SKRIVET: 2010-05-28, kl 02:50:20 | PUBLICERAT I: I USA

Blondinskämt

En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5.000 kronor.
Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet.
Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra, banken accepterar bilen som säkerhet för lånet.
Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.8000.000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5.000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där....
Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5.000 kronor plus ränta 31.50. Banktjänstemannen säger till blondinen:
- Vi är mycket glada att ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När ni var borta kollade vi upp er och upptäckte att ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att ni behövde låna 5.000 kronor.
Blondinen svarar:
- Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?

SKRIVET: 2010-05-27, kl 05:10:11 | PUBLICERAT I: I USA

Värmeslag

Jag tror jag bestämmt att jag skall låsa in mig för resten av sommaren. Idag visade termometern över 30C och nu har det gått ner igen. Hela dagen har varit helt sinneslös. Visst det hade säkert fungerat att ha 30C men inte när det är vindstilla och luftfuktigheten ligger extremt högt. Visst det var lite härligt fast grymt jobbigt. Dock satte Laura på våran Slip-and-slide, ni vet en sådan där grej man springer och glider iväg på, och jag och E sprang som galningar. Sedan spelade jag fotboll med N och sprang lite mer med E. En full eftermiddag kan man säga! S var hemma hos hans kompis på en playdate. Lyckligtvis har de redan öppnat sin pool så de två var i den hela tiden, vi får dock vänta till helgen hoppas vi innan våran är öppen för allmänheten. Okej inte det sista, för mig. Haha, för det är där jag skall vara varje dag, simma omkring i den poolen, underbar träning! I morgon skall jag ut och springa med Christina igen. I tisdags var jag ute på 1-timme-plus-prommenad med Stinha. Det var härligt! Men i morgon skall jag som sagt springa, skall bli härligt det också. Nä, nu skall jag lägga mig och läsa min bok, The Last Song.

SKRIVET: 2010-05-25, kl 06:45:30 | PUBLICERAT I: I USA

Han e kung, kung, kung i baren

Jag vet verkligen inte hur någon människa eller komiker skall lyckas ta över Robert Gustavsson. Det måste ju verkligen vara ett mission impossible! Jag sitter och skrattar och skrattar och skrattar lite mer, han är fullkomligt genialisk den mannen! Han får allting att verka så lätt och jag vet inte hur Sverige kommer att bli utan honom. Varje gång jag går in på youtube och sätter på ett klipp med honom kommer min svenska barndomstid fram med minnen från för -vår allas Robert.

SKRIVET: 2010-05-23, kl 02:09:56 | PUBLICERAT I: I USA

Lördag i framfart

Idag började jag jobba redan vid klockan 8:30. Mina värdföräldrar är utflugna ur staden. Staten också för den delen. I helgen är de nämligen på ett bröllop, i Chicago. Åh gud vad jag vill åka till den staden, får bli en måste resa nån gång under de ca 4 månader jag har kvar. Är det inte galet, 4 månader?! Jag kan knappt förstå hur det kan ha gått såpass fort som det har. I alla fall är Lauras syster och hennes man här så de tar hand om barnen i morgon och ikväll så jag får min lediga dag i veckan och så. Känns toppen, dock har jag nästan jobbar nu i 12 timmar men det gör mig faktiskt inte så mycket. Det kan jag trots allt bjuda på, värre hade det varit om jag inte kunde stå ut med barnen men de är faktiskt riktiga charmtroll de där. Tro't eller ej. Snart skall jag åka över till Stinha, skall passer D'Agostino på vägen för att köpa chips, ack ej Estrella eller OLW utan Sunchips. Det fungerar jag är inget direkt chipsfan över huvud taget. Nä, om jag skall ta och kolla klart på lite mer videor jag vill se och sedan ta mitt pick och pack och åka över? -Låter bra.

