SKRIVET: 2011-01-31, kl 23:25:08 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Iphone

Idag fick jag äntligen igång min Iphone som jag köpte i fredags. Anledningen var att jag behåller mitt telefonnummer men mitt kontantkort blev inte inaktivt förrän idag, så därför fick jag desperat vänta i hela tre dagar, eller två och en halv. Trots att jag är såpass teknologiskt missanpassad som jag faktiskt är så har jag lyckats relativt bra redan. Sms, kontakter, Appar har jag lyckas förstå mig på och diverse inställningar. Nu är det resten av denna nya teknologi som jag skall försöka sätta på kartan. Men det får bli i morgon, en dag av nya förväntningar då min kurs i Beslutsfattande Psykologi börjar. Intressant. Check.

SKRIVET: 2011-01-30, kl 08:57:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ouplösta ord

Texter som aldrig blivit skrivda,
som ord, aldrig blivit sagda.
Dina ord försvinner lika fort de sagts
men textens markeringar finns kvar för eftervärlden.
Ordets sanna sårbarhet ligger i den lyssnandes känslor.
Det är svaret vi får på texten, det är känslan vi får vi svaret.
Ett stort hål av mörker, av fördomar, av sorg
Av ängslan och längtan så djup att ett ord skadar mer än man tror.
En skada värre än knytnäven, osynlig, långsamt kvävande.
Tid av lidande och onårbar. Ett öde vi alla dagligen möter.

SKRIVET: 2011-01-29, kl 23:50:06 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Titels

I rymden finns inga känslor,
-Adam och Eva,
Dag och natt, Varannan Vecka
Jägaren och Den ofrivillige Golfaren,
Fucking Åmål.

Till det som är vackert.
Himlen är oskyldigt blå.
Under solen,
Under ytan,
Tomten är far till alla barnen.

Noll tolerans,
för Ogifta par,
Livet är en schlager - Masjävlar,
När mörkret fallar,
är det åter igen Män som hatar kvinnor.

Om jag vänder mig om,
Offside och Skenbart,
finner Ondskan Sprängaren,
Så vit som en snö,
Så som i himmelen.

Tillsammans,
är vi Tusen gånger starkare,
Vi hade i alla fall tur med vädret (igen),
Vinnare och förlorare, Trolösa,
Låt den rätta komma in.

Maria Larssons eviga ögonblick.


SKRIVET: 2011-01-27, kl 21:02:39 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Dawn

With drunken eyes, soar throat.
Limping along old town.
With plaid, grey as sorrow.
Ghostly memorable as swiping by.
Dusty alike, glazed skin with the twist.
It was a good night, maybe the best ever was.

SKRIVET: 2011-01-26, kl 22:16:42 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Wakeup call

I vanliga fall fortsätter livet dag in och dag ut i samma vanliga mönster. Men det är inte mycket som behövs för att få en förstå att vissa saker är närmare än man tror. Öppnare än man tror. Och vanligare än man tror. Naivitet, känns det bekant? Jag erkänner, jag är väldigt naiv, ibland såpass att jag skrämmer mig själv. Sverige välfärdens gudfader, välfäderns förebild och mångfaldens näste. Men är välfärden hög i Sverige? Jag undrar ja. Går vi inte alla runt och tror, intalar oss själva att alla har det bra inom de Svenska gränserna. Jag vet inte, jag trodde det. Men jag har, igen, påvisats fel. Idag när jag väntade på bussen vid Heden i väntsalen satt det förutom jag även fyra andra män. Fyra helt vanliga män. Trodde jag. Först är jag inte intresserad av två av männens konversation men efter ett tag (efter att jag hört ologiskt många namn, konstiga tider och dyl. för olika "hotell") snappar jag medvetet upp mer och mer. Två medelåldersmän, till synes som "jag" men det finns en markant skillnad, jag är inte hemlös. Som om det vore det nya teknologisnack mellan dessa två hör jag de prata om olika boenden, vilket boende de föredrar och så vidare. De drar deras tillhörigheter för varandra och vad de gör, hur dåligt de sover osv. Mitt i ljusa dagen som två tonårstjejer som sitter och pratar helgens bravader med killar hit och dit, eller snacket mellan två Star Wars fans om vem som egentligen är ondas; Darth Vader eller Palpatine. Jag förundras över deras mod att sitta och prata om det så öppet samtidigt som det för mig är en avvikelse deras normalitet. Att livet kan levas så ojämnt. Darwins teori, i mindre bemärkelse. Vad jag också förundras över att vi dagligen får höra om familjer som slungas ut, barn som vräks människor som hamnar på gatan. Men vad gör vi åt det, vad gör politikerna åt det? Tillför pengar samtidigt som man drar ned på äldrevården, sjukvården säljer ut företag, pengar till annat. Som det alltid är, pengar till annat. Inte till dem som behöver det mest utan för mångfalden, för mångfalden är ju inte hemlösa. Jag är stolt för att vara svensk, stolt för att veta att om jag faller fångar sveriges nät upp mig. Men är det så, eller har sprickorna blivit alltför många och stora?
Bildkälla: Aftonbladet

SKRIVET: 2011-01-25, kl 22:04:33 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Hårklippning

Idag tog jag tummen ur röven och åkte för att beställa tid till att klippa mig. Torsdag nästa vecka smäller det. Nu skall jag bara bestämma vilken typ av klippning jag skall göra.

