SKRIVET: 2009-10-31, kl 05:00:34 | PUBLICERAT I: I USA

Dagen innan Halloween

Idag var den lill-killen och Laura ute i Town och gjorde trick-or-treat. Var en massa barn i stadskärnan så man kunde inte kommer någonstans i princip och såklart är det då poliserna kommer fram ur sina gömstället och skall dirigera trafiken. Jag har börjat vänja mig riktigt bra till det amerikanska körsättet. Parkera lite där du vill, bara det inte är för stor fara, stanna inte helt vid stoppskyltarna utan gör ett californiskt stopp, tuta ifall någon står still, se upp på parkeringarna -folk kör om dig hela tiden, räkna ut vissa regler själv för det finns inga skyltar, ta bilen överallt -även om du bara skall 1km bort och gasa på som f*n när du kommer ut på en ny väg -annars blir du påkörd backifrån. Slutkommentar -"Amerikanare skall helt klart lämna bilen hemma, eller lära sig regler". Annars har det inte hänt så mycket. Var på N's teaterpjäs i morse, handlade om imigrationen. (Jag ställde mig upp när de frågade om någon i publiken var immigrant). Efter det tog jag Rich till Stationen och sedan fick jag ha bilen helt själv. Ringde Sara och frågade om hon ville hitta på något -självklart. Vi åkte till A&P, Target, Starbucks, TJ Max och åt lunch på Appelbees. Ricktigt gott där måste jag säga! Sedan fick jag lämna bilen på stationen, blev upphämtad av Laura och sedan åkte vi hem. Idag var lillkillen på riktigt bra humör så hela dagen har gått super. Fantastiskt!

SKRIVET: 2009-10-30, kl 03:45:42 | PUBLICERAT I: I USA

It's just fucked up

För tillfället mår jag inte bra alls. Jag har ont i magen, är nervös och orolig. Med mig är allting bra, det är Lina som är i skiten. Okej, inte nu längre, hon är i trygghet hos Maria i Brewster. Hela kvällen har jag varit orolig för hur det skall gå för Lina, nu verkar det lösa sig lite mer men jag kan verkligen inte fatta vad som har hänt och så snabbt. Sjukt och helt omogna människor tänker jag säga men inte mer än så. Om det är någon som har rättigheten att berätta så är det Lina, inte jag, så därför kommer jag göra henne rätt.

Jag hoppas du mår bra (bra till omständigheterna) och att Maria tar hand om dig. Jag kommer sakna dig och att kunna ringa dig samma dag som vi kan göra något. Men just nu skall du göra det som är bäst för dig, Cause I'll survive, I'm like the rock during an hurricane. A rock you always can call!

SKRIVET: 2009-10-30, kl 03:44:14 | PUBLICERAT I: I USA

Hemligheten avslöjas

På söndag kommer jag äntligen berätta vad det är jag skall göra som jag har undanhållit. Men än så länge tänker jag göra en liten tävling. Det finns ett fint pris i potten, I promise.

Kan du gissa vad det är jag skall göra?

SKRIVET: 2009-10-29, kl 03:53:20 | PUBLICERAT I: I USA

Creative

Det är precis vad jag är just nu. Igår gjorde jag och S's halloweenkostym i papper och idag gjorde jag och E lasersvärd som karaktärerna i "Star Wars" har. Vi var även en sväng på biblioteket här i Chappaqua och jag fick äntligen ett eget bibliotekskort. Här skall det lånas böcker, filmer och musik. Det kan jag lova. Var även en sväng med Lina, och all lycka till, till henne nu när hon är inne i sin re-match. Jag hoppas så innerligt mycket att hon kan stanna kvar här i New York området. Fast viktigast är ju ändå att hon kan vara kvar i USA.


SKRIVET: 2009-10-28, kl 17:25:44 | PUBLICERAT I: I USA

Polisstation

Idag var jag inne i Chappaqua's polisstation och deras courthall (polisstation och domstol). Riktigt coolt och man kan verkligen se skillnad på säkerhet och säkerhet. Sveriges polisstationer kan nog ta efter lite mer av de amerikanska. Fast jag vet inte, att alla behandlas som "strangers" och kan troligen vara en fara, vet jag inte om jag gillar riktigt. Visst det finns många skumma människor i det här landet, fast jag förmodar att det finns fler snälla än elaka. Men jag vet inte, jag börjar snart tvivla.

SKRIVET: 2009-10-27, kl 18:59:59 | PUBLICERAT I: I USA

Bara en dröm, bara en dröm...

Idag drömde jag att jag hade blivit re-matchad men en ny familj här i staterna. Varför, hur eller när jag bytte familj vet jag inte. Allt var bara så konstigt det jag minns mer från drömen är att jag alltid gick runt och tänkte "Varför har jag bytt familj, hur kunde jag vara så dum?". Men det bästa med mardrömmar är att man till slut vaknar upp från dem.

SKRIVET: 2009-10-27, kl 06:01:06 | PUBLICERAT I: I USA

Biltur in the neighberhood

Idag har jag fått köra runt volvon i flera timmar. Laura tyckte det var bra att jag lärde känna området lite mera. Därav bilen. Haha, lite annorlunda än hemma i Sverige. I alla fall är det väldigt enkelt att köra bil i USA, det mesta är ju uppbyggt efter bilen, idag såg jag en drive-in-bank. Du trodde inte det fanns men där hade du fel, det finns! Enkelt, du kör bilen till bankomaten och sedan fungerar det precis som vanligt. Att gå ur bilen är ju alldeles, alldeles för jobbigt... Jag var förbi biblioteket för att jag skulle skaffa mig ett bibliotekskort, men Laura var tvungen att skriva på en del papper innan jag kunde få det så jag skall tillbaka dit på torsdag tillsammans med E efter hans skola. Blir nog bra. Vi var på Target, på Starbucks, på Tj Max, på Cold stone, i Pleasentville, en leksaksaffär, på bensinmacken och på skolan plus hemma hos Lina (När jag säger vi menar jag, mig och Lina. Ringde henne på morgonen och frågade om hon ville följa med mig när jag övningskörde runt i området. Det var nog tur för annars hade jag aldrig hittat den bra bensinmacken. Än mindre fattat hur det fungerar när man skall tanka. Först skall man nämligen gå in och berätta hur mycket man vill tanka och sedan tankar man. Inte kort här inte). Jo, jag var även på banken för att byta mitt bankomatkort. Mitt nuvarande kostar pengar men jag får bonus för varje dollar jag köper. Men jag vill ha ett helt vanligt normalt, icke kostande bankomatkort. Det skall komma om ungefär 5 arbetsdagar. Och jag kan fortfarande inte ha mitt pin som jag vill ha. Tillbaks till mitt gamla...

Var även hemma med S och E helt själv från 16:05-20:30. Gick jättebra. Badade/Duschade, lagade mat, gjorde klart E's pumpa och den minsta pumpan. (Bilder kommer) Dansade till radion, kollade på tv, gjorde läxor och spelade fotboll, spelade Wii. Dessutom tvättade jag barnens kläder idag och bytte handdukarna.


Min dag var totalt lyckad efter jag lyckades göra en alldeles perfekt fick parkering utanför Victoria Secret idag. Jag är fortfarande stolt över den.