SKRIVET: 2010-05-21, kl 05:38:43 | PUBLICERAT I: I USA

Huvudverk? -Huvudvärk

Idag sken solen och det var runt 82F, vilket är runt 24C. Riktigt härligt. Nu sitter jag och kollar på Grey's, sesångsavsnitt och dubbelshow, kan det bli bättre? Jag tror inte det. Med en kopp Te i handen, skall jag inta varända scen idag. You just gotta love it! Efter skall jag nog ta och kolla på Alfie som jag lånade fårn biblioteket. Usch vilket perfekt kväll efter en full dag med tre playdates som kom över med S och en till för N. Det var körande till Soccerpractise och för Basebalgame. Sedan var det hem igen för att ladda batterierna igen med en fyrårig galen, nä, vi kan strycka över galen faktiskt, galen unge. Men det gick bra för han försvann i sin värld där man beräknar sina leksaker. Tur för mig. Efter en tid var det dags för alla nattförberedelser och jag klarade mig bra, dock att hela eftermiddagen har jag haft en hemsk huvudverk. Jag hoppas nu att den skall försvinna med min kopp med te och underbara show. Annars får en god natts sömn göra tricket.

SKRIVET: 2010-05-20, kl 05:11:56 | PUBLICERAT I: I USA

Chappaqua's high sociaty club

Ni trodde husen i Sverige var ståtliga. Visst, vissa kanske är men här sncakar vi rika pröjsare som tjäner miljoner med hus värda för miljoner -dollar. Ett av alla rika metropol, tyvärr är Bills och Hillarys hus inte med, det är ändå bara en jäkla mur man ser...









SKRIVET: 2010-05-19, kl 07:18:42 | PUBLICERAT I: I USA

Across the Universe

Jag är kär. Fullständigt förälskad i filmen "Across the Universe" som är en filmmusikal med 13 låtar av The Beatles och jag tror aldrig jag har hört deras låtar framfört på ett bättre sätt. Filmen är mer än en film, det är ren konst. I love it!





Your life is based on the capacity
of energy in you,
not outside of you.


Inom en snar framtid skall jag lägga upp bilder från både
Chappaquas high sociatyclub och även philadelphiaresan.
Skall bara ta tummen ur röven innan.

SKRIVET: 2010-05-17, kl 23:07:49 | PUBLICERAT I: I USA

17 Maj

Idag är ingen vanlig dag för idag är faktiskt min födelsedag! Det är sant, 17 maj 1990 föddes jag i Göteborgs stad. 20 år har gått sedan den dagen och 19 utav dem kommer jag bo i Sverige, det sistnämnda i USA. Jag vill tacka för alla gratulationer och alla kort samt presenter. Det värmer! Nu skall jag ta en godis ur min godispåse, packetetfrån min värdfamilj har jag inte öppnat ännu och jag vet inte vad det är heller, "Jag hoppas du gillar Chappaqua's klassiker" står det i det. Stora förväntningar kan jag säga!



"Cheers" säger en underårig Cecilia från staterna

SKRIVET: 2010-05-17, kl 05:26:05 | PUBLICERAT I: I USA

Weekend in Philly

Det är där jag har spenderat min helg. Gått i historiska fotspår och varit i rummet där "The indipendence paper" var signerat. Flera hundra år gammalt (Okej, skall inte jämför det med Europas gamla byggnader på tusentals år) och riktigt vackert. Under lördagen vandrade vi omkring och såg en massa saker, tog en massa kort och stötte på en massa bröllopspar. Jag skojar inte när jag säger att nästa storfilm som kommer ut från Hollywood är "Bridesday in Philly 5.15.10". De hade invaderat staden. Men vackert som få. Tyvärr dog min kamera under dagen så bilderna finns på alla andras kamror, men de skall skickas så fort som möjligt och sedan presenteras. Ha en underbar vecka, det skall jag.