SKRIVET: 2011-01-25, kl 22:03:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Duck sauce

SKRIVET: 2011-01-25, kl 18:00:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sverige - Danmark

Idag gäller det mot Danmark. Kom igen Sverige!

SKRIVET: 2011-01-24, kl 23:21:16 | PUBLICERAT I: Mitt liv

My reality

Jag lever i gårdagen, jag lever i framtiden men jag glömmer ibland bort att leva i nutiden. Jag lever i mina drömmar om allt jag vill göra, allt jag vill åstakomma, allt jag vill vara. Men för att göra det måste jag lära mig att leva idag också. Vem vet vem som möter morgondagens solsken. Förhoppningsvis är det jag. Men kanske inte. I morgon skall jag göra någonting jag skjutit på alldeles för länge, nämligen att klippa mig. Det behövs!

SKRIVET: 2011-01-23, kl 07:18:00 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Morning glory

A light white fog embrase my breath. The sun is slowly waking up into life and the houses slowly start to get up. But still it's too early. The road lays empty ahead and even the birds are not up to sing their song in choire. It is still too cold, still too dark. The bus turn up out from the hill and comes towards me. Waking me up from my morning dissernss. It's awake, its alive doing its purpose. Now it is time for me. A new day is finally hre.

SKRIVET: 2011-01-23, kl 00:23:35 | PUBLICERAT I: Mitt liv

A Naightly reality

Do you also feel the most spirited, outspoken when you go to bed? When the day slowly comes to an end and your head pull full speed. Like the thoughts flow in this dark the best and to the fullest. I kow I do. When there are too many memorize to understand, too many scenes to react on. When the ghost in the walls and in my deepest labyrinth of forgettness.finds its way out. When I know that tomorrw will not relase these monsters. I know, I know. When I try to think of the possitiv stories, the light and warmness in the sun and in peope. Then a smile appears on my face. Pure and loving,cause I know that you are out there. I know that there are still hope even for me. As long as I breathe. I know I beilieve. Do you?

SKRIVET: 2011-01-21, kl 00:18:14 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Handbollskväll

Stämningen var verkligen på topp idag mot det laddade mötet mellan Sverige och Polen. En tuff match med otroligt bra spel från båda lagen. Dock drog Sverige det längsta strå denna gång och vann med 24-21. Helt otroligt! Och helt fantastiskt magiskt! En måstematch att vinna eftersom man torskade stort mot Argentina i tisdags. Nu väntar Serbien på lördag nere i Malmö, sedan Kroatien och sist Danmark. Stora lag, men det är Sverige också och med spel som idag blir Sverige alltid en tuff motståndare.
Jonas Källman, min personliga favorit i truppen.

SKRIVET: 2011-01-18, kl 18:19:18 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ensam är stark

Jag är trött och seg. Tränade på gymmet idag, herregud vad de bygger om och ommöblerar. Men det blir nog kanonbra när det blir klart. Träningen gick bra och jag körde uppvärmning på crosstrainen en timma och sedan armar, rygg och mage. I morgon blir det uppvärmning, mage, rygg ben. Nu har jag precis ätit kyckling och potatismos samt grönsaker och två smörgåsar. Måste få mer energi så jag skall nog dricka en "5 hour energy" innan jag och pappa åker till Scandinavium och tittar på när Sverige möter Argentina. Skall bli otroligt roligt!

SKRIVET: 2011-01-13, kl 22:18:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Hembakat

Idag när jag kom hem från jobbet kände jag hur jag längtade efter en riktigt mysig kväll med hembakat bröd framför tv:n med nyponsoppa. Så jag tog fram ingredienserna och började. Snabbt och lätt. Så snabbt det går med bröd kanske eftersom de flesta bröd skall jäsa två gånger 30 minuter. Riktigt gott blev det och till det blev det familjemys i vardagsrummet framför Handbolls VM som började idag. Debutmatchen för Sverige mot Chile. Nu tittar jag på vad biljetterna till en match kostar, förmodligen skall jag och pappa gå. Jag kräver mer pulsförhöjande adrenalinkickar från Handboll. Det är alltför sällan nu för tiden. Och sedan måste jag också titta på mina scheman på Göteborgs universitet nu till nästa vecka. God natt.