SKRIVET: 2009-10-27, kl 05:40:18 | PUBLICERAT I: I USA

The Bronx Zoo 2

Så här kommer lite mer bilder:








And you got the american flag.

Det händer om du stoppar en pumpa i en tigerbur.




Och glöma inte att kommentera mera!

SKRIVET: 2009-10-26, kl 05:03:57 | PUBLICERAT I: I USA

The Bronx Zoo

Idag mina vänner har jag varit på ett Zoo. Men inte vilket zoo som helst utan The Bronx Zoo, förklaras av namnet att det ligger i Bronx, New York City, eller precis utanför. Var där med mina två kompisar Betty och Ulla, två andra au pairer som bor här i området. Lite synd att jag inte har hittat någon som bor asnära ännnu, okej Lina du bor nära men jag tänker mig ännu närmre. Jag vet att ni vill ha bilder så här kommer dem också.















Mer bilder kommer...

SKRIVET: 2009-10-25, kl 15:16:13 | PUBLICERAT I: I USA

Free Photo Booth

I just love it.

SKRIVET: 2009-10-25, kl 04:58:43 | PUBLICERAT I: I USA

This is my Saturay

Så idag har jag jobbat 10 timmar. Eller om 30 minuter har jag jobbat 10 timmar. Fast det har varit 10 mycket roliga timmar. Först åkte vi till S och N's skola som hade halloween basar. De hade alla möjliga saker, "a hanted house", "Games", "Painting", "Cookies" och mycket mycket mer. Vi har också utökat vår familj idag med sju stycken nya familjemedlemar... Under dessa "Games" man kan göra, kan man vinna priser. Bland priserna finns en biljett med "fish ticket" har du fyra stycken sådanna får du en fisk... S samlade ihop till fem fiskar och N samlade ihop till två, därmed sju stycken. Det var fullt med folk överallt men jag trodde att det skulle komma ännu mer. Träffade även Lina, pratade lite med henne men sedan skulle vi båda gå i olika riktningar och E ville att jag skulle komma med honom.

När vi kom hem började jag och S carve (jag kommer inte på det svenska ordet...) pumpor. Vi började med S's men han blev inte riktigt nöjd med den så till slut blev det min pumpa, haha. Vi har fortfarande kvar en pumpa som är N's och skall skära ut ögon, näsa och mun på E's.

Efter det hade jag en två timmars rast så jag blev upphämtad av Betty (En au pair från Tjeckien). Vi tog en kaffe på Starbucks (I love that place) och pratade en massa. Framför allt hur det är så att man aldrig gillar ens landsgranne. Vi i Sverige har skämt om Norge, gillar inte Danskarna osv. I Tjeckien gillar man inte tyskarna... Haha, lite roligt.

När jag kom hem igen var det dags för kvällsrutinerna och idag var det även dags för bad och dusch. E fick kolla på resten av Batman filmen sedan var det straight to bed. Läste även tre stycken berättelser för honom. Sedan kollade jag N och S på NHL. Till det poppade vi popcorn och sedan berättade vi en massa skämt för varandra. Riktigt roligt och jag börjar bli godkänd av den äldsta pojken. Känns riktigt bra! När jag skulle lägga honom frågade han mig om jag visste hur en baseballoutfit såg ut och sedan berättade han även hur hans "Pena-Drake" fungerade. Vi gjorde även 20 questions, den lille "bollen" där man skall tänka på en sak och svara "Nej", "Ja", "Ibland" eller "Okänd" på dens frågor. Vi vann varenda gång. Jag tror att pojkarna fortfarande är uppe för innan hörde jag både röster och nu hör jag bnkande ljud, frågan är om jag vågar kolla eller inte...






And this beautiful is there where I live.
Colourful is just the first name...

SKRIVET: 2009-10-24, kl 23:20:57 | PUBLICERAT I: I USA

Fika

Nu skall jag träffa Betty, en tjeckisk au pair som bor i pleasentville, hon skall hämta upp mig med sin stora bil och sedan skall vi åka till Starbucks, kommer bli mycker trevligt. Kommer även lägga upp några bilder sedan från dagen, tror jag tog 3-4 st men endå. Haha.

SKRIVET: 2009-10-24, kl 04:35:02 | PUBLICERAT I: I USA

Halloween outfit

Japp, det är precis vad jag har införskaffat mig idag. Till slut, efter många om och men, blev det en doktors dräkt à la Grey's Anatomy. Stetoskop var inkluderat samt mössa men jag köpte till munskydd och en plastring som ser ut som en lampa man har på huvudet. Får se om jag skall köpa sprutor och sådär också eller om jag skall skippa det. Kan kolla vad familjen har hemma också, de har ju en garderob full med olika kostymer, masker och tillbehör. Nä, nu skall jag åter igen återvända till mitt Grey's Anatomy på ABC's hemsida. Missade ju ännu ett program igår när jag hade mitt LCC meeting. Vårt nästa möte kommer förmodligen bli att gå på filmen "New Moon" sounds wonderful!

SKRIVET: 2009-10-23, kl 06:54:26 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Fråga - Var?

"Kul att de går bättre! vart i USA är du?"
                                                    Anna

Svar: Jag befinner mig i nordöstra USA i staden Chappaqua som ligger i delstaten New York. Jag har 45 minuter till New York City så det är toppenbra. Någonting annat Chappaqua är kännt för är att Bill och Hillary Clinton bor här. Jag kan se deras hus från våret hus, pretty sweet.

SKRIVET: 2009-10-23, kl 06:45:40 | PUBLICERAT I: I USA

The Blaze

Idag var det LCC möte. Sara hämtade upp mig vid 18:45 och vi mötte upp ett par andra tjejer bakom Donkin' Donouts, Innan beställde vi en Latte var och kvinnan som arbetade där, tja hon hade verkligen noll koll på vad hon gjorde och vad hon skulle göra. Jag beställde en vanlig latte med Skim Milk (NonFat milk) medan Sara beställde latte med vanlijsmak, så efter ett tag frågar hon oss om hon skall hälla i nån massa i sara's kaffe eller inte, Hur skall vi kunna veta vad hon skall göra?? Vi funderade båda på om hon verkligen jobbade där eller om hon var en städare som bytt av den ordinarie personalen. Vi vet fortfarande inte...

The Blaze var i alla fall helt otrolig! Det fanns miljontals pumpor överallt, graverade som ansikten, de tradiotionella, i kattformer, fiskar, aliens och dinosaurier. Helt otroligt och jättefräckt verkligen! Jag älskade det! Träffade även två nya Au pairer, Hannah från Australien och Betty från Tjeckien. Jätte trevliga tjejer som bor här i närheten, en bor i Pleasentville och en utanför (i en annan "town" men kommer inte ihåg namnet) Vi bytta i alla fall nummer och skall hitta på någonting nån dag. I morgon skall jag, Ulla, Sara och Betty träffas på Party world och kolla på halloweenkostymer, skall bli skoj. Och nu måste jag verkligen bestämma mig för vad jag skall vara... På kvällen är det hemmafest hos Erik (En annan svensk Au pair) och jag kanske skall gå, har inte bestämt mig ännu faktiskt men kanske kommer gå. Får se hur jag känner i morgon.

