SKRIVET: 2009-07-29, kl 18:38:53 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Fotografier

Idag skickade äntligen Laura (Läs: Host-mom) en bild på de tre pojkarna och en bild på henne och hennes man. Det är jättefina bilder och det känns verkligen jättebra. Jag kan för en gångs skull känna mig hemma och se de och mig tillsammans i framtiden. Det känns underbart, Det känns så rätt! Laura sa att hon vill prata med mig åter en gång på telefon nästa vecka. Antingen måndag eller tisdag kväll runt 7.30 p.m. min tid. Men jag skall inte hurra ännu, än mycket kan hända och jag skall inte ta ut för mycket i förskott. Låt inte fallet (Läs: om det blir något) bli alldeles för stort, utan mitt jubel kommer sedan när både jag och min värdfamilj tackat ja till varandra.

SKRIVET: 2009-07-28, kl 16:35:13 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Shop til I drop.

Det är mitt motto. Okej inte alls, jag gillar faktiskt att spara, att kunna köpa det där man vill ha men är tvungen att spara till. För att sedan, när du väl köpt det vara glad några timmar och sedan suckta efter den där otroligt snygga badrumsvågen på hemtex. Okej, kan inte riktigt men någonting annat, haha. Idag hittade jag inte alls så mycket på Gekås som jag brukar. I och för sig var jag inte så mycket på inredningen eftersom jag inte bryr mig och skall snart flytta så varför ha någonting i en/två månader för att sedan åka iväg ett år, eller kanske mer.

Min inköpningslista blev dock detta:
  • Två BH
  • Ett vitt linne
  • Ett grått linne
  • En vit kjol
  • Ett par vita converse-liknande-skor
  • Fyra par trosor
  • Två födelsedagspresent
  • En registreringsskylt för barnvagnar
  • En tandborste
  • Två filmer (I taket lyser stjärnorna & Patrik 1,5)
  • Som ni ser inte alls mycket, speciellt inte när man varit på Gekås...

    SKRIVET: 2009-07-28, kl 16:27:11 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    It's the right size?

    Jag har ett problem. Storlekar. På galgen kan plagg se fina ut och lagom men när de kommer på, tja, då är det en annan femma. Allt från en korv till det plufsigaste tält kan resultatet bli. Jobbigt, jobbigt. Speciellt när man måste gå ut ur hytten för att hämta en annan storlek, om man inte har tur då att ha en kompis eller mamma i närheten som kan hjälpa en med det problemet. Ibland behöver man XL, en annan M och så vanligast L. Varför inte bara hålla ett mått på vad som är S, M, L, XL. Eller finns det fast ingen följer den? Oavsett blir det lite jobbigt då man provar en L och den är för liten, sedan en XL och den är lagom. Nästa plagg tar man en XL men det visar sig att man egentligen bara behöver en M. GAH!!

    SKRIVET: 2009-07-28, kl 06:55:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Ullared och Gekås

    Snart bär det av med familjen till Ullared och Gekås. Ett stort varuhus med miljontals möjligheter. Skall leta lite efter underkläder och andra kanske lite roligare saker också. Man hittar alltid någonting där, onödigt eller ej men alltid något. En tripp och utflykt över dagen men shopping som tema, men det bästa är ändå att mamma och pappa betalar allt, och ifall de inte skulle göra det är det sjukt lätt att låta några av mina saker slinka ner i deras korg ändå. Inte så snällt jag vet men faktiskt väldigt roligt ändå.

