SKRIVET: 2009-05-31, kl 23:46:18 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Morsdag & Farmors födelsedag

Idag blev det mycket firande. Föst hemma för mamma med lite fika och sedan hem till farmor och äta mat och fika där också. Vi kom först så efter nästan 45 minuter kom både Niclas, Camilla, Liam och Joal samt Thomas, Marianne, Johanna och Marcus. Jag måste säga att jag har några av de sötaste kusinerna som finns! Liam är 2 1/2 och Joel är 2 månader men gud vad stor han var! Liam pratar och ibland så fort att man inte förstår vad han säger. Ett ord som han är väldigt bra på att säga är; Boom, NEJ!, Titta, AJ!, och mamma. Han säger även Joel fast på hans egna sätt så det blir lite mer Jojel. Men verkligen hur gulligt som helst. Han gick även fram till Joel när han satt och skrek i sin bilstol och kramade om honom, klappade honom och gav han sin napp som han tappat. Äkta syskonkärlek eller vad?
Simon och MarcusJoel och LiamLiam

Dock är bilderna från i påskas

SKRIVET: 2009-05-30, kl 21:26:20 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Full fart

Idag har det varit full fart kan jag säga!
Började med att klippa gräsmattan. Det kanske inte säger så mycket för er men våran gräsmatta är ung. 1000 m2. Det är en del och tar ca. 2 timmar att klippa. Efter det följde jag med pappa till tippen´/återvinningen för att slänga alltsammans + en massa annat gammalt skräp som låg omkring här hemma. Jag tvättade inte bara en eller två tvättar utan hela tre stycken! Jag damsög källaren och jag städade wille's crib (kaninhuset). Jag är trött, jag är sliten och jag är nytvättad. Nytt bäddsett i sängen och jag är nästan redo att krypa till kojs. Men innan dess har jag lovat min kära bror att spela lite rockband med honom. Vårt band äger fett!

SKRIVET: 2009-05-29, kl 20:25:23 | PUBLICERAT I: Mitt liv

När ingen annan ser - en sann berättelse

Den är gripande och skrämmande. Den handlar om hur en pojke blir psykiskt och fysiskt misshandlad av den person som skall betyda mest för en. Ens pappa. Den handlar om incest och om hur en pojkes liv och värld fylls av både skam och förtvivlad. Den handlar om förträngning men också om kampen tillbaka till att en dom blir fälld. Det är Duncan Fairhurst egen livsberättelse som präglas av förrvirring och misshandel. Kanske den misshandel som skadar mest, inte den fysiska utan den psykiska. Redan som 4-åring blir Fairhurst introduserad av sin pappa till sexuella tjänster. Han får lära sig att när man värkligen älskar någon gör man så här, alla gör det -man pratar bara inte om det. Han blir lärd hur han på bästa sätt skall runka och suga av sin fader samtidigt som han får gåvor för att hålla tyst om deras relation.Han växer upp med en annan syn på sex, en annan syn på kvinnor och män. Han känner sig annorlunda men vet inte på vilket sätt.

Detta är en berättelse som många skulle vända ryggen mot eftersom det blir för mycket av det onda. Duncan Fairhust kan inte vända ryggen mot problemen. Det är hans berättelse, hans historia, hans liv. Han blir förföljd av sin pappa vart han än vänder, inte fysiskt utan psykiskt. "Min far har stulit första halvan av mitt liv. Med den andra halvan tillhör mig."

Det är en skamlös berättelse.- Läs den!

När ingen annan ser

SKRIVET: 2009-05-29, kl 01:03:45 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Prom night

Igår som ni alla vet firade jag min bal ute på marstrands societetshus. Det var otroligt roligt verkligen! Dagen började med pappa i ilfart till hans jobb. Där skrev jag ut 10 kopior på vår årsredovisning. Efter det åkte jag till EsspressuHouse och köpte mig en lätt frukost, dvs. Kaffe Latte och en skinksmörgås. Jag åkte till skolan gjorde klart tyska 3 nationella därefter gjorde jag klart 3 bilder på bilden och därefter hämtade pappa upp mig och skjussade mig till Joanna. Gabriella var redan där och vi började ta fram en massa hårsaker, kläder, smink och allt annat som vi skulle ha.