Så till Bilderna:
















SKRIVET: 2009-10-23, kl 06:43:45 | PUBLICERAT I: I USA

Oinbjudna men Välkomna Gäster

Det är precis vad vi hade igår. Två stycken rådjur kom på besök åt lite gräs kollade runt omgivningen och hoppade över staketet till grannarna där de blev attakerade av deras hund...


SKRIVET: 2009-10-22, kl 04:16:44 | PUBLICERAT I: I USA

LCC besök

Idag kom äntligen min LCC, Ellen hem och hälsade på. Vi satt och pratade, gick igenom regler och sådär. Kändes jättebra och Ellen verkar vara jättetrevlig. Jag har även hittat skjutts i form av bil i morgon till "The Blaze" (Vårat möte). Sara kunde ta sin bil och vi skall följa efter en annan bil som har GPS men Laura var jätteschysst och skrev ut både en karta och direktioner för hur vi skall köra. Känns bra! Träffade även en ny tjej idag som heter Ulla och kommer från Finland. Ulla, jag och Sara (som jag berättat om tidigare) åkte till Applebeans (eller vad nu än stället heter) och åt lunch. Blev en "grilled chicken ceasar's sallad" fast jag måste medge att de hemma är mycket mycket godare! Dock har jag hittat ett ställe här som serverar en av världens bästa ost/broccoli soppa. Och med speciella brödbitar i slår det knock-out på de flesta andra soppor.

Det börjar bli lättare nu också med N. Innan har han varit lite bortåtvänd, liksom inte släppt in mig riktigt. Idag kändes det mycket bättre när han pratade mer med mig och sådär, fick hjälpa han med läxan och lite andra saker. Det känns bra! Visst, jag har en bra bit kvar men det känns bra när man märker att det går åt rätt håll! Jag har även kommit på att det är jättelätt att få E lugn, man bara sjunger en svensk sång/visa för honom så fastnar han direkt. Så nu ibland brukar han komma fram till mig och säga "Ce-Ce, could you please sing the song for me, pleeeease", så då brukar han få höra den, (Trollmorsvisan). Idag var S verkligen på bråkigt humör. Kunde inte lämna honom ens 1 minut innan han hoppade på N när han gjorde läxan, blev lite svårt att sätta på E hans pyjamas så han fick vara stor och fixa iordning byxorna själv. Det klarade han galant medan jag fick prata med S och N som var ganska sura på varandra. Eller N var sur fast det var inte S, han lyckades ju reta upp N ganska rejält...

I morgon skall jag börja övningsköra här i Staterna är det tänkt, kommer nog gå rätt bra tror jag, vägarna är inte alls för svåra och det är ju inte precis New York City jag kör i...

SKRIVET: 2009-10-21, kl 05:41:29 | PUBLICERAT I: I USA

Lång dag

Idag har det varit en lång dag. Pojkarna gillade inte alls middagen, jag var ensam hemma och tre bråkiga pojkar. Inte det lättaste men det hela löste sig till slut och nu är huset åter igen lugnt och tyst. Jag skall se klart på Grey's Anatomy på ABC's page och sedan är det bums i säng. I morgon skall jag upp relativt tidigt, träffa min LCC som skall komma över och sedan skall vi kanske ut och övningsköra, se hur allting sitter ihop och se omgivningarna, det blir nog toppen. I morgon är det åter igen bara jag hemma när pojkarna skall äta middag men jag hoppas de får någonting de alla gillar...

SKRIVET: 2009-10-20, kl 19:49:43 | PUBLICERAT I: I USA

En massa rännande

Från 09:25 idag har jag och Lina rännt omkring överallt här i Staterna. Vi har varit på Domistino (mataffär), banken, posten, Starbucks, Kört fel, Borders, Lunch och lite till. Jag fick äntligen mitt bankkort igår så idag åkte jag in och lämnade min lön som jag fick i söndags. Så nu har jag lite pengar på banken, duktiga jag skall börja spara pengar, haha. Får se hur bra jag lyckas. Jag har i alla fall börjat spara på quorters, varför tänker ni? Jo, det är nämligen så att på vissa quorters är varje delstat representerad, alltså ett mynt har mississippi, en annan har Alaska, en tredje har Hawaii och den fjärde har New York. Dessa har ajg börjat samla på och jag har redan runt 40 st. Okej, mycket är tack vare Maria eftersom jag fick/köpte hennes dubbletter. I alla fall så var jag på Borders idag för att köpa ett album som man kan ha mynten i. Andrea skall även spara dem hon får borta i Californien och när hon kommer tillbaka skall jag se om jag kan köpa dem av henne. Feels great! Köpte även ett album till familjen eftersom de har ala mynt men inte ett album. Laura blev jätteglad så nu har jag och pojkarna en aktivitet för ikväll. Köpte en där man skall sätta in mynten i delstaten, kan lägga upp en bild sedan.

Till Fanny
"Yey! Åh var det inte på den bron som miranda och steve blir tillsammans igen i SATC filmen?:D"

Jo, det är precis den bron. Skall få tag på mer bilder som Sara tog, skall sms:a henne snart om det faktiskt. Bron är förrästen "The Brooklyn bridge".

SKRIVET: 2009-10-20, kl 04:57:44 | PUBLICERAT I: I USA

Lite bilder

Ni ville se lite bilder, så här kommer det...

Chappaqua


My new friend Sara from Germany.
On our way to New York City


New York Marknad, köpte mig en scarf
Sedan tre bilder vid the Brooklyn-bridge
(Skall försöka få tag på mer bilder från Sara, hon har rätt många)







SKRIVET: 2009-10-19, kl 18:37:51 | PUBLICERAT I: I USA

Inget att göra

Det är det syndromet jag lider av för tillfället. Några jobbar och än så länge känner jag inte många andra au pairer i området så det blir lite svårt att hitta på någonting. Kanske skall ta mig en promenad runt om i området. Det tror jag faktiskt att jag skall göra, kan göra det medan barnens tvätt är igång. Det är ju den endå sysslan jag har och den är inte direkt svår, bara ganska långtråkig. Aja, bäst att sätta igång med en gång. Hoppas alla har det bra där hemma!

SKRIVET: 2009-10-19, kl 03:26:02 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Frågor - regular

"I wanna see more pictures!! ;)
Hur smakade donautsen förresten?"

Fanny

Bilder kommer komma, i sinnom tid. Jag är ganska kass på att ta med mig kameran men jag skall bli bättre på det! Egentligen är det i princip ingen skillnad alls på den jag smakade här och de man kan köpa hemma. Visst de finns med flertalet olika smaker här, pumpkin, regular, strawberry m.m  men jag gillar inte donauts så jätte mycket.



"Hej! Jag funderar på att åka som au pair till England i sommar och skulle därför behöva lite hjälp med frågor att ställa till familjen. Har du tips på frågor eller om du kanske har kvar de frågor som du frågade dina familjer när du var i matchningsprocessen."
Josefine

Japp, jag har kvar frågorna. Jag har faktiskt lagt upp dem på bloggen så om du kollar under kategorin " Au pair tips" så skall de finnas där [Klicka här för att komma till inlägget]. Men jag skickar dem även i ett mail till dig som du bad om :) Och Lycka till med din familj!