    SKRIVET: 2009-07-27, kl 23:08:21 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    Svar

    Idag fick jag äntligen svar på mitt mail som jag skickade till host-mom i fredags. Hon skrev att de hade haft fullt upp med familjen och grillkvällar. Tycker jag låter som en godtagbar ursäkt om jag sedan får vara med på dem. haha. Jag fick deras adress eftersom jag inte kan se den på min profilsida på CC... Men herregud vilket hus verkligen! Skitstort ser det ut, med en pool och jättefin trädgård. Vill, vill, vill åka nu med en gång! Ikväll (Läs: deras kväll) skulle Laura (läs: Host-mom) skicka en bild på familjen eller bara pojkarna. Jag bad om en på hela familjen eller åtminstone på pojkarna. Jag väntar med spänning. I morgon skall jag också ringa till CC för att troligtvis tacka ja. Först vill jag bara se deras inställning till att ta hem kompisar, dvs. andra au pairer jag träffar när jag är där. Är det ok för mig att ta hem dem eller anses de som "inkräktare". För mig är det viktigt att veta så man kan sätta upp lite förväntningar på vad som (kanske) komma skall.

    SKRIVET: 2009-07-26, kl 21:32:03 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Jag önskar jag hade...

    En egen lägenhet på månen. Fri från alla oljud, fri från alla måsten och fri från alla besökare. För tillfället behöver jag bara lugn och ro. Jag är inte speciellt trött fysiskt men psykiskt. Jag jobbar som sagt på hemtjänsten och ibland går saker och ting över styr. Allt tjat, prat om samma sak om och om igen, känslan att ibland vara utnytjad. Det är jobbigt fast samtidigt är det också ett väldigt roligt jobb! Det är skoj att man behövs och kan hjälpa människor. Människor som behöver hjälp och behöver mig/oss för olika saker. Då blir man glad! Men ibland som sagt går det för långt, man önskar att man tog stigen åt vänster som ligger 100 meter bakom mig.

    SKRIVET: 2009-07-25, kl 00:08:58 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    Lyckans Lärka

    Nej, min otur har ännu inte gått över. Tidigare höll jag nästan på att ramla över dammsugarslangen, med en bunk vatten i händerna och en mopp under ena armen. Lite tur hade jag dock och lyckades göra en unanmanöver så jag klarade mig ifrån ett platt fall. Trots detta är jag glad. Så underbart glad. Jag har nämligen precis pratat med Andrea (Läs: Min match-familjs nuvarande au pair). Hon berättade både det ena och det andra, vad hon gjorde, hur familjen var, vad pojkarna gillar, området och en massa andra saker. Jag blev verkligen bara gladare och gladare ju längre vi pratade. Det känner verkligen jättebra just nu men fortfarande finns det ett litet guns av oroligheter kvar. Jag menar, det är ju en familj jag skall bo hos i ett år! Men jag skall tänka lite mer på saken och ringa CC på antingen måndag eller tisdag. Men nu skall jag skicka ett mail till både värdmamman och Andrea. Jag skall nämligen få deras nuvarande adress, så att jag kan kolla var exakt de bor på kartan. Kan ju vara rätt skoj att veta det!

    SKRIVET: 2009-07-24, kl 18:36:08 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Not my day

    Bland det första jag gör på morgonen är att snubbla på spårvagnsspåren vid jobbet så att jag handlöst faller framåt och slår rejält i mitt vänstra knä. Jag skrapar upp mina händer lite grand och slår även i mitt andra (Läs: det högra) låret. Med mycket möda och smärta lyckas jag ta mig upp stående och traskar vidare till jobbet. Inget mer med det tänker jag, om det ändå var så att jag bara tänkt det... Väl på jobbet sitter jag och dricker mitt chai thé innan passet börjar och jag skall ut till min första vårdtagare för dagen. Jag lutar mig bakåt och... Aj... Jag slår i mitt bakhuvud i tavlan som hänger på väggen precis bakom. Lagom kul att få en bula där också. Resten av dagen gick faktiskt väldigt smärtfritt förbi ända tills jag skall gå av bussen här hemma. Jag reser mig för fort och för långt så att jag slår i huvudet (åter igen) i bagageutrymmet som finns ovanför sittsarna. Så nu har jag en till bula mitt på huvudet. Här hemma lyckas jag slå i båda mina småstår i dörrkarmar och lister, och det gör så förbannat ont varje gång! Så nu sitter jag här, med ett blått/lila nyanserat vänsterknä, ett blåmärke på det högra låret, två bulor i huvudet och två småtår som har reparerat sig hyffsat väl måste jag säga. Jag skall både dammsuga, tvätta och fixa mat innan jag lägger mig. Jag hoppas att jag slipper mer skador på mig, jag tycker mycket väl att det får räcka för idag med dessa åkommor. Och för resterande dagarna denna och nästa vecka!