Vid 13:30 kom både Isabel och Louise så vi kunde äntligen börja med frisyrerna. Eftersom det var Louise och Isabel som skulle göra dem. Plattång, locktång, mousse, hårspräg och kammar. Vardagsrumet var överfyllt med diverse prytlar och pinaler. Joannas och Gabriellas hår blev gjorde först så jag gjorde iordninge en sallad till pajen som Joanna hade bakat tidigare under dagen. Efter det sminkade jag mig och därefter fick även ajg mitt hår gjort. Vi hade planerat att åka från huset till operan vid 17:00. Då skulle vi vara där 17:15, 45 minuter till fotografering, mingling och lite annat som vi hade som utfyllnad. Klockan passerade 17:40 innan vi åkte iväg med bilen till operan där alla skulle samlas innan. Men vi han, till och med, med några fotografiers marginal. Därefter bar det iväg till Marstrand. 40 minuter med buss, sedan en färja över och därefter gång i ca 5-7 minuter, tur att mina skor var made for walkning, kan jag säga!! Hade vanliga enkla vita pums och gud vad jag inte ångrar det bestulet. Ni som planerat högklck, var varsam, ni skall dansa i ca 5 timmar!! Det tål inte fötter...

När vi kom fick vi först en välkomstdrink med vitt vin och persikosaft, jättegod! Därefter skulle man gå omkring och mingla, vi var utanför och tog lite vackra kort ute vid havet. Därefter serverades första måltiden. Apptitretaren var skagenröa placerat på spröda salladsblad (Läs: som menyn sade oss), eller någonting liknande serverat med päron cider. Därefter blev det fläskfilé med gröna salladsstänger (Läs: jag vet inte vad det heter) och potatisgratäng, serverat med vitt eller rött vin. Joanna mådde illa och Malin dricker inte vin så jag och Isabel fick till ett glas av både delarna, plus påfyllning. Inte många osm lyckades med den konsten men det gjorde vi. Haha. Till efterrätt blev det sedan kladdkaka med grädde och bär + lite mer vin. Självklart fanns det vatten tillgängligt hela tiden. Varannan vatten är mitt motto, även om det brukar bli var tredje. Vid 21:45 ungefär var måltiden intagen och vinervalsen satte igång. Jag kan inte dansen och inte många andre heller så vi stod bredvid och tittade på. En sång senare sätts ny dansmusik/partymusik på och festen kunde äntligen börja!

Var hemma vid 04:00 och lade mig till sängs vid 04:30.
Så var det äventyret också över...

Jag

SKRIVET: 2009-05-26, kl 23:06:59 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En lång dag

Jag sitter här sliten med ont i fötterna. Har shoppat det näst sista till balen i morgon. Skall köpa två saker till sedan är jag äntligen klar!! Måste snart gå och lägga mig men innan dess skall jag packa ner alla kläder, skor, hårprodukter, smycken, smink och skit som jag skall ha med mig i morgon till Joanna. Jag, Gabriella och Isabel skall nämligen till henne för att göra oss i ordning. Louise kommer också komma för att hjälpa till så att vi blir extra fina! Nä, nu är det dags att knalla mig i säng. Skall man upp klockan 06:00 i morgon för att åka med sin far till jobbet och skriva ut arbeten. Tja, då ska man det.
Godnatt.

SKRIVET: 2009-05-26, kl 00:35:50 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Bal

För två månader sedan kunde jag inte sluta tänka på balen men igår och förut idag kände jag bara ångest och depression så fort jag kom att tänka på den. Den senaste timmen har jag dock kollat in bilder från många av mina kompisars baler och jag kan inte vänta mycket längre än på att prova allting jag har köpt och springa iväg till Operan för att sedan ta bussen till Marstrand där vi skall ha vår bal. Jag är överlycklig, har även kollar upp lite fotografier på frisyrer som jag skall ha. Är glad för att min balklänning är mycket mer balklänning än flera andra personers klänningar som jag har sett. Och det slog mig nu, hur jävla många bal och studentklänningar som köps under åren. Nu är det 90-talisterna som tar över äran., Mer om detta kommer senare.
Godnatt.

