Låter som en rätt trevlig kväll jag har framför mig.

Godnatt

SKRIVET: 2009-03-09, kl 16:28:28 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tschüss

Idag besökte vi en firma (Taurus), tror jag de hette. Det var ett tyskt och ett sveskt företag som befann sig här i Schrobenhausen (Läs: fortfarande osäker pa stavnngen) (Läs: verkar som kopieringsknappen inte funkar sa jag kan inte skriva bokstaven efter "z"). De gjorde tydligen bomber, raketer och missiler till flygvapnet i olika länder. Det var intressant men ocksa lite langtrakigt. Efter vi pratat i ca. 2-3 timmar fick vi ga och äta mat som de bjöd pa. Jag tog Creps och sedan sallad, en san där konstigt bröd och fanta till det. Den var ganksa okej maten ända.
Efter det akte vi tillbaka till skolan där vi skulle spela vollyboll eller fotboll. Vi tjejer spelade Vollyboll medan killarna spelade fotboll. Efter ca. 30 minuter fick vi nog och satt och pratade istället. Alla utom ajg som sprang runt och sköt mal i basketkorgarna.
Efter det akte vi och handlade (Läs: med familjen), jag det jag ville ha osv.
Nu sitter jag här hemma och r lite smatt trött. Jag har tagit en dusch sa jag känner mig ganska fräsch och haller samtidigt pa att packa min väska. Denna veckan har gatt förskäckligt fort. Känns som det var i förrgar jag kom. Men icke sa Nicke.
Om nagon timme skall vi ala träffas igen och ha en avskedsfest. Men det kommer inte vara ett avsked för alltid hoppas jag.

SKRIVET: 2009-03-08, kl 14:20:19 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Guten Vormittag

Idag har jag verkligen sovit ut. Vaknade vid 10:30 och då läste jag min bok som jag hade med mig (Läs: inte den boken på tyska som jag köpte igår). Sedan vid 11:50 tog jag mig en dusch så nu känner jag mig rätt fräsch. Efter det åt jag och Franzi frukost. Hon hade inte ens gått upp när jag var klar. Måste erkänna att det var den största frukost jag någonsin ätit! Yohurt & Müsli, stekt skinka och ägg, mulitvitaminsdryck samt en fralla eller Sameln, som jag tror det heter.
Medan vi åt frukost kom Elisabeths (Läs: Min tyska mamma) bror och hälsade på. Efter det då klockan var runt ett gick jag tillbaka till mitt rum där jag fortfarande är och spelade mitt nya spel på mobilen "Cloedo" och lyssnade på musik.
Nyss kom Franzi förbi och sa att vi skall åka in till Schroubenhousen och träffa Anton och Maria samt deras tyskar. Kanske någon mer, jag vet inte. Så nu är det nog bäst att jag gör mig klar.
P.s. Min plånbok och kamera är nu nedpackade. Mitt råd till alla; "Glöm inte plånboken hemma när ni åker till en storstad och om ni råkar göra det... Ha en kompis med".

Tschüss

SKRIVET: 2009-03-07, kl 23:30:10 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Samstag Abend