    SKRIVET: 2009-07-23, kl 23:21:30 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Harry Potter och Halvblodsprinsen

    Harry Potter i all ära. Jag, Linnéa, Michaela, Cissi, Klara och Emma valda att gå på bio idag. Filmen blev som nämnd innan, Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var helt okej om jag får säga det själv. Skulle allra helst velat ha med ännu mer rafflande intriger och mycket mer hämnd och känslor. Men den var rätt kall, fast kanske den känslan man bör ha när man ser den. Något som var bra var alla kärleksrelationer hit och dit. Man känner verkligen att karaktärerna har blivit äldre och andra saker börjar bli viktigare, dock såg man inte skymten av Cho vilket var lite underligt tycker jag. Jag är ändå inte nöjd och vill ha ännu mera kärleksdraman och man fick aldrig riktigt klart för sig om Ron och Hermione blir ett par eller inte, om Harry och Ginny blir ett. Men som sagt, det kommer en sista film som jag hoppas skall lösa upp de flesta gåtorna och svaren och äntligen få världen ett Gått slut och Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

    SKRIVET: 2009-07-23, kl 13:21:01 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

    Frågor till nuvarande Au Pair (Andrea)

    Här är lite frågor som jag hade tänkt fråga:

  • Hur är familjen?
  • Relationen mellan föräldrarna?
  • Hur ser en normal skolvecka ut?
  • Vad brukar ni göra tillsammans?
  • Hur är pojkarna?
  • Deras intressen?
  • Hur är området, mycket att göra osv.?
  • Utbildning, många kurser eller bara ett fåtal?
  • Får du vara med på många familjeaktiviteter, semestrar och familjemiddagar?
  • Hur behandlar de dig? Familjemedlem, arbetare eller outsider?

  • Det är de frågor jag har kommit på än så länge och hade tänkt att fråga. Kanske det är lite mycket och känsligt att fråga hur relationen mellan föräldrarna är men samtidigt vill jag ju inte hamna i en familj där föräldrarna är kyliga mor varandra. De måste ju ha en sund relation till varandra annars kan det bli väldigt, väldigt jobbigt. Och så som jag har fattat det jobbar pappan i familjen väldigt mycket. Då är det ju lätt att man glider isär.
    Så snälla kommentera och tyck till om frågorna, bra/dåliga? Nån mer fråga som är viktig och jag glömt?

    SKRIVET: 2009-07-23, kl 01:20:05 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Nått nytt, Nått gammalt, Nått blått

    Tänkte börja pilla lite grand på en ny design också inom ett tag. Jag har tröttnat på denna designen eftersom jag inte tycker den speglar "mig". Visst den är fin och så men den säger ingenting om mig, vad jag gör eller någonting. Därför kommer det komma upp en ny inom en snar framtid (Läs: Det är i alla fall det mål jag har). Skall fråga min Lina om hon skulle vara så vänlig och fixa en ny åt mig, eller en ny header i alla fall. Hon är så otroligt, otroligt grym på det. Och det värsta är att jag utnytjar det till max, okej det var kanske att ta i. Men snäll och underbar är hon i alla fall! Om det är någon annan som kan hjälpa mig får ni gärna höra av er!!

    SKRIVET: 2009-07-23, kl 01:05:24 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    Mail från Värdmamman

    Jag tycker verkligen att samtalet med mamman igår gick bra. Tydligen tycker mamman likadant eftersom idag när jag öppnade mailen hade hon skickat ett nytt mail till mig...

    Hi Cecilia,

    It was so nice speaking with you yesterday.

    I will try to arrange a phone call for you and Andrea before she goes on vacation next week. Are you around this coming Friday evening 7/24 at 9:00 pm your time, 3:00 pm New York time? Please let me know and I will also check with Andrea.