SKRIVET: 2009-10-19, kl 02:50:49 | PUBLICERAT I: I USA

The day off

Så idag var Andreas födelsedag. Vi tänkte gå på bio så vi ringde Sara (En tysk au pair) och frågade om hon ville hänga på. Det ville hon så vi åkte allihopa till Mt Kisco för att se på någon film. När vi väl kom fram till bion fanns det inga bra filmer över huvud taget. Men herregud, det är USA tänker ni "De borde ha allt", jo, men teatern i Mt Kisco är inte precis stor och har typ 5 st biosalonger. Då kanske ni förstår. Aja, historien slutar lyckligare eftersom vi bestämde oss för att se en film som Sara redan hade hemma, Moonon rouge (eller hur stavas den) med Nicol Kidman i huvudrollen.  Innan åkte vi till Target, jag kollade igenom lite halloween outfits, jag tror det blir en doktor eller en banan, men har inte bestämt mig ännu, Jag och Sara skall ut på jakt nu i veckan.

Jag kan också berätta att jag har anmält mig till ett event sedan i New York city. Vet inte om jag är antagen ännu eller ej men jag hoppas på det bästa. Så än så länge får ni försöka lista ut vad det kan vara, to be continued.

SKRIVET: 2009-10-18, kl 04:09:44 | PUBLICERAT I: I USA

Baka

Idag var första gången jag slog på elvispen och bakade här i USA. Det blev brownies med chokladgrejs i. Det var S som valde så då fick det bli detta. Egentligen var det inte alls ett komplicerat recept men jag tänkte börja lite lätt nu när jag är här, än har jag inte riktigt vant mig vid Ferenheit och Coups. Så man hälde 1/3 coup vatten och 1/3 coup olja samt 1 ägg i en bunke, blandade och hälde i bakmixen. Blanda lite mer och sedan hälla över på en plåt med höga kanter. In i ugnen och sim salabim, färdigt. It's easy, it's simple, it's the american way.

SKRIVET: 2009-10-17, kl 17:41:07 | PUBLICERAT I: I USA

Couples Retreat...

Var den film som jag kollade på igår med Lina och Maria. Det började lite jobbigt med att jag var försenad eftersom jag badade E, därefter blev allting ganska så jäktigt. Det blev ett snabbt ombyte, okej jag bytte bara byxorna men endå, sedan for vi in till Mt Kisco, hämtade upp Maria från tågstationen (som för övrigt stått där i 20 min och frusit, sorry!). Vi parkerade bilen genade genom Borders och sedan kom vi fram till restaurangen där vi skulle äta. Dock stängde restaurangen 10 min efter jag fått min mat så det var en snabb middag. Därefter gick vi in till borders igen för att köpa någonting till bion, jag tog en latte (suprice, suprice) och Lina vatten. Sedan var det bara att springa till bion, köpa biljetter, gå på toa och gå in.

Filmen var verkligen rolig och bjöd på många skratt. Fast det roligaste var de två amerikanska damerna som satt framför oss. De skrattade åt allting tråkigt, eller tråkigt och tråkigt men typ när de klev ur bilen, någor simmade och sånna saker. Ganska roligt att skratta åt dem då. Haha. För övrigt har vi svenskar mycket bättre humor.

Idag sitter jag barnvakt så jag jobbar från 3.00 - 11:30 p.m. (alltså 15:00 - 23:30)

SKRIVET: 2009-10-16, kl 19:11:55 | PUBLICERAT I: I USA

Ensam hemma

Just nu sitter jag helt ensam i det stora huset. Okej, trädgårdsarbetarna håller på för fullt på utsidan men här inne är de inte. I kväll skall jag till Mt Kisco med två andra svenska tjejer. Vet inte riktigt vilken film vi skall se men det blir säkert toppen! Idag jobbar jag själv hela dagen, Andrea är In the big apple. Och har en ledig dag.

Idag kom jag även på att idag för en vecka sedan kom jag hit till Chappaqua. Tiden springer iväg. Men jag trivs verkligen! Känns jättebra och jag är så glad att jag blev matchad med denna familjen! Idag är även vädret lite bättre, mulet men det varken snöar eller regnar.

En sak som jag tycker är så roligt med Amerikanarna (vad jag sett än så länge) är att de plockar inte upp löven utan har en stor maskin som blåser bort löven istället. Det är så komiskt för så fort det blåser igen ligger löven utspridda på hela gräsmattan -igen.

SKRIVET: 2009-10-16, kl 03:42:34 | PUBLICERAT I: I USA

Skype

Idag var första gången som jag använde skype sen jag kom hit till USA. Först pratade jag med Isabel, Gabriella, Joanna och Louise. Isabel hade en avskedsmiddag för hon skall åka iväg till London som au pair. Skoj för henne! Sedan pratade jag även men mamma, pappa och mina två bröder där hemma. Kändes bra att prata med dem fast ändå ganska konstigt att de är där hemma och jag är här borta. Känns så ovant och annorlunda.

Idag började jag som sagt 2:30 och slutar.... Nu 9:30. Jobbade de sista två timmarna själv och det gick jättebra. I morgon jobbar jag 2:30 - 08:00, helt själv. Efter jobbet skall jag gå på bio med två tjejer som också är au pairer här i området Maria och Lina. De åker med STS, what diffrens that may be. Vi skall gå på bio, äta någonting, och om jag har tur så springer vi in en snabbis på Starbucks, eller Borders. Jag får helt enkelt se. Nu skall jag sätta mig på mitt rum och se på Systar i Jeans 2. Köpte den igår på nån outlet för $2 inte så mkt. Plus att jag köpte ett par skor, ett par Uggs. Jättesköna, varma och praktiska. Tummen upp.

SKRIVET: 2009-10-15, kl 18:56:14 | PUBLICERAT I: I USA

Den första snön

Tro det eller ej men det snöar, SNÖAR. Jag tror jag aldrig har varit med om en så tidig snö i hela mitt liv. Svenne som jag är, är det relativt ovanligt.

SKRIVET: 2009-10-15, kl 06:05:06 | PUBLICERAT I: I USA

New York State



The Empire State Of Mind
Jay Z
Alicia Keys

SKRIVET: 2009-10-15, kl 06:02:11 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

Missade program

Så här kommer en liten sida som jag har kommit över för att komma ikapp och se andra program från TV:n och lite andra ställen. [Klicka här]. För att hitta till Tv-serier måste man först gå in på "Channels" högst upp. Sedan får man gå ned till "Television", här kommer en massa tv serier gå upp. Man kan antingen söka genom att trycka nästa, nästa, nästa sida och så vidare, eller om man söker på första bokstaven. När man sedan har kommit in till ens serie man vill se får man välja i vilken sesång och sedan vilket program. Därefter klickar man på delen (programmet), Då kommer man komma in på en ny sida. Här skall man leta upp Megavideo och klicka på länken som tillhör den, (Annars kommer du komma in på Japanska/kinesiska sidor). Klicka på Whatch this video och ett nytt fönster öppnas. På det nya fönster skall ni klicka "Click to go to host website". Nu är det bara att klicka på den röda "play" knappen.