Sitter nu här hemma i huset i tysthet och mörker.
Alla har gått och lagt sig eftersom de är trötta. Faktiskt bara jag som är vaken, kanske Zorro med (Läs: Hunden). Dagen till äre spenderades av en go morgonsjuka och sedan en galen bilfärd till Pfarrer (Läs: så tror jag staden heter) och en sömnig tågresa till München. Och gud vilken stor "Hauptbahnhof". Jag trodde nästan jag skulle svimma när jag kollade uppåt mot himlen och såg detta jättetak som skyddar resenärerna från snön utanför. Det var folk överallt och varken Franzi eller jag  visste var vi skulle gå för att komma till tunnelbanan som skulle ta oss till innerstaden. Jag erkänner, vi fuskåkte utan biljett. När vi väl kom fram till innerstaden skulle vi leta rätt på Fanny, Isa, Hannah och Anton som var någonstans. Efter en halvtimmes letande hittade vi till slut fram till den gigantiska bokaffären. Jag skojar inte när jag säger att den bestod av fem stycken våningar! Helt galet verkligen! Därefter gick jag Fanny Isa och Carina till Kaufhof och sedan till Zarah där vi hade en liten olycka med mitt vatten medan vi väntade på att tyskarna skulle prova klart sina kläder. ((Paragraf: I Tyskland har man nämligen inte hört talas om att vatten är godast utan kolsyra, jag får alltid med kolsyra. För att jämna ut denna bristen har man tre sorters vatten; Ingen kolsyra (Läs: som jag druckit en gång under tiden jag var här), lite kolsyra (Läs: vilket det är som jag får med mig) och Mycket kolsyra. Ett jättebra system för annorlunda människor. ))
Under tiden vi väntade blev vi törstiga och jag kom på att jag hade tagit (Läs: fått) med mig vatten hemifrån. Så vi tänkte ju inte på att den innehöll lite kolsyra så precis vid ett bord med en massa tröjor öppnade vi denna flaska, utan den minsta aning om vad som skulle ske. Splosh* sa det och en fontän av vatten srutade upp. Bakom oss stod en av medarbetarna pü Zarah och såg ju inte speciellt glad ut. Vi flög vor kos in mot andra delen ac Zarah. Som tur var kom det bara vatten på golvet och alla kläder klarade sig.
Efter det drog vi till Starbucks (Läs: Endlich!!). Där köpte jag en Kaffe Latte, men efter allt gott jag hört om Starbucks blev jag ändv lite ledsen av att Latten inte smakade sådär supergott som den skulle göra i mitt huvud. God var den, fast Esspressohouse har också goda Lattar. Efter det gick vi till BurgerKing där jag tillsammans med fyra Tyskar väntade på de andra svenskarna som gått på Bayern-München. De spelade nämligen mot Honnover, Någon som vet om laget heter så?! (Läs: en kille, eller flera killar förklarade även sin kärlek till mig när jag skulle gå fram och slänga min Starbacks-to-go-mugg genom att säga "Ich liebe dich". Vem vill föklara sin kärlek till mig?! Tyskar, ett helt enkelt eget folk)
Efter en och en halv timme gick vi och shoppade, först till bokaffären igen så jag kunde köpa en bok. (Läs: Barnbok 6-8 åringar.) Därefter drog vi vidare till en skoaffär och sedan till H&M. Efter ett tag kom Felicia och Maria och de gick iväg med sina tyskar. Jag, Anton, Franzi och Hannah åkte hem med tåget.
Här hemma åt vi mat (Läs: som alltid jag blir begödlad här) och sedan kollade jag och Franzi på "Deutschland sucht den Superstar" riktigt bra sångare och nu sitter jag här.
Det kommer mer rapporter från denna dag, Bl a om en väldigt, (Läs: extremt) roligt händelse i sminkaffären. Men påminn mig om den! Och sedan lite annat smått och Gott.

BTW. Jag glömde min plånbok idag när vi åkte inte och min kamera så dörför har jag itne mkt bilder härifrån. Pengar kunde jag (Läs: som tur var) låna av Fanny så länge. SuperDuper snällt tjejen!!! Danke!! Därför kunde jag köpa ngt istället för att hela dagen skulle bli förstörd av min morgonritual.

Bis Bald!

SKRIVET: 2009-03-05, kl 18:25:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

In Deutschland

Klockan är 18:12 och jag är hur trött som helst!
I tisdags kom jag tillsammans med 8st andra människor rfan Sverige och hit till Schrobenhausen i Bayern, Södra Tyskland för de som inte vet. Btw, kan jag inte skriva bokstaven mellan z och ä. Den har istället bytts ut mot denna bokstav: ü.
Iaf. vi kom i tisdaggs kväll runt 20.00 tiden. Vi akte hem och träffade familjerna. Min är hur underbar som helst! Mamman vill veta allting om Sverige och Pappan är svinskön! Asrolig, idag berättade hant.ex. att de skall aka pa semster till Italien med ett flygplan som bara har en vinge, tja, man kan ju välja hur mycket man vill tro pa det. I gar var vi i skolan och det gick faktistk riktigt bra! Engelskan iaf om nagot. Efter skolan akte vi hem till Franzi (hon jag bor hos heter det) och sov en liten stund. därefter at vi mat och sedan for vi tillbaka till skolan för att lämna av mig. Det var nämligen en grupp som pratar engelska som skulla pa en teater i München. Sa vi akte dit i en buss. Pjasen var sadär och den handlade om en kille som var helt ensam. Han ville begrava sin far men vsste inte vem hans far var. Han blev utkickad och hittade "en syster" som han sedan blev tillsammans med. De fick barn tillsammans men hon valde att göra abort. Samtidigt fick killen ett nytt jobb och jobbade at en rik farbror. Det visade sig sedan att denneman var hans farbror, som han inte fick reda pa förän han var död. Hm, pjäsen slutade med att killen var lika ensam som fran början, fast med mer pengar.
Efter det fick jag aka hem och det var väldigt sent och jag kom inte hem förrän vid 22.15 tiden. Jag somnade direkt.
I morse vaknade jag av väckarklockan men sedan rakade jag somna om igen sa mamman fickväcka mig, Oops..
Sedan var det skola igen om vi fick berätta om det svenska skolsystemet i en klass. Vet inte ritkigt fram hur den är men ajg tror jag lyckades rädda situationen när jag berättade hur lektionerna gar till. Vi sade att vi fick lyssna pa musik och sa att vi konsentrerar oss bättre da, de skrattade at oss. Sedan for viv idare mot en stad (kommer ej ihag namnet) och dr köpte jag smink och godis. Superbra och billigt.
Aja, nu skall jag ga och äta sedan sova en stund och därefter skall vi pa ett café och sedan till; Mospark, tror ajg det heter. En stor klubb som tydligen hela skolan skall ga pa nu när vi är här..

