SKRIVET: 2010-07-26, kl 17:55:27 | PUBLICERAT I: I USA

Det började...

Med mer än 80 dagar. Dagarna och tiden flög fort förbi och är nu endast bara timmar kvar tills jag får se min familj igen. Det skall bli skoj, men ändå konstigt att se dem efter såpass lång tid också. I USA, New York City som jag nu kallar delar av mitt hem som de är turister i. Konstigt, men roligt.

SKRIVET: 2010-07-24, kl 21:31:42 | PUBLICERAT I: I USA

Amerikanska Nationalsången och pick-nick

Varje gång jag hör den amerikanska nationalsången är det en gammal tant som sjunger den. Men gnällig hög röst. Kan de inte fixa någon bättre som sjunger den eller tillhör det att 50-talet's röster fortfarande skall klinga högt. Jag vet inte, det är ett mysterium, men konservativa som de är (mestadelen av Amerika är tyvärr sådan) kanske de inte vill ha något nyare.
Nu skall jag snart sticka iväg på pick-nick. Sarah skall komma och hämta upp mig vilket sekund som helst nu. Pick-nicken börjar 15:00 eller 3 p.m. och klockan visar redan 20 minuter efter. Kul. Jag är klar men tysken jag väntar på är inte här... Att svenskar skall vara i tid då. Behöver åka förbi Mrs. Greens också för att köpa chips ller något att ta med. Plus saker till morgondaggens grillning också. Hur skall detta sluta?

SKRIVET: 2010-07-24, kl 05:16:53 | PUBLICERAT I: I USA

Packa Pappas kappsäck

Inte riktigt kasnke. Men jag packade väskan (eller ska jag säga väskorna...) som mamma och pappa skall ta med sig hem när de kommer på måndag (jag får inte glömma Simon och Johan också, ni kommer också få en massa saker att packa av mig). Hur som helst är allt nedslängt i min väska som jag tror, hoppas och vill skall väga under 23 Kg. Tog fram en våg men den verkar inte fungera. Hur som helst har jag lite mer saker som skall med hem denna omgång, fast jag behöver nog hjälp med packningen. Eller jag tar tillbaka det där. JAG BEHÖVER MYCKET HJÄLP!!!!
Jag har kommit på vad det är jag behöver!! En kärra full med säckar.
Men jag tror jag har svårt att ta hem det också, att Atlanten skall ligga ivägen då!

SKRIVET: 2010-07-23, kl 03:45:22 | PUBLICERAT I: I USA

Somebody bring me back the money please

Idag fick jag och Ninni, och alla andra som kom till staterna den 5 Oktober, ett mail andgående vårat flyg hem. Innan den 6 Augusti måste det bokas -om vi inte vill betala en förseningsavgift på $50. Så snart alla människor får ni reda på när jag kommer hem. Efter 13 månader på landsflykt... Det är en lång tid, en halv  livstid om man jämför med en dvärghamster. Nu är ju inte jag en hamster men jag tror ni inser likheten. På 9.5 månader har jag upplevt mycket och jag vet att de sista kommer bjuda på nya roliga äventyr också. Snart kommer min familj på besök, det ser jag grymt mycket fram emot!
On to the next one
Jay-Z

SKRIVET: 2010-07-22, kl 08:18:42 | PUBLICERAT I: I USA

"Fler terminer ska korta studietiden"