    Thanks!
    Laura

    Jag är så glad, jag var så orolig att jag inte skulle få prata med familjen mer utan att de skulle försvinna utan vetskap från mitt konto på CC. Men så är inte fallet och det känns så otroligt otroligt bra! Nästan lite för bra kan man tycka. Klart jag är osäker och nervös men det känns ändå bra. Och det är ju det viktigaste! Nu skall jag komma på lite frågor till Andrea (Som är deras nuvarande AuPair).

    SKRIVET: 2009-07-21, kl 20:01:50 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    Samtal med värdmamma

    Nu har jag precis pratat klart med värdmamman. Hon verkade hur trevlig som helst! De bodde tydligen i värsta området och nu skulle hon fixa så att jag kunde få prata lite med deras nuvarandre Au Pair, Andrea. Jag hoppas verkligen detta går vägen för det känns så otroligt bra!! Håll tummarna för mig!!

    SKRIVET: 2009-07-21, kl 19:27:13 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    Kan man bli mer redo?

    Jag har skrivit upp olika frågor till familjen, eller mamman nu då som skall ringa. Jag har tänkt lite på olika frågor som de andra mammorna frågade mig när de ringde. Känns lite jobbigt när de kommer med olika nya frågor. Först skall man komma på vad man egentligen tycker/tänker och sedan kunna formulera det för att även översätta det till engelska. Jobbigt eller vad? Men det fungerar nog hoppas jag! I mailet skrev mamma att hon skulle ringa runt 7:30 p.m min tid. Dvs. om 6 minuter. Jag är pirrig, nervös men jag skall fixa det! Bara var mig själv, glad och trevlig. Med ett leende på läpparna skall jag svara på frågorna, även om hon inte ser det borde hon kanske höra det. Alltid roligare att prata med någon som låter glad än någon som är ute och svävar. 4 minuter kvar. Iiiiiihhhhhh!!!

    SKRIVET: 2009-07-20, kl 23:32:38 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Allsång

    Idag var jag tillsammans med Joanna och hennes kompis Nicolina på Allsång på Liseberg. Det var fruktansvärt roligt och tro't eller ej men jag fick faktiskt vara med i tv! Haha, om nu letar efter mig är det helt klart den sämsta sångerskan ni skall leta efter, jag sjunger i början i låten Jag vill vara din Margaretha. Skall se om jag hittar klippet någonstans så jag kan länka eller till och med kanske lägga upp det här på bloggen. Vi får se vad jag lyckas med. Haha.

    SKRIVET: 2009-07-20, kl 00:42:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Semesterfri

    Så var min Mini Semester för denna gången över. Det har varit otroligt härligt och avslappnande. Precis det jag behövde! När jag kom hem i morse var det mycket att stå i. Mer än jag hoppats på faktiskt. Jag fick slänga en massa mat (mestadels grönsaker och frukt) som möglat och inte var speciellt trevligt att ha och göra med. Tror jag slängde nektariner men de var oigenkänliga så det kan lika gärna ha varit någonting annat. Så äckligt verkligen! Men nu är det gjort, Fick även matat Wille (Läs: Min kanin) och bytte placering på buren så han får färskt gräs att äta. I morgon skall jag jobba, sedan skall jag till Liseberg och på Allsång med Lotta tillsammans med Joanna och Nicolina. Watch out for me!

    SKRIVET: 2009-07-19, kl 21:31:03 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

    You have a new match! (4)

    Äntligen, Äntligen, Äntligen!!! Jag gick in på mitt mailkonto så snabbt jag kom hem i morse och gissa vad som fanns där? Jo, ett mail från [email protected]. Jag har fått en matchning med en familj som bor utanför New York City, min dröm! De har tre pojkar på 9,7 och 3 år. De är aktiva och gör mycket tillsammans med familjen. Låter bra va? I mailet som host-mom hade skickat skrev hon också att hon tyckte att det verkade som en väldigt bra matchning med mig, hon verkade gilla min ansökan och min video vilket är väldigt bra tycker jag! De har för närvarande en svensk Au Pair och det känns också väldigt bra för då kan jag prata med henne om hur familjen är och så vidare! Men jag måste säga att det känns faktiskt väldigt bra den här gången! Visst jag är nervös men min magkänsla säger go for it. Hon skall i alla fall ringa mig på tisdag kväll, får se hur jag och hon känner efter det. Men jag hoppas verkligen på det bästa!