SKRIVET: 2011-01-12, kl 22:45:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Registrerad och semeldebut

Idag var jag på både Göteborgs universitet på Handelshögskolan och Psykologiska institutionen. Gick hur bra som helst att skriva in sig på kurserna och snart är det plugga på högsta nivå igen. Jag har både saknat det och unnats över att slippa allt slit som det är med att plugga. But, everything comes to an end. Därefter träffade jag Martina, vi åt lunch på Condeco sedan köpte vi med oss semlor (semeldebut) och hårfärg och tog med oss till Martina's Place. Blev riktigt nöjd med resultatet! Och nästa gång får det bli en klippning, I need it badly! I morgon blir det en tidig morgon, upp och knega. Godnatt.

SKRIVET: 2011-01-10, kl 22:52:24 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Veckans planer

Inte direkt mycket planerat inför denna veckan. Skall kolla med jobbet om jag behövs några dagar. För övrigt skall jag till Universitetet för att registrera mig. Två kurser, två olika locations. Jag planerar att klippa mig, jag åkte till frisören förra veckan men de hade stängt, bättre tur denna gång. Jag skall kolla på mobiler, min börjar falla isär mer och mer. Jag tänkte jag skulle börja måla om i lägenheten, vitt kök, kommer bli galet snyggt. Slinga håret, färg är redan köpt. Sedan skall jag också pressa in ett tränignspass lite här och där. Bl a ett i morgon. Åka dit och verkligen köra järnet. Känner att jag behöver det, legat lite på latsidan den senaste tiden faktsikt. Vad mer? Inget vad jag kan komma på för tillfället.

SKRIVET: 2011-01-08, kl 07:12:53 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tidigare Scenario

Ett vanligt scenario detta, inte helt till min belåtenhet. Att tvingas vakna klockan 06:00 en lördagsmorgon. Inte roligt, inte roligt alls. Men det värsta är avklarat, att gå upp ur sängen. Borsta tänderna och fixa håret står fortfarande kvar på morgonbestyr som måste utföras innan bussen avgår om ca 20 minuter. Gott om tid säger tidsoptimisten. Som vanligt blir det att jag med andan i halsen springer till hållplatsen för att inte gå miste om en varm bussfärd till jobbet. Matlåda fixad, resten av frukosten nedpackad, en läsebok att ha på bussen, jo men jag har nog packat ned allt, allt och lite till. Man vet ju aldrig. Jag hoppas på en slapp dag, om det nu är alldeles för mycket drömtänk, kanske...

SKRIVET: 2011-01-06, kl 23:44:50 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Inga ursäkter

Det vardagliga livet erbjuder mer än en gång olika val. Skall vi titta på tv, kanske läsa, varför inte gå ut på en promenad, gå till gymmet, fika med kompisar osv. Allt är väl relativt men i vanliga fall väljer vi människor det enklaste valet. Vi tittar på tv istället för att ta den där promenaden. Vi är för trötta för att gå till gymmet och visserligen kan det vara så ibland. Men inte alltid och ett pass på gymmet när du är trött ger en extremt härlig nattsömn. Det gäller att hitta energin men framförallt attityden och motivationen. Jag vet att det är extremt svårt, tro mig. Men när jag känner mig sliten och inte har humöret på topp för ett gympass är det ett tecken på att jag borde gå. Det finns inga ursäkter längre för att inte gå till gymmet. Dessutom gör träningen dig på längre sikt piggare och du orkar mer. Det gäller bara att börja, och det måste vi alla -någon gång. Du är vitast på stranden i början av sommaren, men inte i slutet. Det är en process som tar tid, frågan är; är du motiverad och villig att kompromissa? Det är då vi börjar på riktigt, Det är då vi kan börja jobba på en förändring.
.
Ett tips: För er som har svårt att hitta motivationen och inte gör saker fullt ut. För att få ut ett maximalt positivt resultat är att innan du går och lägger dig föreställa dig ditt träningspass. Gå igenom hur du vaknar upp, tar på dig träningssakerna och kör igång. Detta gör det mycket lättare att verkligen ta tag i din tanke och verkställa den.  I ungefär 90 sekunder skall man föreställa sig sekvensen och därefter är kroppen inställd på händelsen. Inte mycket att ha ursäkter för, alltid värt att prova.