Samhället blir allt stressigare och stressigare. Så varför inte ta bort sommarlovet och låt alla studenter fortsätta gå till skolan. Lås in barnen bakom skolgallren och låt de stirra ut på det underbara vädret, precis som man gjorde under vårterminen under de vackrare dagarna. Men det är ju underbart genom att man då snabbare går klart skolan och därmed också snabbare kommer in i arbetslivet. För det tjänar ju alla på. Eller? För alla människor vet ju precis vad de vill efter och under studenttiden, så vet vi ju alla att det är! Och så tjänar ju framför allt den svenska statern på det och JA, då minnsan skall det hända! Men vad hände med människans och studenternas värde? Att gå på sommarlov gör att man orkar ta sig igenom resterande skoltid. Det är då man får ladda om batterierna, leva loppan och göra lite det man känner för. Nä, detta bör tänkas igenom, och frågan är vad samhället vill. Fråga barnen, studenterna och föräldrarna vad de vill. För det är deras liv som ändras, inte regeringsgubbarna med utflugna barn och tror att allt är som att sväva på små rosa moln. De har ingen som helst reality-check och har ett soft jobb. Jag tycker egentligen vi borde sänka deras lönar och minska förmånerna så får vi se vilka det är som hajjar till då, svenska folket? -Icke.
Och sedan undrar de hur vi skall lösa problemet med ökat utbrändhet bland ungdomar... Har de någon logik alls?
Läs Artikeln HÄR

SKRIVET: 2010-07-22, kl 05:49:09 | PUBLICERAT I: I USA

Yankees

Det var med hög adrenalinkick i blodet som jag Maria och Stinha begav oss till Yankees Stadium. Det var otroligt mycket folk och arenan som nästan var slutsåld, med nästan 58 000 platser pratar vi mycket folk. Trots att vi inte betalt skyhögt pris för våra biljetter var platserna riktigt bra ändå. Sedan att alla går i gångarna konstant är ju ingenting man kan rå för -förrutom att skrika på dem. Det börjar riktigt bra, LAA (Los Angeles Angels) får inga poäng och Yankees får snabbt in en man och helt plötsligt en Home run! Maria får snilleblixten att vi måste hålla koll på home runs, jag tar upp en penna och ritar ett streck på Stinhas arm. Pinsamt nog blev det inga mer streck -för Yankees del. Noll poäng i resterande delen. De vann första omgången med 2-0 men förlorade matchen med 2-10. Otroligt tråkigt och visst hade vi förväntas oss mycket mer, men en baseball match är en baseball match och inte mindre än ett stort minne för livet! 3/4 av sportupplevelserna klara. One more to go!

SKRIVET: 2010-07-21, kl 20:18:50 | PUBLICERAT I: I USA

Workout

9187 steg
3,763 miles (6,1 km)
6,064 Ibs (2.3 kg)
545,9 Cal
+20 min simning
Blev träningsresultatet idag under dagens powerwalk pass med Susanne. Vi passade på att gå en extra runda bakom sjön och sedan gick vi även en runda om sjön också. Riktigt härligt, dock kunde det ju ha varit lite mera vindigt -men alltid är det väl något. Och jag måste säga det igen att Chipmunksen som skuttar omkring på marken är så otroligt söta! Visch vad det går så sticker dem iväg när man kommit dem för nära. Haha.

SKRIVET: 2010-07-20, kl 21:59:36 | PUBLICERAT I: I USA

Shop Til' You Drop

Jag älskar verkligen att gå på TJMaxx, snygga märkeskläder allt från Dolce & Gabbana, Dior till mindre kända märken. Plus att det är billigare än t.ex. H&M, Forever 21 gör ju inte saken sämre direkt. Det är i alla fall därifrån Jag har hittat mina nyaste inköp här i staterna. And You Gotta' love them all. (Dock kommer ett av klädesplaggen från H&M's sommarsale (jag tror ni ser vilket), inte lika farligt som egentliga priset dvs.)