SKRIVET: 2010-05-14, kl 04:34:26 | PUBLICERAT I: I USA

Avstyrd playdate

Idag var en tuff dag. E var sur redan från det att jag hämtade upp honom från skolan till femtiden. Fruktansvärt och det värsta av allt var att jag fick avstyra lekträffen för det fungerade inte alls med E's humör. Jag kände mig så elak när jag sa det men vad skall man göra? Det är ju inte riktigt okej att låta en kompis komma över när ens värdbarn är sur och förbannad på allt och alla. Nä, så tyvärr var det nödvändigt. Efter den avstyrande lekträffen var det till att försöka få E på bättre humör, det gick genom att sätat på The Hulk. Jag vet, inte det mest lämpliga för en 4 åring men han får det i alla fall, vi är ju alla olika när vi väljer att uppfostra våra barn... Efter en stund kom även de två äldsta hem från läkaren emd Laura, det var en snabb middag och sedan ut igen för Laura och N som skulle till hans baseballmatch. Jag gjorde middag för de yngsta och sedan var det till att följa efter. Och jag lovar att den matchen ALDRIG tog slut. Den fortsatte, fortsatte och fortsatte ända till klockan åtta då var det snabba bullar hem men innan var det ett sådant amerikanskt stopp så det inte är sant. Dunkin Donout's för att köpa muchskins till frukost i morgon. Amerikanskt så det stinker om det -jag vet.

SKRIVET: 2010-05-13, kl 03:45:41 | PUBLICERAT I: I USA

Ljuv Middagsmusik

Idag var det ljuv musik vid middagsbordet, N spelade på sin trumpet (Måste jag säga mer). Han över extremt sällan och det är en ganska relativt hackigt spelupplägg han kör med men i det hela är det ganska bra... örhm... Idag tog jag mig för övrigt en lång sovmorgon. vädret var skit så jag tyckte att jag kunde ta mig en snoozare utöver det vanliga. Dock gick de tinte så bra för redan vid 10-tiden kom mexikanarna och fixade i trädgården hos grannarna. Och jag vet inte vad för verktyg det använder men hela kvarterat kan för fasen höra dem. Nä, det var inge vidare så det slutade men att jag läste -i sängen. Så man kan ju se det som en lång sovmorgon också. Hämtade upp minstingen och åkte till biblioteket, lånade en ny dvd -jag som redan lånat 4 måste kolla på film varje ledig stund nu så jag skall hinna se klart dem allihop och sedan åkte vi hem, kollade på film hämtade upp de två äldsta som hade sin sista dag at hebrewschool. Skönt för dem, mindre skoj för mig för det innebär mer jobb. Ack jag som gillat ha lugna, sköna och tysta onsdagar.

SKRIVET: 2010-05-12, kl 04:07:54 | PUBLICERAT I: I USA

Svar till pappa

Hej.
Vi önskar en fullbokad guidning,
Johan önskar ett besök på Mc Donalds.


Det kan ni få, fast prislappen står inte jag för. Har hittat en ascool grej att man flyger i helikopter över New York City, billigt och bra va? Jag har inte ätit på McDonalds på 7 månader nu så vi kan ju gå dit, men jag äter ingenting därifrån, passar den på Times Square bra? Tudilu.

                                   


Minns ni reklamen?
Nu in realitysåpa.

SKRIVET: 2010-05-12, kl 04:02:55 | PUBLICERAT I: I USA

Rulltårta

Idag har min värdmamma sin bookgroupe hemma hos Christinas värdfamilj. Boken de har läst är The Girl with the dragon tatoo, eller Män som hatar kvinnor som vi kallar den. Christina ade bakat appelstudel; gott -javisst, Svenskt -Icke. Så sagt och gjort bestämde jag mig att de åtminstone skulle en gång i stitt liv få smaka på äkta svensk kaka -rulltårta. Så det är det jag höll på att baka tillsammans med Susanne innan idag och en stund tillsammans med Christina som Laura sedan fick ta med sig. Jag vet inte om de blev glada eller inte, de var med jordgubbssylt och banan, jag hatar banan och klarar inte av jordgubbssylt. Så enkelt att jag aldrig smakade på dem men det gjorde Susanne och hon sa att dem var goda, så var dem nu inte det, då får susanne skäll. Haha, nä då. Nu skall jag kolla på 9 by Design, en familj som bygger och säljer fastigheter i New York City, problemet är att de har sju barn, ja du läste rätt sju barn...


SKRIVET: 2010-05-11, kl 03:21:42 | PUBLICERAT I: I USA

Resväskor

Jag har ju helt glömt bort att lägga in bilder på mina sprillans nya resväskor. Okej, nu är dem inte sprillans nya längre men jag älskar dem fortfarande.