SKRIVET: 2011-01-05, kl 23:21:50 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Skräckinjagat helande - Ansiktsmask

Ett absolut måste för min hud är att då och då rena den från slaggprodukter, döda hudceller och diverse annat. Ett perfekt sätt är att använda ansiktsmasker som renar huden. Det finns både att köpa billiga i olika affärer men man kan också göra sin egna. Jag föredrar att blanda men absolut bäst tror jag måste vara att använda helt naturliga produkter. Därför lägger jag upp en del masker som jag brukar använda mig av. Idag har jag dock använt min julklapp, ansiktsmask med choklad. Och jag lovar, det luktar verkligen choklad, får verkligen sansa sig och inte slicka upp den. Även ett perfekt sätt att skrämma sina bröder med genom att lura bakom ett hörn/dörr och därefter hoppa fram. Ett skräckinjagande exempel på en helande process.

För att få maximal verkan kan man innan masken läggs på ha ansiktet i ångbad. Det gör att porerna öppnar sig och smuts lättare "försvinner" med ansiktsmasken sedan.

Mask för torr hud som även skrubbar bort döda hudceller:
1 banan
5 msk havregryn
1 msk flytande honung
2 msk yoghurt
Blanda allt nogrannt.
Massera in på rengjord hud, låt verka i ca 15 min.

Rengörande ansiktsmask:
Mosad papaya.
5 msk papaya mos läggs direkt på ansiktet, låt verka 20 min.

Mask som renar huden från döda hudceller och pormaskar:
50g hunungsmelon
50g ananas
100 ml vatten
Havremjöl för konsistensen
Mosa eller mixa allt och låt stå 5 min innan användning. Låt verka i 20 min.

Mask som är fuktgivande och mjukgörande:
En halv mosad banan
15 ml pressad citron eller citron konsentrat
15 ml flytande honung
15 ml grön lera
Pudra leran över citronsaften och låt den sjunka ca 1 min. Blanda i resten noga.
Låt verka i 20 min.

Mask som ger mild peelande effekt:
1-2 tomater
ca 10 ml flytande honung till 1 dl tomatmix.
havremjöl för konsistensen
Låt verka ca 10-15 min.

Äggula - torr hy. Låt verka tills masken stelnat
Äggvita - fet hy, drar samman för stora porer. Låt verka tills masken stelnat.
Tänk på att blandade masker håller sig bra i kylen 1-2 dagar. Så gör lite per gång ca 2-3 gånger i veckan så får sig huden sitt vitaminintag.
Är du mer intresserad av olika ansiktsmasker, kan du gå in på Nyfikenvital.org

SKRIVET: 2011-01-04, kl 22:18:29 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Vad är en dag på stan?

Utan kompisar.. Idag var jag med Emma. En grymt trevlig dag har slutat, mycket skratt, mycket bus, mycket shoppande.. Hm.. Jag som skulle spara pengar, hur gick det med det egentligen, inte alls. Som vanligt dvs. Samt ätandes på Kinarestaurangen, tror jag håller på att spricka än. Såg Narnia med Gabriella, Beatrice och Erik också, Aka, Bell, Trix och Erik. Den var bra, inte överdådligt bra men okej. Rekommendationer får den hur som. Därefter hämtade jag ut mitt paket från ProCore, mina två adapter har äntligen kommit, fungerar utmärkt än så länge och de var billiga samt fungerar. Nu kan jag äntligen ladda min kamera, använda min digitala fotoram samt min plattång. Helt underbart!

Fick även hem mina papper från Göteborgs Universitet angående mina kursstater och registrering. Måste sätta mig in i det mera men inte just nu. En annan dag.

SKRIVET: 2011-01-03, kl 23:38:44 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Move your body

Idag inträffade årets första träningspass, och betydligt fler skall det bli! Skall verkligen försöka hålla igång nu under resten av året också som jag har hållt uppe tempot nu under november och december! Blev inte ett jättelångt pass ändå, en timmas cross training. Men det kändes, iofs körde jag på en ny maskin än vad jag brukar men i morgon skall jag bege mig till gymmet igen och köra med min gamla hederliga cross trainer. Därefter skall jag träffa Emma. Gud har inte sett henne på evigheter inte sedan jag åkte i vart fall. Och det var för... hm... ett år och tre månader sedan. Herregud säger jag bara! På onsdag skall jag träffa bästaste Kristina! Kommer bli kanonbra!

SKRIVET: 2011-01-02, kl 20:44:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

All or Nothing

Idag finns det ingenting att nämna. Jag har gjort mycket men samtidigt ingenting. Sedan jag vaknade i morse har jag legat i min säng och tittat på den ena filmen efter den andra. Jane Austen maraton, men jag har två, nej tre filmer kvar att gå igenom. Så min kväll är redan vält planerad. Vad som händer i veckan får jag se. Kanske jag jobbar, kanske jag gör någonting annat. Vad som är bestämmt är träning, och träffa några kompisar samt gå på bio. Precis så som det skall vara. Det skulle kunna vara mer planerat men det tar vi en annan dag. Nu lever jag en dag i taget, perfekt.