SKRIVET: 2010-07-20, kl 05:00:49 | PUBLICERAT I: I USA

Rockafeller Park

Det gick inte precis som vi hade tänkt oss. Klockan var ställd redan på åtta för att Susanne skulle kunna hämta upp mig innan hon körde sina värdbarn till deras respektive camp. När vi har kommit ändå till Saw Mill Parkway öppnar sig himlen sig -litterärt! Plus att det åskade så vi övergav tanken av en runda relativt snabbt efter de första hundra dropparna som föll de första sekunderna av regnskuren. Så vi åkte hem igen, tog var sin tupplur och åt sedan lunch hos Susanne.
Min värdmamma åkte till ett par kompisar i New Jersey idag också så det var bara jag hemma med pojkarna. Min värdpappa kom hem vid nio-tiden och han fick ta över S som fortfarande var uppe. I morgon måste jag hjälpa min värdpappa med alla morgonbestyr som skall göras. Sedan efter barnen sitter på campbussen skall jag skjussa honom till tåget. Sedan är bilen min till på torsdag kväll, då han måste resa till England, avis not* liksom. Skall möta upp Susanne vid Rockafeller Parken och sedan skall vi också åka till Target, måste köpa pace bags och börja packa. Skall också se om de har någon bra svart linne jag kan ha under min Yankees-tröja i morgon. Både jag och Laura hade glömt bort att Yankees matchen är i morgon men när jag kom på det ändrade Laura snabbt sina planer från att komma hem vid sex tiden till fem tiden. Vilket jag är otroligt tacksam för!
Nä, nu måste jag nog ge mig med bloggandet -för denna stund. Over and out.

Vår allas hederliga Rockafeller Park

SKRIVET: 2010-07-20, kl 04:20:36 | PUBLICERAT I: I USA

Your dimension of Greatness

No one can know the potential,
Of a life that is committed to win;
With courage - the challenge it faces,
To achieve great success in the end!

So, explore the Dimension of Greatness,
And believe that the world CAN be won;
By a mind that is fully committed,
KNOWING the task can be done!

Your world has no place for the skeptic,
No room for the DOUBTER to stand;
To weaken your firm resolution
That you CAN EXCEL in this land!

We must have VISION TO SEE our potential,
And FAITH TO BELIEVE that we can;
Then COURAGE TO ACT with conviction,
To become what GOD MEANT us to be!

So, possess the strength and the courage,
To conquer WHATEVER you choose;
It's the person WHO NEVER GETS STARTED,
That is destined FOREVER to lose!

 

SKRIVET: 2010-07-20, kl 03:57:03 | PUBLICERAT I: I USA

Det är sommar

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
vi tar det soft o lodar för det e sommartider.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
alltid lika skönt då vi njuter av livet.

Sommarn e här dags att dra nya svängar,
Hookar upp me grabbarna och fixar lite pengar.
Glida upp på stan å se brudarna i kort kort,
Klunkar en bira allt e bara soft soft,
Sätter mej ner med en glass i min hand,
Ibland kan det vara underbart och bo i detta land.
Utanför slottet övande forsar,
Det är sånna stunder man inte har allt för ofta,
Bara softa känner svetten rinna ,
Skit i allt och låt tiden försvinna,
Sitter hela dagen blöt på min mage,
Drömmer om fåren som hoppar runt i hagen,
Lat som fan så låt mej va för idag e en sån da som e FETT BRA!
När solen steker och fåglarna kvittrar,
Jag känner nästan hela kroppen ba kittlar.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
vi tar det soft o lodar för det e sommartider.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
alltid lika skönt då vi njuter av livet.

Sitter fanemej i snart fem hela timmar,
Vaknar ra gå ner det känns som jag ska svimma.
Drack här en cola för att släcka min törst,
Bränd över ben shit axlar o bröst,
Dagen tar slut o kvällen börjar,
Sticker hem o tar på sej en extra tröja,
Ut för att röja festa loss ,
Me polarna o brudarna bara släppa loss,
Vi möts i hästhagen o tänder på en brasa,
Adde e för full får elden o rasa,
Spelar ingen roll för han e känd för att knasa,
Emmy snubblar glider runt o spelar dum,
Medans ja själv står o snackar nå skumt.
Ja känner en stämmning som e helt perfekt,
Skojjar me varandra med full respekt,
Jag önskar att vintern aldrig fanns.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
vi tar det soft o lodar för det e sommartider.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
alltid lika skönt då vi njuter av livet.