    SKRIVET: 2009-07-15, kl 19:56:01 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Ute på hal is

    Jag är i en miljö jag inte är van vid. Att festa dagarna i ända. Dricka öl varje dag, röka ett paket cigarett om dagen. Det är inte min vardag, inte min alternativa vardag. Ändå har jag hamnat här, i ett röknäste. Mitt huvud gör ont av all cigarettrök, jag känner mig fel. Som en fluga man desperat vill bli av med men som ändå cirkulerar runt i ens omgivning. Jag vill bort, bort till min vardag, bort till medmänniskor som är som jag. Ser på livet på samma sätt. Jag vet att de finns, de är mina vänner. Och jag älskar dem. Jag älskar dem speciellt i stunder som dessa, då jag är en utomjordning bland jordgubbar. En tyst ensamvarg, en jobbig jävel, en iaktagare. Jag är orolig, känner ångest och jag vill inte det. Detta är inte jag, mitt jag har förkrympts till en liten, liten boll.

    SKRIVET: 2009-07-15, kl 12:56:53 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Brunflo

    Solen skiner men det är ändå rätt kallt. Jag har nu flytt knotten och myggorna ute på vyschan i Valsjöbyn. I morse tog jag den ända bussen som går in till stan. Avgång 07:15. En trevlig färd på ca. 3 timmar. Som tur var kom en ögongodis påstigande efter en timma. En snygg kille i basket outfit. Min resa var räddad (Läs: Nästan i alla fall, utan musiken hade jag knappt klarat mig ut ur bussen levande.), Han satte sig också som tur var snett framför mig så jag hade bra utsikt över honom och han kunde inte se hur mycket jag stirrade. Fast nu när jag tänker på det gjorde jag inte det heller. Men i alla fall, han kände nog några av mina ögonkast bränna i nacken för han vände sig om ett flertal gånger och kollade på mig. Efter resan hjälpte han mig också med min stora tunga väska av bussen. Sedan skyndade jag mig vidare till nästa buss som gick efter 2 minuter. Så lär man aldrig se honom något mer, men vad gör det? Killar kommer, killar går men jag, jag består.

    Ikväll skall vi ha grillfest. Jag och min syssling Elinda. Det skall bli roligt, just nu håller vi på att städa lägenheten lite grand. Eller rättare sagt jag gör det och Elinda hänger på. Men rent blir det i alla fall. Och kanske är det de som är påängen med att städa...

    SKRIVET: 2009-07-13, kl 19:46:23 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Hotagen

    Nu sitter jag här i luken av surströmming och vyn över gran efter gran efter gran. Jag sitter i Norrland (Läs: om ni inte förståt det ännu...), vädret är fint och myggen svärmar överallt. Trots detta är det riktigt lite mygg detta år jämfört med andra år. Så som det brukar vara, fast jag är hemskt glad att jag bor i en havsstad där vinden alltid viner och håller mygg, knott och andra förbannade småkryp borta. Nu är det bara ett litet tag kvar då jag stannar här i skogarna. På lördag kväll åker jag nämligen hem igen med Nattåget. Jobbet väntar på måndag morgon.  Fyra veckor av jobbande, slitande och trötta stunder. Men nu skall jag passa på att njuta av min korta, men dock su underbara, semester.

    SKRIVET: 2009-07-10, kl 20:31:45 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Tågresa i glasbur

    Så, nu sitter jag på tåget tillsammans med tre andra. Vi har fått turen att sitta i glasburen. Det delen av tåget där det är tillåtet att ha med husdjur. När vi stänger glasdörrarna sedan är vi djur i bur, Varsegod kom och kolla! Tåget är i alla fall framme i undersåker lite efter 08. Ha en bra kväll allesammans.