SKRIVET: 2009-05-25, kl 23:59:29 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Tackade Nej

Idag på eftermiddagen tog jag tillfället i akt när jag satt på spårvagnen och ringde till Cultural Care, EF (Läs: De som inte vet är det förmedlingen som jag skall åka till USA med som Au Pair). Jag minns inte vad tjejen som jag pratade med hette men hon var i alla fall väldigt trevlig och sade att hon nu skulle ta bort familjen från min sida. Jag förklarade att jag vill ha tillgång till en bil på min fritid som ett krav, jag vill inte verka lat eller förnämen när jag säger så men jag vet att den kommunala transport och linjetrafiken i USA är långt ifrån lika bra som den är här. Visserligen kanske den fungerar i större städer men inte i en mindre stad lite utanför. Tyvärr, men jag får helt enkelt ta och vänta på nästa familj.

Det slog mig även efter samtalet att jag har blivit matchad nu tre gånger. Alla tre familjer har bara haft flickor. Första familjen hade två flickor, andra tre flickor och nu den tredje fyra flickor. Det går uppåt, nästa matchning blir med fem barn. Haha, nä men skämt å sido... Slumpen eller står det i min ansökan?

SKRIVET: 2009-05-25, kl 23:10:08 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Celeberty number 1

Äntligen har jag sett honom. Göteborgs kanske mest kändaste artist och sångare. Kom igen Lena jag tror du vet vem jag menar. Håkan Hellström. Hela mitt liv har jag bott i Göteborg, levt i Göteborg och ändå har jag aldrig gått på Håkan Hellström - Inte förrän nu. Där sitter han, på ett café mitt i stan och solskenet med en kompis och dricker en kaffe. Jag sitter på spårvagnen och ser honom, jag känner igen honom vagt, men vem är han. När vi åkt ytterligare 5 meter bort slår det mig. Det är ju han! Efter det åkte jag till Klippan och hade bolagsstämman med företaget. Simpelt, enkelt, snabbt. (Läs: Låter inte det ungefär som fast-food?).

SKRIVET: 2009-05-25, kl 01:02:34 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

You have a new match! (3)

Solen steker mig i ansiktet och jag ligger härligt utvilad på gräsmattan framför huset där vi skulle spendera helgen. Kunde livet vara bättre? Bara för att har jag med mig mobilen där ute och vips börjar den att ringa. Ett 06-nummer. Vem kunde detta vara? Jag funderade på om jag ville svara men bestlutade mig till slut att jag tänkte göra det i alla fall.

Och vad hör jag inte om engelska/Amerikanska i andra änden. What? Tjejen som ringde förklarade att hon hade en familj till mig på andra linjen och undrade om jag hade tid att prata. Jo, visst hade jag det. Men när hade jag fått en ny matchning? Senast igår hade jag ju kollat hemsidan och min mail, ingenting, nada, blankvitt. Medan förra matchningen tog 2 veckor på sig att göra första samtalet till mig tog denna familjen ändas 1 dag, och knappt det. Jag blev helt överrumplad och var helt tom i huvudet. Mamman Mary-Anne (Läs: Eller något liknande), satt på väg till sitt nya jobb och ringde mig, täckningen var förfärlig och jag hörde inte alls allt hon sa. Tror ändå det gick rätt hyfsat, jag sade att jag inte visste att jag fått en ny match och när hon sa att hon skickat ett mail som jag skulle svara på under kvällen fick jag säga att jag var tillsammans med mina kompisar på semester och inte skulle komma hem förrän på söndag accepterade hon det och jag skickade nyss mina svar på hennes frågor till mig.