SKRIVET: 2010-05-11, kl 03:11:54 | PUBLICERAT I: I USA

Blogg design

Ser ni för övrigt att jag lagt in en nedräkning tills min familj kommer på besök? - Det har jag trots det gjort, även om ni ser den eller ej...

SKRIVET: 2010-05-11, kl 03:08:09 | PUBLICERAT I: I USA

Full fart frammåt

Idag vet jag inte vad som hände riktigt på morgonen. När jag gick upp i morse runt 8:30 var det svinkallt i rummet. Jag vet inte vad denna kyla kommer ifrån men jag är inte riktigt ett fan av den, har vant mig nu vid att leva på varmare breddgrader. I alla fall så gick jag tillbaka under mitt varme tecke. Egentligen inte ett så bra agerande eftersom vi alla vet vad som händer då -Cecilia somnar om. Christina ringer mig vid 9 tiden och säger att hon måste hem och fixa lite innan hon kan hämta upp mig vid 9:45-10:00. Nästa gång jag är vid medvetandet är när hon knackar på min dörr, Way to go! Jag fick trots allt på mig alla kläder i mitt yrvakna tillstånd och vi satte oss i bilen och for iväg. Dagens plan var att springa runt i en park (som jag såklart har glömt namnet på men jag kan vägbeskriviningen: Följ väg 117 genom Chappaqua till Pleasentville, därefter följer du fortfarande väg 117 tills du passerar PACE University och därefter åker du runt 100-200 m. Parken ligger på vänster sida. Så nu kan alla vägen till den parken) Huvudsaken är att det var grymt vackert där och vi var ute och sprang i ca 1 timma. Eller vi var ute en timma, jag vet inte om jag skall säga att vi sprang hela vägen för det är att ta i lite grand men mestadels sprang vi, runt 90% och det är bra. Sedan mötte vi upp Susanne på Starbucks och tog en kaffe. Därefter blev det hemfärd med allt vad det innebär. Jag spelade handboll med E, gick sådär för ajg vet inte riktigt om han har fattat grejen med att man måste dribbla utan det eskalerade i rugby istället. Jag har hjälpt N med sina läxor, som för övrigt jag knappt kan, och jag har hängt med S. Vad mer kan de begära av mig? För tillfället har jag lock över öronen och har haft det sedan en längre tid, jag vet inte varför men fakta är fakta. Bassta på det. Nu skall jag kolla klart på Anne Frank's Diary, på amerikanskt vis. Jag var den första som lånade den från biblioteket, tummen upp för det. Och där med basta.

SKRIVET: 2010-05-09, kl 19:49:02 | PUBLICERAT I: I USA

Mors dag på amerikanskt vis

Idag är det mors dag. Inte i Sverige med här i USA. Så därför vill jag tillägna detta inlägg till min mamma och säga tack för allt du har gjort. Tack.

SKRIVET: 2010-05-06, kl 23:02:32 | PUBLICERAT I: I USA

7 månader

Idag firar jag och staterna 7 månader tillsammans (okej, igår då...). Tyvärr är varåt förhållande fördömt på en begränsad tid, men tiden som är kvar skall bli till det bästa hittills.

SKRIVET: 2010-05-06, kl 22:23:15 | PUBLICERAT I: I USA

Countries of the World

Yakko's World

SKRIVET: 2010-05-06, kl 22:21:53 | PUBLICERAT I: I USA

Tacos

I förrgår var det första dagen på mycket, mycket länge som jag åt tacos. Och gud vad gott det var! Dock var köttet kanske lite väl kryddigt men det var i alla fall mycket välkommet. Igår jobbade jag från 3:30 mötte upp de två äldsta från skolbussen och hämtade sedan den minsta från hans playdate. Därefter åkte vi hämt och jag gjorde iordning mat. Det väntades pick-nick i Gedney Park. Det var skoj men samtidigt lite stressigt ifall jag fått med mig allting och sådär. Men det gick bra och efteråt åkte vi till D'agostino och köpte glass. Därefter hämtade vi N från lacrosse och åkte hem. Gjorde läxor och allt möjligt och vips var klockan mycket och sängen väntade. En jäktig dag med mycket fart och fläng.