SKRIVET: 2009-03-01, kl 19:37:18 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Less

Jag är så less på datorer.
Hela dagen har jag suttit framför datorn. Den ena uppsatsen efter den andra, den ena uppgiften och en och annan budget, bokföring + mer har passerat skärmen under de senaste timmarna. Mitt huvud känns konstigt och jag längtar efter att kunna lägga mig ner eller sätta mig där uppe i fåtöljen och läsa min bok. Tyvärr måste det vänta ett litet tag det också. Måste skicka iväg ett par mail till, fixa klart lite mer på min inledning till deckaren så jag slipper tänka på den när jag är i Tyskland. Skulle kännas väldigt roligt om jag satt hela dagarna där för att skriva där nere. Nej, då hittar jag hellre på något annat där nere. Vi får se vad Franzi och de andra har hittat på att göra med oss. Jag hoppas på något roligt och lite förvarningar från Fanny har jag fått :P
Just det, packa måste jag ju göra också. Hm, när skall jag ha tid att göra det? Jag får helt enkelt göra mig tid, mindre bokläsning mer packande. Det låter rätt bra faktiskt. Funderar på att ta med mig en bok dit ned. Då har jag åtminstone någonting att göra på dötimmarna.

SKRIVET: 2009-03-01, kl 00:21:25 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Like the rest

Har kollat på melodifestivalen och jag kan inte längre hålla mig. Fasen vad drygt det är!
Varje deltävling, varje låt, varje år hoppas man på att någon bra skall komma upp. Men nästan aldrig. Det är nästan skamligt! Sverige är fullt av bra låtskrivare och ändå, och ändå är det samma personer år in efter år ut som sitter där och blir representerade som låtskrivare och diverse andra saker. Jag blir bara så less på det. Är det här verkligen det bästa Sverige kan få fram? Nej, jag tror, vet faktiskt, att Sverige kan mycket bättre än så här. Men de kommer inte fram, jag undrar var felet ligger.

Bra låt = Ej med i Melodifestivalen.

Var ligger felet i den ekvationen?
       - Jo, i juryn.


Och vem kan egentligen tro att vi i lilla Sverige någon mer gång skall lyckas ta priset som vinnare av Euro vision Song Contest. Det är bara Christer Björkman som gör. Vi borde dra oss ur, som i en protest. Visst vi i västvärlden är mäktigare när det gäller ekonomi, folkhälsa och nästan allt faktiskt men i melodifestivalen. Där har vi inte den ynkaste chans.
Låt oss i stället se det som en möjlighet att ha roligt. Skicka roliga, upphetsande, galna, underhållande representanter. Se bara på hur Ukraina lyckats, eller var det bara förr att de kommer från Öst?
Hm, jag vet inte längre. Men vad jag vet är att varje år har vi både den ena juryn efter den andra som tror att denna gång.. med denna sång kommer vi att vinna. Men varje år faller vi pladask ned och heden borta. Vi tror att vi har chansen men det har vi inte. Eurovision är bara ett korrupt spel, ett spel som inte längre innebär musik utan politik. Den politik och åsikter som utspelar sig "bakom stängda dörrar". Fast egentligen är det ju rätt humant av oss att fortsätta ställa upp, år in efter år ut, i Euro Vision Song Contest. För i något ska väl ändå Östeuropa ha makten och ledningen i.