Det finns en bugg med hela sidan, och det är att man kan inte se mer än 72 minuter (tror jag) innan den pausar och man måste vänta i 52 minuter för att kunna fortsätta titta igen.

(Om det är någon annan som vet om en bättre websida, please tell me!)

SKRIVET: 2009-10-15, kl 05:45:32 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Fråga - Social Security number

Hej! kan du berätta om secutity number. Vad är det? Vad används det till? tack på förhand :) :)
Anonym

Svar: Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är för någonting om jag skall vara helt ärlig. Däremot skall jag ta ett körkort här i New York så därför kommer jag behöva det. Jag har också skaffat ett bankkonto, dels för att ha pengar på men också för att jag skall kunna ta körkortet. Här har man ett alldeles speciellt sätt för att försökra sig om någons identitet. Man går efter poäng, ett utländskt pass är värt 3p och sedan bankkontot 1p och social security number värt 1p, tillsammans måste man ha med sig 6p så man får samla på sig lite grand... Ganska sjukt, I know.

SKRIVET: 2009-10-15, kl 04:14:47 | PUBLICERAT I: I USA

Kontakter

Vad jag tycker va roligast med au pair skolan var att man fick träffa så många människor från alla möjliga håll och kanter i världen. Håller precis på att skriva till Rain, en kines, som jag lärde känna där, plus en annan svensk. Skall snart skriva till Jenna, Australiensaren. Mitt tips till alla som åker, träffa nya människor, umgås inte bara med samma nationalitet, visst det kan man göra, men gjorde du inte det innan du åkte hit? Har du inte gjort det i hela ditt liv? Öppna dina ögon och se andra, de är lika bra och det blir mycket mer lärorikt.

Idag har jag och Andrea jobbat själva. Vår värdmamma var inne "in the big apple" så vi har fått ta hand om alla tre pojkarna helt själva. Mot all förmodan har det gått riktigt bra! Jag lekte med E medan Andrea tog N och S till Hewbro (ingen aning om hur det stavas) school, sedan gjorde vi iordning mat, lekte lite mer och därefter badade jag även E, skrev på något papper för S. N har fortfarande inte riktigt acceterat mig och det kommer nog ta nån vecka innan han gör det också. Men tiden, den kommer. Skall nog ta han ut och spela fotboll nån dag senare, eller baka tillsammans med de två äldsta på lördag då jag är barnvakt. Bara Johan skickar mig rätt recept så.

SKRIVET: 2009-10-14, kl 17:34:47 | PUBLICERAT I: I USA

Så var det ännu en ny dag

Dagarna passerar och flyger förbi. Haha, okej, jag har bara varit hemifrån i 9 dagar än så länge men det känns midre och ibland mer. Värmen har åter igen försvunnit från huset som nu är kallt igen, fast det är varmare än det var innan så det är skönt. Snart skall jag och Andrea åka till Sara som bor på andra sidan järnvägen. På vägen skall vi titta in på donkin dounats, jag måste ju smaka på en nu när jag är här. I söndags då vi var in the big apple smakade vi på coupcakes, inte alls goda tyckte jag. Söta och torra.. Nä, ingenting för mig.

Idag jobbar jag för övrigt från 2:30 p.m. - 9:30 p.m. och i morgon jobbar jag samma tid fast de sista två timmarna helt själv.

SKRIVET: 2009-10-13, kl 18:52:06 | PUBLICERAT I: I USA

Vad mer?

Under den första helgen här i Amerika har en massa saker hänt som jag aldrig varit med om innan. Jag har blivit stoppad av en polis, värmesystemet har gått sönder och det har varit stopp i toaletten. Men nu har allt löst sig. Jag fixade toaletten (efter många om och men), värmekillarna fixade värmen (var en dator som hade gått sönder i källaren som kopplar ihop allt) och polisen var väldigt trevlig.

Vad som förvånar mig mest med allting här är att det finns poliser i princip överallt, på gatan i sina bilar. Lite förvånande faktiskt för det hade jag inte förväntat mig. Men det känns i alla fall mycket säkrare här när man ser dem. Ni behöve rinte bli oroliga när jag säger att jag blev stoppad av polisen. Situatuinen var sådan att vi skulle till den där amerikanska festen men så råkade vi köra fel så vi hamnade någon helt annanstans och efter ett tag råkade vi köra in på en privat väg... Efter ca 100m in på den vägen fanns det en sidoväg som polisen stod på, när vi körde förbi, körde han efter oss och när han såg att vi inte var där vi skulle satte han på rödljusen. Vi stannade och han kom fram för att fråga var vi skulle. Vi berättade till vilken adress vi skulle till och han berättade adressen. Sedan följde han oss med sin polisbil tills vi kommit ut och körde i rätt riktning. Thats it.

Idag har jag och Andrea varit på ett social security office för att få mitt social security number. Gick väldigt smidigt och tag kanske 15-30min. Därefter åkte vi till banken och öppnade ett bankkonto till mig och snart skall vi förmodligen iväg igen för att fixa ett bibliotekskort åt mig. Börjar inte jobba förrän 3:30p.m. och då tror jag att vi skall hämta upp S och N från skolbussen, eller man står på uppfarten så att bussen stannar och släpper av dem. Annars kör de vidare, inte så skoj precis.

SKRIVET: 2009-10-13, kl 04:51:51 | PUBLICERAT I: I USA

Applepicking on Columbus day

Idag var det Columbusday och det är en holiday här i USA. Så hela familjen mötte upp en annan familj på Stuart's farm som ligger norr om Chappaqua. Där plockade vi äpplen, kastade omkring dem och lite andra saker, jättemysigt och jätte trevligt. När vi kom hem följde den andra familjen med, för övrigt arkitekten till huset som är totalt nyrenoverat. Vi bakade pizza, lekte spioner, spelade soccer och en massa annat. Jobbade 10 timmar idag så nu har jag blivit rätt trött och desutom har värmesystemet på mitt rum och i delen av huset där jag bor gått sönder så det är svinkallt. Som tur är har jag fått en massa filtar och de skall komma och fixa värmen i morgon så det är en natt till jag måste stå ut. Men det fixar jag. Vi åkte också till Target idag för att köpa nödvändiga saker, schampoo, balsam och lite sånna grejer. Hittade även Swedish fish, ser inte alls ut som våra fiskar, men men, vi kan ju låta amerikanarna tro att det är samma... I morgon skall vi fixa ett bankkonto och social security number till mig. Sedan börjar vi jobba vid 3:30 p.m. då pojkarna kommer hem med skolbussen.

SKRIVET: 2009-10-13, kl 04:46:23 | PUBLICERAT I: I USA

New York City

Jag vet att jag har varit seg med bilderna från New York city. Men jag har en bra ursäkt. För det första är internetmottagningen på mitt rum väldigt dålig så där tar det 5 minuter att ladda upp en bild. Okej, tänker ni, jag har minst 50 bilder eller någonting liknande. Sedan har det varit full rulle här hela tiden, först idag som jag har kunnat andas ut men snart skall vi gå till tågstationen och bege oss ännu en gång till New York City. Då vill jag besöka Time Square and see the naked Cowboy.