    SKRIVET: 2009-07-09, kl 22:12:51 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Tågproblem

    I morgon skall jag äntligen få ta min semester och åka till Jämtland. Jag har packat, städat och fixat i ordning. Tvättat allt som jag skall ha med mig och planerat inför det mesta. Jag har bara ett problem, kanske egentligen det största. Hur skall jag kunna hitta till vilket tåg jag skall åka med? Hur skall jag hitta min plats, var skall jag ha mina saker? Är det någon som vet detta? Jag får lita på att någon snäll människa hjälper mig eller att en av konduktörerna snällt kan visa var jag skall vara någonstans. Jag känner mig ungefär som en pingvin i Sahaara.

    SKRIVET: 2009-07-08, kl 13:22:37 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Blixt och Dunder

    Ljusblixt och sedan ett hemskt dunder. Jag är rädd, tycker inte om åska. Inte alls. Man känner sig så liten, så obetydlig och hjälplös. Jag hatar känslan, vill bara försvinna. I natt ahde jag precis somnat innan första smällen väckte mig vid 02:30 eller vad klockan nu kan ha varit. Väldigt jobbigt var det i alla fall och ännu värre var det att den härjade precis utanför fönstret. Jag lyckades undkomma blixtarna genom att gömma mig under täcket men tyvärr höll det inte borta ljudet. Och så klart är det ljudet jag hatar mest. Knallen som låter lika hemsk varje gång oavsett hur den låter. Som om himlen vänder sig ut och in. Som tur var lyckades jag trots allt somna, efter många om och men.


    SKRIVET: 2009-07-07, kl 03:43:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Nostalgi

    Visst var det underbart att vara liten. Visst var allt mycket enklare. Det var som det var, ingen idé att ifrågasätta (Läs: även om en tjurskalling som mig gjorde det konstant). Jag saknar tryggheten av att vara lite. Att inte veta om allting, bara de människor som jag kände eller bodde nära. Göteborg, Sverige var mitt allt. Inget elende fanns, ingen fattigdom, ingen död, bara vackra saker. I min egna lille bubbla till värld. Jag slapp som 6-åring börja jobba för att tjäna ihop tillräkligt mycket till mat. Jag slapp bli prostituerad när jag växte upp. Jag slapp bli så mycket, och nu är jag någonting helt annat. En varelse som världen och emd människorna runt omrking mig har hjälpt mig att skapa. Jag har blivit jag. Lättare än så går inte att förklara. Men ibland vill jag tillbaka, tillbaka till det där enkla livet då min värld totalt raserades av att min docka blev nedkastad i toaletten eller att en mås kom och tog det vackra fejk-diamant-halsbandet och jag saknar den tryggheten jag hade då. Mycket var bättre förr än vad det är nu och jag är glad att jag har vuxit upp under Disney, Andersén och Lindgren. De har format mig, mer än jag anar. Det är också någonting jag vill kunna ge mina barn någon gång.




    SKRIVET: 2009-07-07, kl 01:35:18 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Grattis Linnéa

    För idag är ingen vanlig dag, idag är ingen vanlig dag. För idag är Linnéas födelsedag, Hurra, Hurra Hurra!

    Grattis vännen och jag hoppas att du får en underbart rolig och fantastisk dag!

    SKRIVET: 2009-07-06, kl 10:53:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Ensam hemma

    Huset är tyst, jag sitter i min ensamhet. Mamma, Pappa, Johan och Simon har tagit bilen och åkt på semester. Jag hatar att vara ensam hemma. Huset är läskigt. Vårt hus är ett sånt där gammalt hus i trä som knaker ibland. Det är hemskt! Som tur är skall jag i alla fall inte vara hemma så länge själv. I dag skall jag till stan och träffa Michaela, vi skall köpa present till Linnéa och sedan träffa både henne och Kristina i stan. Kanske också Rebecca och någon mer fast det vet jag inte ännu. Vi lyckades också boka min biljett till Jämtland idag också, Undersåker för att vara mer exakt. Ringde även jobbet tidigare och sa att jag inte kunde jobba den 18-19/7 men det var inte säkert att jag kunde vara ledig ännu. De var tvugna att hitta en som kunde jobba då och nu mitt i semestern och dessutom på en helg är inte direkt lätt att hitta så jag har tyvärr inga stora förväntningar på att jag skall kunna vara ledig då. Så därför måste jag nog komma hem på fredagen, men ett tag får jag i alla fall vara borta :)