Fett väder ja drömmer om brudar i läder,
Halvnakna nästan utan kläder.
Har ni ser ut som  så ta me det.
Glida upp på stan o bara kolla,
Bruden där borta hon har tuttar som bollar,
Vågar du testa din fjolla, rädd för att bli nollad?
Skit samma för det e sommar bara lägga på trycket,
Känner kroppen rycker,
sticker till macken o knycker lite bira,
Känner solbrännan svida,
Polare sida vid sida vi ,
Dags o glida tillbaka till kvarteret,
Eskort av bengen med högljudda sirener.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
vi tar det soft o lodar för det e sommartider.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
alltid lika skönt då vi njuter av livet.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
vi tar det soft o lodar för det e sommartider.

Det är sommar o grabbarna glider,
Hänger runt i parken o smuttar på en cider,
Solbrännan svider men ingen lider,
alltid lika skönt då vi njuter av livet.

Det är sommar







Detta är Susanne, 
Jag funderar ofta på vad för bokstavsjukdom hon lider av.

SKRIVET: 2010-07-19, kl 05:25:48 | PUBLICERAT I: I USA

Som i Wienerbröd

Jag kan ha räknat sekunderna som gick
Mellan ljuset, och åskans dån
Jag kom på mig själv med att undra för ett ögonblick
Om du var på väg hit, eller härifrån
Det tysta ekot är av ett slag för sig
Det kommer ensamt, om det är nåt att ha
Vad du än gör ta inga råd från mig
Jag vet, de fungerar inge bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag hörde din röst på en ödslig kyrkogård
Jag måste ha träffat, din frekvens
Diskanten var svagare, diktionen mindre hård
Det var som att tonen, var en väns
Det är lätt att se hur sjuk man en gång var
När såren läker, och regnet känns
Gör din tolkning, häll mig full med svar
Rita figurer, och dra en gräns

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati
[Eller jo det gör jag visst]
Inga kan ta fel på varann som vi

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag får liksom ingen ordning
Lars Winnerbäck

SKRIVET: 2010-07-18, kl 05:46:29 | PUBLICERAT I: I USA

Carpe Diem

Den otroliga hettan har fortfarande övergrepp över allt folk här på nordostkusten. Istället för att i vanliga fall en ta en bedrövlig lidande löparrunda hoppade jag i poolen och simmade i 45 minuter. Riktigt skönt en otroligt varm dag som denna. Var även på TJ MAXX och hittade de stövlar jag har letat efter ett tag nu, de hade dem innan i röd, men vem vill ha röda stövlar? Inte jag i alla fall. Samt ett skärp från Calvin Klein, tre skjortor och ett linne. Jättesöta saker som går mer i romantikens tecken, enligt min mening hur som.

Min värdfamilj var under dagen i Massachusetts för att hälsa på N som är där på camp. De åkte vid sju-tiden i morse och kom hem runt tolv timmar senare. Vilket blev slappt för min del då jag inte behövde göra alls mycket, läggning men vi kollade på film till 10 tiden så det blev inte heller direkt jobbigt. Men vissa dagar får lov att vara sådanna och i slutändan blir det nog lika ändå.

SKRIVET: 2010-07-16, kl 02:36:53 | PUBLICERAT I: I USA

Nytt kapitel

Ibland är det svårt att lämna allting bakom sig. Speciellt om man får höra "Cece, kan you please stay another week, oh I mean year with me". Det känns och det gör det ännu jobbigare än vad det är. Men vem har sagt att livet är enkelt? Att val skall vara lätta att göra, att de skall vara så livsavgörnade som de faktiskt är.
It is our lives that
will one day influence
and create a young mind
Who will be full of
wisdom with time
As they learn from
the life that we leave behind

SKRIVET: 2010-07-15, kl 18:31:08 | PUBLICERAT I: I USA

Fel säsong

SKRIVET: 2010-07-15, kl 05:25:55 | PUBLICERAT I: I USA

Parodier


To all of you who loves the way he lies.

To all of you that thinks Amish are interesting


I'm just white, but I think I'll skip the nerdy...


Tik, Tok, Time to wake up


Maybe look for a new relationship?


Is there even a telephone?


Did you want to go to Cali?