Och som svaret på frågan:
"Vad är det för likhet på en Elefant och en Giraff?"

"Både börjar på E för Giraffen heter Erik."

SKRIVET: 2010-05-03, kl 05:56:56 | PUBLICERAT I: I USA

Silverbay Skämt

Katt åt lampa - Slog volt
Katt åt lampa - Lös i magen
Katt åt bunke - Spann
Katt åt stol - Satt i halsen
Katt år hink - Spann
Katt åt linjal - Mätt

Vad är det för likhet på en Elefant och Giraff?

SKRIVET: 2010-05-03, kl 05:27:31 | PUBLICERAT I: I USA

Silver Bay Helg

Mina ögon är trötta men jag måste vara uppe en liten stund till, jag tvättar nämligen helgens använda, smutsiga och svettiga kläder. På axeln har jag fyra stycken myggbet som sitter i en rad som påminner om pärlorna i ett 10.000-koronor-budgets halsband, på kinden har jag ett annat myggbet, på smalbenet tre stycken och på kinden har jag även ett. Jag tror jag har två stycken i hårbotten men jag är inte säker -det kan vara tre stycken. Helgen i sig var underbar. Den började kanske lite väl hastigt och slutade likadant. Det var lite stressigt när jag lämnade av E hemma och var tvungen att göra klart en del packning. Jag var i tid på min väg ned till tågstationen och allting var perfekt. Allt var packat och jag hade lyckats med att bära allting, jag börjar gå relativt snabbt mot plattformen och halvvägs dit händer det som inte får ske. Det förbannade tåget kommer, fyra minuter för tidigt. Så jag börjar springa men inser snart att det är förgäves. Helt panikslagen ringer jag Christina för att se vad hon gör, och frågar ifall hon kan skjussa mig till Mt Kisco. Självklart kunde hon det och jag är henne tusen gånger tusen gånger tacksam. Jag hann i tid där Malin väntade på oss och efter mindre än fem minuter kommer även Ida, vi packar bilen och sätter av mot North Salem där vi skall hämta upp Jennie. Strax efter 4 pm sätter vi fart mot vårt nästa mål -Silver Bay. Ett par stopp på vägen, ett par felvägar och körning genom bäcksvart mörker genom spökliknande samhällen nådde vi äntligen vår destination. Jag tror att alla var helt slutkörda efter dagen så sängen väntade relativt snabbt. På lördagen börjades det med lektion först var det Take control over your time and money, Advanced technology photograph och sedan Hike. De flesta av kurserna var inte alls direkt seriösa men de var roliga och man lärde sig trots allt en del. Det som dock var seriöst var Hikingen, herregud jag hade verkligen inte räknat med att det som skulle ske. Vi vandrade uppåt, uppåt och åter uppåt. Till en plattform som låg högst uppe på toppen av berget. Men det var det värt, det var en grymt vacker syn och jag var nöjd med min prestation. Dock var det näst intill livsfarligt att gå ned. Det var tusentals löv och under löven gömde sig alla möjliga fällor så det var nära inpå att man föll ett par gånger... Efter en dusch tog jag, Ninni och Elin med våra kameror och gick på en fotorunda -därav alla min myggbet. Men det blev grymma foton som jag snart skall presentera. Då jag orkar ladda upp dem både till till datorn och bloggen, men det lär ju hända snart, host. Efter det hade vi middag och sedan ytterligare två kurser: Aktiv storytelling och Get to know each other. Tja, vet inte vad man kan säga om det. Under kvällen satt Ninni, Ida, jag och Julia inne på vårt rum och pratade om allt möjligt, vi drog katt skämt (som presenteras här ovanför) och en massa mer, bl a Din mamma och Alla barnen. Idag packade vi ner alla våra saker och sedan blev det ytterligare två lektioner American justice system och American politics. Intressanta, dock var den sista nämnda inte direkt världsrolig men ändå okej. På vägen hem åkte jag Ida och Jennie genom Albany. Fast mer om detta i morgon, haha. Nu känner jag ett myggbett på min rygg också. Usch.