    Lite bilder från föregående år som jag får nöja mig med:

    SKRIVET: 2009-07-06, kl 00:44:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Mytomani

    Mytomani (myt + mani) innebär att en person, en mytoman, ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig orsak till lögnen. Mytomani är i sig självt ingen psykiatrisk diagnos. Ibland kan den härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom. En mytoman känner ingen skuld när han eller hon ljuger, det blir en "sport" att testa om omgivningen tror på ens lögner, även om de egentligen är betydelselösa. Många mytomaner skapar en myt om sig själva varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande etc. Vissa mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.

    Vad som händer när man avslöjar en mytoman är olika beroende på personlighet och bakomliggande orsaker till beteendet. Man bör dock vara försiktig, avslöjandet kan ibland utlösa våldsutbrott, ibland självdestruktiva eller depressiva beteenden. (Läs: Kopierat från Wikipedia).

    För många är dessa ord och förklaringar bara just ord. För mig är det annorlunda. I en veckas tid har jag arbetat tillsammans med en mytoman. Det är otroligt, otroligt jobbigt! Det är lögn om det ena till det andra. Man har flera födelsedagar, byter namn, har pojkvän sedan tre år och bor tillsammans med honom. Det är att mobilen är avstängd, att man är okantaktbar, om antalet arbetstimmar, om vad man skall köpa och en massa andra saker. Det tar kål på en! Jag jobbade även med denna tjej förra året men då kunde ju ingen av oss lista ut att hon var det. Men i år har det blivit andra bullar. Först anade vi något när hon hade födelsedag i söndags (Läs: Dvs. igår 5/7-09) problemet med detta var bara att hon även hade födelsedag förra året på söndagen (Läs: 6/7-09). Någon som anar onåd? Det gjorde i alla fall vi! Vi spanade vidare och det visade sig att hon egentligen fyller år i augusti.. I AUGUSTI!!! Detta med pojkvänen är inte heller sant (Läs: Tror vi men vi har relativt säkra källor på att även detta är påhittat). Jag pratade nämligen med en kille som vet vem både tjejen och killen är. Senast min kompis pratade med denna påstådda pojkvän var han singel. Detta var för nån månad sedan. Mer onåd? Ja, det anade vi också. Sedan kommer det en massa skit, mer och mer, mer och mer. Lögnerna haglar efter varandra och till slut pallade ingen av det längre.

    Visst jag förstår att det är en sjukdom. Att personen i fråga måste ha någonting som gör att man hela tiden vill ljuga. För vem vill egentligen annars gå omkring och ljuga? Inte jag i alla fall. Accepterar och respekterar inte en person den jag är, tja, då får den ta och skylla sig själv. Många människor gillar och älskar den jag är, så varför ändra på sig? Man kan inte göra alla till lags, världen fungerar inte så. Därför kan jag heller inte acceptera en människa som står och ljuger rakt upp i ansiktet på mig. Tyvärr, men en sådan person är jag verkligen inte.

    SKRIVET: 2009-07-05, kl 23:54:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Partille Cup day 5

    Så var det över... I år igen. Det har gått fort men samtidigt också väldigt långsamt. Vissa perioder har varit stressat som sjutton medan andra tider har varit hur lugna som helst! I alla fall jobbade jag ihop till 69 timmar på 7 dagar. Ganska mycket om man frågar mig! Idag fick jag faktiskt åka hem riktigt tidigt! Var hemma redan vid 14-tiden, tog en dusch och sov i 2 timmar, lite skönt men extremt jobbigt att gå upp sedan efter det. Jaja, min lön kommer på tisdag (Läs: tror jag) och nu är jag trött, så trött. Ändå plågar jag migsjälv genom att sitta här framför datorn.