SKRIVET: 2010-07-15, kl 03:44:13 | PUBLICERAT I: I USA

Workout

7369 steg
3,018 miles (4,9 km)
4,863 lbs (2,2 kg)
451,3 Cal

Var informationen min stegmätare med extra funktioner visade efter min powerwalk/löparrunda med intervaller var klar. Jag är nöjd och jag känner mig jättebra i kroppen, bra energi för en fortsatt dag i förhoppningsvis samma anda.

[Bildkälla]

SKRIVET: 2010-07-14, kl 04:42:17 | PUBLICERAT I: I USA

Blir ni inte sugna?

Jag återkommer till mina (jag vet väldigt få) inlägg om roliga reklamklipp här ifrån Staterna.
Cami secret

SKRIVET: 2010-07-13, kl 16:01:43 | PUBLICERAT I: I USA

Pump it'

Träningsshorts på, t-shirt likaså skorna sitter snart på plats och öronpluggarna för min Ipod kopplas snart ihop. Dunket skall föra mig vidare, vidare genom skog och terräng. Det är dags att känna den genomträngande tröttheten efter ett ordentligt löppass -Jag är redo.

SKRIVET: 2010-07-10, kl 07:10:48 | PUBLICERAT I: I USA

I'm dancing in the light -in the night

Min uppsatts är klar. Bara att skriva ut den i morgon bitti. Jag är nöjd, jag hoppas läraren inte behöver läsa den alltför djupt- för då ryker den chansen också. Nä, nu måste jag verkligen sova! Godnatt.
Dancing in the moonlight
Toploader

SKRIVET: 2010-07-10, kl 04:57:28 | PUBLICERAT I: I USA

Uppsatts

Jag sitter febrilt och skriver på min uppsatts till helgens kurs som startar i morgon lördag. Det gick bra, tills en fråga. Immigration i westchester. Jag hittar ingenting om det -om man bortser från en advokat som tar hand om fall för immigranter. Men sagt men säkert går det. Jobbet har gått bra idag. Hämtade S och E från bussen och sedan åkte vi till S's swim team för att därefter åka och köpa pizza, åka tillbaka hämta S, åka till Pharmacy ha en mysig hemmakväll framför tv:n med pizza och Skittles. Plus läsk, snacka om överjästa. Nä, nu får jag gå tillbaka till uppstattsen.

SKRIVET: 2010-07-09, kl 06:59:58 | PUBLICERAT I: I USA

Eclipse

Idag jobbade jag i lite mer än en timma. Det är vad jag kallar slapp dag. Dock gjorde jag tvätten och bytte sängkläder men det går relativt snabbt och är inte överdrivet jobbigt. Sedan bar det av till Bion i Thornwood/Hawthorn för att se Eclipse och den var faktiskt bra. Över förväntan eftersom jag inte alls gillade New Moon, tredje gången gilt kanske? I alla fall så tyckte jag den var bra. Lite överdriven ibland men jag gillade den. Och nej jag är inget galet Twilight-fan som många nu kasnke oroar sig över. Jag gillar dem, men lever och andas twilight -Det gör jag inte!
Hur som haver lägger jag in denna sköna låt som spelas om och om igen i högtalarna.
Jag skrattar idag
Ison och Fille

SKRIVET: 2010-07-08, kl 17:51:38 | PUBLICERAT I: I USA

Körkort -puts väck

Igår tappade jag bort mitt körkort. Jag skulle ut på promenad och jag vet att jag tog ut det ur plånboken men sedan är det blankt. Som jag tror lade jag i det i mitt löpararmband men när jag skulle ta ut det därifrån var det borta. Så antingen har jag lagt det någon annan stans eller så har det åkt ur armbandet medan jag gick. Hur som helst, borta är det. Så idag beställde jag ett nytt som skall komma på posten inom två veckor. Så jag överlever nog och jag har ju både mitt internationella körkort -någonstans. och sedan mitt learners permit.