The Plaza



Ground Zero



SKRIVET: 2009-10-11, kl 02:02:20 | PUBLICERAT I: I USA

Jag börjar med mitt rum

Jag gillar verkligen mitt nya rum och jag tror verkligen att jag kommer att trivas här. Supermysigt verkligen!! Det ligger åt söderhållet och har stora fönster utåt mot uppfarten och en basketkorg. Jag vet många Au pairer som klagar på att det är kallt överallt i USA. Ja, det stämmer delvis, det är kallare men det är pga. deras aircondition system. Jag slipper i alla fall detta problemet på mitt rum för jag har mitt egna värmesystem, både på mitt rum och på min privata (Läs: privata) badrum. Okej, alla tre pojkarna kommer in ibland för att tvätta händerna som de skall göra efter varje gång de varit ute. Det känns fortfarande väldigt bra med familjen, okej de lever i ett extremt överflöd men samtidigt har de fortfarande båda fötterna på jorden. De har pengar men de beter sig inte snobbigt eller någonting sådant, vilket känns väldigt, väldigt bra. Idag har det varit full rulle. Det började på morgonen med att E ropade på mig och ville ge mig en present... -Hans blöja. Jag vet att idén kom från hans ena bror... Jag och Andrea fick följa med S på hans fotbollsturnering tillsammans med E, föräldrarna var tillsammans med N på American football. Efter matcherna följde S med en kompis hem så E var med mig och Andrea helt själva. Vilken lyx, det tyckte i alla fall han. På lekplatsen innan (Läs: När S spelade fotboll lekte jag och E pirater på lekplatsen) Ce-Ce, I'm so happy for having two babysitters now. I have you AND Andrea. I bet att han tycker det är lyxigt. Efter the Soccergames följde S med en kompis hem och när föräldrarna kom hem igen följde jag med min värd-pappa, E och N till Target. En väldigt stor affär, som har billiga saker. Very Nice! Och det ligger bara 7 minuter bort med bil. Och ligger på samma väg som jag bor på. Ganska lätt att hitta dvs. Köpte 2 fotbollar, 1 basketboll och a superhero square till E. (Som om de inte har nog med bollar och superhjältarsaker, E har TRE fulla lådor med dem, kan han ha mer?) När vi kom hem igen var S också hemma. Så nu har jag varit ute med N och S och spelat soccer, snart skall jag masa mig in i duschen för att sedan ta på mig kläder. Jag och Andrea skall iväg på en hemmafest hos en Amerikansk kille, Oh no he's not an au pair.

I morgon är planerna att vi skall åka in till New York City, samtidigt skall min värd-pappas bror komma hit med sina 5 barn. De bor för övrigt inne i ett Penthouse, in New York City... Get it??


SKRIVET: 2009-10-10, kl 02:12:16 | PUBLICERAT I: I USA

At the Family

Det var grymt nervöst inför mitt första möte med familjen. Men allting gick bra. L hämtade upp mig på busshållplatsen i White Planes. Och sedan åkte vi tillsammans till E's pre-school. Han var jätteblyg och vågade knappt öppna munnen. Nu kan jag säga att det är lite mer action på honom. Sedan hämtade vi även upp N och S från skolbussen (ni vet dem där gula bussarna) och de började ganska snart prata med mig. Jag har nu fått reda på alla regler om Baseball och American footboll, men jag kommer inte ihåg någonting. Aja, jag har i alla fall ett år på mig att ta reda på hur det fungerar.

Okej, vi kommer till huset. Jag hade aldrig sett det innan från något fotografi och det enda jag hade sett är det ovanifrån från Google earth. Jag kan säga er att mitt egna hus hemma i Sverige kan få plats 5 gånger i detta huset! Helt galet, de har garderober fulla med leksaker, helt galet och föräldrarna har hela övervåningen för demsjälva. Gym, walk in closet, you name it... It's crazy!

Familjen är i alla fall väldigt jordnära och jätte snäll (än så länge) Har även lekt superhjältar med E medan S och N var på tennis. Och tro det eller ej, men maten är nyttig! Vi åt fisk med broccolie, nudlar, sallad och drack vatten till det. Presenterna blev en Succe, N visste direkt vem Ibrahimovich var och S och E älskade både godiset och mumin. Mina värdföräldrar gillade även presenterna, haha, tror jag.

SKRIVET: 2009-10-09, kl 07:00:15 | PUBLICERAT I: I USA

It's all about school

Så, här kommer en snabb och inte så omfattande uppdatering. Fick mitt certifikat idag att jag har gått klart utbildningen här på Au Pair-skolan och att jag har gått X antal timmar. Dagarna är extremt långa. Från 08:00-20:00 så 12 timmar. Vi har två raster, 30 minuter klockan 10 och klockan 15. Däremellan är det även lunch 12-13 och middag 18-19. Lite galet och det är mycket som vi går igenom. Intresant, lärorikt men och väldigt jobbigt. Sitter och halvsover ibland på lektionerna och då är det att gå till toaletterna och tvätta ansiktet så man vaknar till. Vad jag personligen tycker är jobbigast är dessa förbaskade toaetter. De ser annorlunda ut och de fungerar annorlunda. Och det är som små "bås" på skolorna. Lite jobbigt. Lägger upp lite bilder från skolan, mina klasskompisar och lite annat. Det kommer mera, bl a. bilder från NEW YORK CITY som vi besökte idag. Haha, wait and see, I know you're jealous. Min engelska är mycket, mycket bätter och jag försöker prata 24/7 på engelska. Men ibland blir det lite svenska här och där, som småord och när jag pratar med svenskarna. Jag är ganska mycket med två stycken från Finland, sedan en australiensare, kines och en annan svensk. Vi kommer bo väldigt nära varandra så det kommer bli skitskoj! Nä, nu skall jag packa det sista, sätta klockan och förbereda inför morgondagen. Skall åka till familjen och träffa dem för första gången, nervös eller vad?! Haha, sedan skall jag även hinna duscha samt prata med pappa på morgonen.
Simma lugnt allesammans.

Jing Fang, RainJenna and KineskaThe School




 

 

SKRIVET: 2009-10-07, kl 05:33:56 | PUBLICERAT I: I USA

Matchock

Redan nu har vi bara fått i oss "tru American food". Pizza, fries, bagels, lasang with chees, chees ans chees. (Yes, du läste rätt), färgade flingor, blaskigt kaffe och toast with chees. Men jag har tagit en MASSA sallad varje dag, kolla bara så att ni tar morötter och inte ost när man tar salladen, osten ser precis ut som rivna morötter, bara det att morötterna här är minimorötter, främmande... Skolan är för övrigt en väldigt gammal men charmig byggnad. Den ligger jättenära havet och man kan se vattenbrynet från skolbyggnad och även från det klassrummet jag är i. I klassen jag går går det 25 st elever. Från Australien, Colombia, Tyskland, Sverige, Nya Zeeland, Argentina, China, Thailand (Man kan se skillnad på chineser och thailändare, suprized?). Lyckligtvis kom ja gi byggnaden där alla har sina väskor på rummet och de flesta bor även här. Finns en del som bor i den andra byggnaden men inte så många. För övrigt bor jag tillsammans med en från Colombia och Tyskland. Colombianen är konstant ute och kommer in sent på kvällen och går senast. Aja, it aint me.