    SKRIVET: 2009-07-05, kl 00:19:10 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Partille Cup day 4

    Sliten, solbränd (inte brun utan röd), ont i fötterna, i huvudet, i benen, i armarna. Jag är slut! Fast samtidigt är det så skoj! Pratar en massa med domarna, de är verkligen assköna, roliga och balla. Vi lär oss en massa roliga språk, vi spräcker myter (t.ex. nu vet en domare från Norge att vi svenskar egentligen inte är så snälla) och vi tjôtar. Himlans skoj. Vissa arbetskamrater är roligare än andra. Vissa, kan inte arbeta alls och någon är mytoman. Mer om detta kommer i ett senare inlägg. För nu skall jag lägga mig och sova i några timmar innan det blir dags att springa upp för en ny dag med nya kraftiga tag.

    SKRIVET: 2009-07-02, kl 22:28:09 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Partille Cup, day 2

    Det var nog den skönaste dusch jag någonsin tagit i mitt liv. Jag är helt slut, mitt huvud är kaos, mina fötter väerker och mina ben känns som sköra brödlimpor. Min ena nagel gör så fruktansvärt ont och blöder. Jag är trött, charmad och drömmande. Trött efter dagen, charmad av alla goa människor jag jobbar med och av domarna samt jag är drömmande om att pengarna jag tjänar skall gå till min resa till USA. Ett steg närmare (Läs: även om jag inte har hört någonting från EF ännu. Borde vara något på G snart, annars får jag ringa och skälla ut dem!). Så nya tag. I morgon skall jag luncha med Mathilda, Stänga vårt konto på Swedbank och jag skall jobba. Min kväll kommer inte att sluta där utan fortsätter ända till midnatt då Leaders Party drar igång i Scandinavium. Snacka om raggning, dricka, domare, ledare, party och strul. Dagen är full, kanske jag likaså.

    SKRIVET: 2009-07-01, kl 20:40:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Partille Cup, day 1

    För alla i Götet heter faktiskt Glenn. Idag när vi satt inne i vårt underbart fina tält på heden kommer en lite äldre man in och undrar om han kan få låna en penna och lite papper. Väldigt check och glad. Jag känner igen hans röst med en gång. Det är Glenn, Det är Glenn Hysén! Det var bara jag som egentligen fattade att de var han, de andra bara fortsatte det de höll på med och tänkte inte direkt på honom. Men så fort han gått ut för att skriva av det hans skulle skriva av väste jag till de andra att de var han. Haha, de hade inte en aning. Iaf, dagen gick fortsatt bra, känner mig dock extremt trött, deckade av trötthet på bussen hem (Läs: Trots att jag precis tagit en Frapino med Esspressosmak innan jag klev på bussen). Dagen var varm, som vanligt, och extremt mycket ljud och annat. Tror det är därför. Jag menar jobbet i sig är inte alls svårt eller jobbigt på något vis så det är nog allt det andra runtomkring som drar musten ur en. Jaja, nu skall jag i alla fall gå upp och äta någonting och sedan skall jag förmodligen kolla på tv eller lägga mig. Jag får se, min bok Sommardöden är tyvärr slut nu. Får se om jag införskaffar mig en annan i morgon.

    SKRIVET: 2009-07-01, kl 06:56:22 | PUBLICERAT I: Mitt liv

    Första dagen av fem

    Åter igen gryr dagen, vid din bleka skuldra, inte riktigt kanske men en ny dag är det. En ny dag av nya möjligheter, nya äventyr och nya människor. Idag är första dagen av totalt fem dagar. Fem dagar med Handboll, handboll och handboll. Idag börjar Partille Cup. Jag skall jobba, ha skit skoj, träffa nya människor och ha allmänt roligt. Jag har lärt mig ett och annat från förra året. Det ena är: Glöm för fan inte solskydsfaktor!