SKRIVET: 2010-07-08, kl 04:22:51 | PUBLICERAT I: I USA

Cooler than me

Boost up your Ego
Cooler than me
Mike Posner

SKRIVET: 2010-07-07, kl 08:37:23 | PUBLICERAT I: I USA

Lost in Austen

SKRIVET: 2010-07-06, kl 10:20:59 | PUBLICERAT I: I USA

Magnus Betnér

Jag är verkligen helt såld på hans humor, jag älskar den!

SKRIVET: 2010-07-06, kl 10:07:18 | PUBLICERAT I: I USA

Jag skrattar

Detta är ju galet! Men Svenskan finns överallt -litterärt, kanske lite förtur med en svensk i närheten dock.

SKRIVET: 2010-07-06, kl 09:17:34 | PUBLICERAT I: I USA

4th of July in pictures and 4G

Igår var jag som sagt inne på Manhattan. Tåget rullade in 10:37 en timma efter det vi egentligen planerat att det skulle men kanske var det tur för hettan var otrolig. Vi hoppade på pendeln mellan Grand Central och Times Square för att ta tunnelbana Q till Coney Island -Vårt mål för dagen. Där väntade ett stort folkhav, ett tv-team och mer än 10 deltagare som skulle delta i den årliga korvätartävlingen som går av stapeln. Den 96 i ordningen för det startade år 1914. Mer än detta skall jag inte säga för det vat ganska äckligt efter en stund, att äta 58 korvar under 10 minuter är mer korvar än vad jag skulle vilja äta under en dag, eller en vecka till och med. Även fast ingen rörde sig och bara stod still var det otroligt varmt och jag längtade efter att få komma hem och ta en svalkande dusch eller ett hopp i poolen. Men nej, där stod jag bland tusentals människor och svettades, 3 timmar hemifrån. Dåligt läge, säger man. Därefter tog i en promenad till vattenbrynet och promenerade längsmed, trots lite vejande från simmare och badande människor. Härligt var det iaf! Och vinden gjorde att det kändes betydligt svalare och mycket, mycket behagligare. Efter några timmars vandrande bestlöt vi oss att ta tunnelbanan "hem" till Manhattan igen. Jag var så trött att jag faktiskt somnade på tunnelbanan, tur att man har Betty med sig som varnar en när ens hållplats närmar sig, haha. Vi gick till H&M där jag köpte ett skärp, två kroppspray och ett armband för under $15. Det närmade sig Macy's årliga fyrverkerier på The Hudson River så vi begav oss åt den riktningen och mötte upp Lisa på vägen. Trots att det redan var packat med folk fick vi en hyggligt bra plats ändå -Det kunde ha varit bättre men samtidigt också mycket sämre. Se och njut men jag varnar er. Känslan att vara där går inte att få genom film! Det går ju dock att diskutera hur många barn man kunde rädda istället för att ha dessa fyrverkerier...
Vi såg även denna man uppträda live


Happy smile

 


SKRIVET: 2010-07-05, kl 20:56:17 | PUBLICERAT I: I USA

9 månader

Det är galet vad tiden rinner iväg. Idag har jag varit i staterna i 9 månader. 9 MÅNADER!!! Det är helt otroligt! Jag kan verkligen inte förstå det. Oändligt mycket har gjorts oändligt mycket finns det ännu kvar att göra. Mycket kan bockas av, men ännu är det mycket att bocka av. 13 månaden skall börja planeras, och bokas. Pengar försvinner mer än någonsin och jag njuter faktiskt av det. Nu skall jag kolla om jag kan ta bilen och åka till Target för att handla vanliga nödvändiga saker, schampoo och diverse andra saker. Ha det bra och ikväll kommer jag förmodligen lägga in ett inlägg om gårdagen med fyrverkerier och bilder från korvätartävlingen.

SKRIVET: 2010-07-04, kl 15:19:30 | PUBLICERAT I: I USA

4th of July

This post will onlz be in english. I guess it's easier sence I'm at Betty's house and I cannot write in swedish. The plans for today anyway is to go to Cony Island on the verz end of Brooklyn, and no mention that it takes forever to go to with the subway. But what are you willing to sacrefice to get a new cool experience. A Hot Dog contest is waiting and I think it will be completelly revolting but I'd like to see it anyway. Then it's pick-nick, mazbe central park and also fireworks. What is a 4th of July without the mandatory fireworks? -Not 4th of July as long as I can tell. Have a great one everyone, Cause that's how we say it here in the States.