Det finns även telefoner på skolan, både som man själv kan använda för att ringa upp och telefoner som är till för våra familjer/vänner att ringa oss. Den andra kostar pengar, mynt, vilket jag inte har....

På torsdag skall jag följa med på New York Tour, skrev in mig idag. Can't wait.
Simma lugnt.

För övrigt är det lite roligt att det finns en värdfamilj här som heter Citron i efternamn. Det är skoj, eller så är det bara övertrötta svenska au pairer som tycker det. Jag vet inte. Make your own desition.

SKRIVET: 2009-10-05, kl 23:16:04 | PUBLICERAT I: I USA

Framme

Vi har nu kommit fram till skolan. Av den del av USA jag sett är det ganska så mycket 60-tals stil. Husen har en fin framsida men sedan har man liksom glömt bort sidorna på husen. Resan gick bra fast vårat flyplan från Landvetter fick inte tillstånd att landa så därför blev det en snabb rush till Gate C och en massa säkerhetskontroller. När vi kom till USA var det relativt lätt att ta sig igenom allting men det var ändå rätt jobbigt.
Nä nu skall vi springa iväg till något möte som vi skall ha och sedan skall vi även äta middag.
Ha det bra!

SKRIVET: 2009-10-04, kl 12:23:21 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Packa

Jag tror aldrig jag har haft framme så mycket som jag har just nu. Golvet är fullproppat med kläder, pryttlar och pinaler. Trots att jag har tagit fram så mycket kläder finns det ändå nästan dubbelt så mycket kläder kvar i garderoben. Ibland är det sjukt hur mycket men har, sjukt hur mycket man stoppar på sig och köper. En tröja då och då, ett par byxor där, en kjol där och en klänning inför ett kalas. Det blir mycket i längden, många bäckar små... Nu måste jag i alla fall gå tillbaka till at packa det jag verkligen skall ha med mig, någon som tycker man skall ha med sig engen handduk? Behövs det?

SKRIVET: 2009-10-04, kl 11:33:19 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Brev

Jag har helt glömt bort att säga att pojkarna fick mina brev som jag skickade i måndags. Jag tror att alla tre fick dem samtidigt, men jag är inte helt säker på att det är så... I alla fall hade de blivit väldigt glada för breven och tyckt att godiset var väldigt gott. Jag får hoppas på att jag gör en lika bra succé. Laura skrev också att hon tyckte det var en väldigt bra och rolig idé, så det var ju skoj.

Till mindre glada nyheter är att en i min host-family's familj har dött. Jag får hoppas på att jag inte kommer direkt till begravningen. Men som sagt, jag vet inte riktigt.

SKRIVET: 2009-10-04, kl 00:56:49 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Avskedsmiddag

Jag måste ha världens bästa kompisar! Ni är alltid glada, goa och underbara. Kvällen blev väldigt lyckad och jag lyckades göra det mesta själv. Kände mig verkligen som en liten hemmafru, haha. Jag kan knappt bärja mig till att se hur jag och Fanny kommer klara oss i Berlin sedan. Haha, galet, det är bara första ordet! Jag vill också tacka för ALLA FINA PRESENTER! Ni hade verkligen inte behövt köpa någonting, jag hade bara velat att ni kom. Blev lite olika bud där med tävlingarna, haha. Men i alla fall, vissa gick in i det lite mer än andra.

Och till alla skaffa Skype och sedan söker ni på min e-post. Promise me!
Och tänk hur snabbt en dag går, jag skall bara vara borta 365 sådanna dagar.
Tänk hur snabbt en vecka kommer och går. Jag skall bara vara borta 52 sådana veckor.

I will be back, and you will not get rid off me, not just yet...

SKRIVET: 2009-10-03, kl 18:02:21 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tillfäligheter eller ej?

 Låt oss börja med presidenterna som blev mördade.



Abraham  Lincoln blev vald in i kongressen i 1846.  
John F. Kennedy blev vald in i kongressen i 1946.

Abraham Lincoln blev vald som President i 1860.
John F. Kennedy blev vald som President i 1960.

Båda fokuserade på borgrättigheterna.  
Bådas hustrur förlorade ett barn när de bodde i Vita Huset.

Båda presidenter blev skjutna och dräpta på en fredag.
Båda presidenter blev skjutna i hovet.

 Nu börjar det bli lite märkligt...

Lincolns sekreterare hette Kennedy,
Kennedys sekreterare hette Lincoln.

Båda blev mördade av en person från sydstaterna
och förföljda av en från sydstaterna med namnet Johnson.

Andrew  Johnson, som förföljde Lincoln, föddes år 1808.
Lyndon Johnson, som förföljde Kennedy, föddes år 1908.

John  Wilkes Booth, som mördade Lincoln, föddes år 1839.  
Lee Harvey Oswald, som mördade Kennedy, föddes år 1939.

 Båda mördarna blev kända med 3 namn.
Hos båda männen är namnen sammansatta av 15 bokstäver.

Lincoln blev mördad i en teater med namnet ”Ford”
Kennedy blev mördad i en bil av märket Lincoln, fabrikerat av ”Ford”

Lincoln blev mördad i en teater, och hans mördare sprang till ett varuhus för att gömma sig.
Kennedy blev skjuten från ett varuhus, och hans mördare flydde till en teater och gömde sig där.

Booth och Oswald blev mördade för vad de gjort.




Nu till $20dollars sedeln och terrorattacken 9/11-01


Vik din $20-dollars sedel som bilderna visar.
Om du inte har en $20dollars sedel kan jag själv stå för att detta stämmer.




Då kan man se olyckorna





Alltså, genom att vika 20dollars sedeln får man upp de två olika attackerna
Pentagon och Twin Towers.

Är det slumpen, eller är det ödet?
Notera även detta, 9 + 11 = 20.
USA:s nödsignal är även 9 - 1 -1, samma datum som 9/11...

Hittade informationen från Ida

SKRIVET: 2009-10-03, kl 16:32:51 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Schema

DAY/TIME ACTIVITY LOCATION NOTES
DAY ONE
All day Au pair arrivals All Buildings Mandatory
any time-5:30pm-10:30pm Welcome Orientation and Dinner Cafeteria Mandatory
9:00am Internet Molloy Hall optional
4:00pm - 8:00pm Internet Br. Miguel Center optional

DAY TWO
7:00am - 8:00am Breakfast Cafeteria optional
8:15am Class: Introductions; Health & Childhood Illnesses St. Joseph's Hall Mandatory
12:00pm - 1:00pm Lunch / Internet is open  Cafeteria / Br. Miguel Center optional
1:00pm Class: Child Safety Awareness & Emergency Procedures St. Joseph's Hall Mandatory
6:00pm Dinner Cafeteria optional
7:00pm International Sing-Along Centennial Hall Mandatory
8:00pm Internet Br. Miguel Center optional

DAY THREE
7:00am - 8:00am Breakfast Cafeteria optional
8:15am Class: The Au Pair as a Role Model; Cooperative Learning Groups (age specific child development projects)  St. Joseph's Hall Mandatory
12:00pm - 1:00pm Lunch / Internet is open Cafeteria / Br. Miguel Center optional
1:00pm Class: Child Development Project Group Presentations; Children's Activities (arts & crafts/games) St. Jospeh's Hall Mandatory
5:45pm Dinner Cafeteria optional
7:00pm Personal Safety Workshop Centennial Hall Mandatory
8:15pm Internet Br. Miguel Center optional