SKRIVET: 2010-07-03, kl 20:32:14 | PUBLICERAT I: I USA

Kramar Förbjuds

Kollade omkring lite på Aftonbladet.se innan och då kom jag över detta inlägg: Kramar förbjuds i skolor. Jag förstod med en gång att det var här i USA som skolorna artikeln syftade på. Såklart, var annars kan man anse det vara skadligt att ge varandra kramar. För det är ju faktiskt farligt! Det vet ju varenda människa och High-five. Ah, det skall vi inte ens diskutera hur farligt det är för människan.

SKRIVET: 2010-07-03, kl 04:28:55 | PUBLICERAT I: I USA

Farligt med råa ägg?

Idag fick jag kommentaren att äta råa ägg är farligt. Är detta sant eller är det någonting Amerikanarna har lagt till på hyllan över farliga matvaror. Såklart pratar jag om råa ägg och inte kokta. För är det inte vanligt att man i Sverige både bakar och dricker okota ägg? Eller är det jag som har fått allting bakom flötet? Kanske det är det.
[Bildkälla]

SKRIVET: 2010-07-01, kl 22:45:22 | PUBLICERAT I: I USA

Religulous

I förra veckan hyrde jag en jättebra dokumentär film. Den handlar om realiteten i religion och det kritiska faktum som bibeln med alla dess figurer står för. Och det är en film jag starkt kan rekomendera, inte bara för att den är interessant utan också för att programledaren  Bill Maher gör det till en komedi. Regissören är Larry Charles, samma som "Borat" och "Seinfeld" men "Religulous" tillhör i samma humorkategori som "Seinfeld" och inte som "Borat", vilket är tur för mig. Jag tvekade faktiskt innan jag skulle låna den om den verkligen var någonting för mig men jag älskar den! Min värdmamma lånade den efter mig och även hon gillade den skarpt. Så, gör ni inte någonting annat en fredagskväll och vill hyra en komedi, dokumentär så kan jag verkligen rekomendera denna!
.

SKRIVET: 2010-07-01, kl 21:46:45 | PUBLICERAT I: I USA

SommarSverige

Sommaren är här. Officiellt och litterärt. Och oavsett hur mycket jag än må sakna den svenska sommaren, den svenska maten och den svenska kulturen (för att inte glömma min familj och mina vänner) så är det en sak jag är grymt glad att jag slipper. Mygg och knott, javisst men myggorna här biter tio gånger hårdare och det blir som små bölder på ben och armar, digerdöden i ny fattning. Men det finns en sak som glädjer mig desto mer faktiskt -Jag slipper Ernst Kirchsteiger och hans sommartorp på tv. Jag slipper se hans konstanta uppdykande i diverse program och jag slipper se han göra lampor med hjälp av fårull. Mmm, det finns mycket att klaga på men också mycket att vara glad över, för även i motgångar finns det ljus.

SKRIVET: 2010-07-01, kl 02:47:46 | PUBLICERAT I: I USA

Slapparedag

Idag tog jag mig en rejäl slappdag. Ingen träning, jag var alltför omotiverad, men i morgon bär det ut igen. Har hittat träningskläder billigt och bra på TJMaxx som jag skall försöka komma åt senare. Två löpartröjor och en converse t-shirt för endast $7. Galet billigt jag vet! Så det får bli i moron, eller ikväll kanske till och med. Ja ikväll faktiskt. :) Skall bara försöka få tag på Christina och kolla om hon vill ut och springa i morgon eller om hon bangar.

SKRIVET: 2010-07-01, kl 02:36:01 | PUBLICERAT I: I USA

Midsommarbilder

Här kommer bilderna från middsommarfirandet i fredags.
Tagna av: Mathilda