DAY FOUR
7:00am - 8:00am Breakfast Cafeteria optional
8:15am Communication Workshop Centennial Hall / St. Joseph's Hall Mandatory
10:15am-12:30pm Class: Building Positive Self-Concept in Children; Behavior Management Strategies; Au Pair Stress Management St. Joseph's Hall Mandatory
12:45pm New York City Trip Bus departs from Centennial Hall parking lot -- boxed lunches MUST be picked up in cafeteria optional
2:30pm-6:30pm Guided Tour of New York City Tour begins @ 59th St & 5th Ave, ends at Empire State Building (34th & 5th) optional
6:30pm-8:30pm Free time in NY City New York City optional
8:30pm NYC Trip Buses Return to Oakdale Buses depart Empire State Building (34th St & 5th Ave) Mandatory (if you go to NYC)

DAY FIVE
7:00am Breakfast Cafeteria optional
8:00am Departure Meeting Centennial Hall Mandatory
8:30am-10:30am Departures All Buildings

SKRIVET: 2009-10-03, kl 16:25:00 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

2 dagar

Idag är det två dagar kvar. Två dagar som jag kommer att vara hemma i Sverige. Två gånger till kommer jag att sova i min säng, två gånger till kommer jag att vakna upp här hemma i Sverige och i två dagar till kommer allting att vara "normalt". Det är galet, otänkbart, oförstårligt.

SKRIVET: 2009-10-03, kl 16:08:19 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Fråga - ambassadtid

"Hej! jag bara undrar en sak ang. ambassaden. Blir man tilldelad en tid till visum? Eller får man bestämma själv vilke dag man åker dit?" /tack på förhand

Svar: Jag åker med CC och då kommer man att bli tilldelad en tid på ambassaden. Jag fick min tid 3 dagar senare efter jag hade fått hem brevet så jag var tvungen att byta tid. Jag ringde till CC och sade att jag inte kunde komma och fick då välja en annan dag som jag kunde. Så för mig skötte CC bokning av tiden men jag tror att om man åker med SI måste man fixa en egen tid (Någon som åker med SI som kan bekräfta dett?!), jag vet inte hur det är med STS.

På sommaren har ambassaden tider mån-fre kl. 08, 09 & 10. Dock kan man komma vilken tid som helst innan kl. 11:30 då de inte släpper in någon mer (Det var i alla fall den tid som stod vid ingången). Under sommaren har även CC förberedelseträffar för alla som skall åka därför får man en tid på en fredag. Nu under hösten åker inte lika många så därför är det ingen förberedelseträff heller. Och tiden man kan få på amerikanska ambassaden är under mån-tors men samma tider.
Hoppas detta hjälpte lite i alla fall.

SKRIVET: 2009-10-02, kl 01:44:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Americans are NOT stupid

Att lära sig lite grand om det nya landet i Väst är alltid bra. Men de kanske också skall lära sig lite, bara lite mer (Det är allt jag begär om), om världen runt omkring dem. Det kan ju alltid vara bra, speciellt dessa människor...



Vilken religion tillhör budistiska munkar?
Var finns Berlinmuren?
Hur många sidor har en triangel?
Nämn ett land som börjar på U?

SKRIVET: 2009-10-02, kl 01:26:19 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Oskar?

Är det åskan jag hör eller är det någonting annat? Jag vet faktiskt inte, men vad jag vet är att det är SVINKALLT ute. Kollade på Flickan som lekte med elden idag tillsammans med min lillebror Johan. Filmen var helt okej, måste nog se den en gång till innan jag kan bestämma mig. Den var ganska rörig och lite svårförståd, som tur var hade jag läst böckerna, så jag hängde i alla fall med ganska bra. Nu skall jag sammanställa den lista jag har gjort till alla som åker på måndag 5 oktober. Jättemånga som åker ifrån Landvetter tillsammans med mig, jätteskoj!

Packade även in pojkarnas presenter precis. Vi hade bara blommigt presentpapper hemma och ett tips till alla er som har pojkar i lite "högre" åldrar. Använd inte det! Visst, jämnstäldhet i högsta prioritet, men inse fakta, killen kommer dissa dig. Så därför köpte jag ett grönt papper med träd på helt ok och lite roligare än enfärgat.

SKRIVET: 2009-10-01, kl 13:50:44 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Shii - Wii for women

Ganska så rolig är den faktiskt. Men jag tvivlar starkt på att den eftersträvande feministen ser det roliga i den...


SKRIVET: 2009-10-01, kl 13:41:02 | PUBLICERAT I: Frågelådan

Fråga - Sverige T-shirts

Åh vilka fina presenter. :) Var köpte du fotbollströjorna till pojkarna? :)
-Jenny

Svar: Eftersom jag inte kan svara på din kommentar så lägger jag upp kommentaren här på bloggen.
Tröjorna köpte jag i en souvenir affär i Stockholm. Tyvärr kunde jag inte hitta dem här i Göteborg så därför köpte min kompis, kompis (som för övrigt bor i Stockholm) tröjorna åt mig. Tröjorna kostade 149kr/st och det allra billigaste jag kunde hitta här i Göteborg från internet och en sportbutik var 299kr. Dock såg jag igår att dem säljer lite Sverigedräkter inne på Blåvit shoppen, men ingenting på hemsidan...

I alla fall tänkte jag förklara lite hur man kommer till den här souveniraffären i Stockholm. Om man utgår från Centralen med City Buss Term i ryggen skall man gå till vänster, (För övrigt samma håll som när man åker med buss 69 för att komma till Amerikanska Ambasaden). När man går åt det hållet kommer man att ha City Buss Term på vänster sida och Centralen på högra sidan. Fortsätt gå rakt fram ca. 100-200m där kommer ni att passera ett Apotek. Nu skall ni över gaten vid övergångsstället. När ni gått över gatan skall det ligga ett Teknikmagasinet där och på vänster sida skall det ligga en liten "smal" souveniraffär. Den är det. För att sörsäkra er ännu mer att det är den butiken skall man gå längst in, "klädavdelningen" ligger två trappsteg nedanför resten av affären. Det finns även en annan souvenirbutik somm ligger närmare centralen och "på väg" till den andra. Denna affären har dock inte sporttröjor utan andra och om ni kommer till denna skall ni fortsätta gå frammåt ungefär 50-100m. För att känna igen fel affären mer så är den "blå", blå skyltar och sådär, samt att hela affären är "kvadratisk" och på ett plan.

Hoppas ni hittar tröjorna nu och hoppas att jag förklarar någorlunda bra :)

SKRIVET: 2009-10-01, kl 04:14:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Trött

Jag kan knappt känna mina baksida lår. Mina ögonluck hänger tungt över ögonen, jag gäspar konstant och hela kroppen tyngs ned mot golvet. Varför är jag uppe? Jo, jag håller på med den nya designen, som det är en hel del kvar att fixa på. Men det får bli senare, för nu orkar jag inte mer.

Godnatt.