De har 4 barn. Sophie, Alexandra, Gwenyth och Frances. 8,6,4 och 2 år gamla. Wow. En jämn ström kan man ju kalla det. Jag får se hur det går med matchningen. De bodde 1,5 timme utanför San Fransisco i en liten by precis vid havet. Låter verkligen jättefint. Men dels är det jobbigt med bilen eftersom jag inte kommer att få ha någon egen, bara låna och jag tror för att få så mycket egen tid och kunna ta vara på den behöver jag en bil. Come on, it's USA we are talking about here! Dock fanns det pendel till San Fran. som jag kunde ta till skolan och så vidare. Men jag tror inte heller att det finns så många au pairer i närheten där de bodde vilket jag tycker är väldigt viktigt, dock har hon inte svarat på mitt mail ännu och jag kan ju ha hört fel när jag frågade det när vi pratade på mobilen eftersom det var så (ur)kass täckning verkligen! (Läs: ringde min pappa efteråt på hans mobil och den lät fullkomligt bra så tror inte det var min mobil...). Ett annat problem är att jag vill nog inte bo i Californien eller San Fran. Jag gillar inte tanken av att gå omkring i kläder och svettas, tyvärr, på det sättet är jag nog en människa som vill ha det lagom varmt. Svenskt eller vad?! Jag vill ha alla årstiderna. Jag måste ha vinter, slask och gegga för att kunna glädjas extra mycket åt fågelkvittret, värmen och blommorna kommer för att sedan välkomna sommaren. Jag måste ha den varma sommaren för att längta till höstens alla färger och svalkande klimat. Att vira in mig i en filt, höra regnet vina mot fönstrerna och sitta framför en mysig film. Jag älskar alla årstider, så är det bara och så kommer det alltid vara.

Hur det går med matchningen, tja den som lever får se. Just nu lutar det mot ett nej, men den som lever får se. Godnatt.

SKRIVET: 2009-05-25, kl 00:27:37 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ett äventyr har alltid ett slut

Så var jag hemma efter en väldigt välbehövd helgledighet och minisemester. Jag, Louise, Isabel, Gabriella, Joanna och Bea åkte till Lyskekil och bodde i en mysig liten stuga tillsammans ungeför 200 meter från havet. Otroligt mysigt och vem kunde ha bett om bättre väder än vad det var i lördags? Jag tror vi alla brända oss någonstans och har nu en lätt rödnyans i huden. Jag vet, jag kommer aldrig att bli brun och får ändast lite färg, men jag har börjat gilla läget och accepterat att det är så det är och kommer att vara. Varför bli röd som en kräfta och riskera att få hudcancer. Nä då slipper jag hellre att vara brun än att gå igenom den proceduren.

Vi åkte relativt tidigt under torsdag förmiddag och klockan 13:00 var alla inbäddade och utpackade i stugan. Jag och Isabel tog över den helgade och mycket prisade dubbelsängen medan de andra fick dela på bäddsoffan och Joanna sov på sin luftmadrass. Vi tappade helt tidperspektivet och levde bara för stunden. Jag tror aldrig det är så skönt som när man bara kan stänga ute allt annat och bara vara, bara ta det lugnt, vara okontaktbar och inte känna någon press eller stress. Vi gick promenader längs havet och sedan även in mot land, underbart! Vi spelade Kubb, Crocket, Badminton, Tennis-strand-spel och spelade fyra-i-shot. Vissa mer lättpåverkade än andra, jag och Louise klarade oss bäst.

Trots att man på landet kan se de mest skumma klädkombinationer, (Läs: som t.ex. bikini och stövlar) måste jag och Louise tagit priset när vi stod och grillade under fredagskvällen. Tänk er två tjejer, dena ena med en cigarett i ena handen och i den andra en cider. Den andra (Läs: Dvs, mig) har håret fullt av spolar, solglasögon och regnjacka + ett paraply i ena handen. Ur grillen kommer jättelågor. Lägg till att vi står ihoppressade under detta mini paraply och regnet öser ner, och då menar jag verkligen öser ner.
Det är en otrolig syn, Tro mig!

SKRIVET: 2009-05-21, kl 01:04:41 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Lysekil nästa

I morgon, eller faktiskt mer senare idag, drar jag, Gabirella, Joanna, Fluff, Isabell och Louise till Lysekil. 4 dagar av tjejsnack, tjejgöra, gemenskap, grillning, spel och mycket annat. Kommenterar när jag kommer tillbaka på söndag. I promise! Och eftersom jag är avkomman av vikingarna är jag en man vid mitt ord. (Läs: Ta det som ni vill, men jag är ingen man...)
Nu skall jag plocka fram mestadels av sakerna och lite annat krimskrams men som jag ändå plockar ned- ifall att. Visserligen kommer aldrig tillfället "i fall att". Men man kan aldrig vara säker...

SKRIVET: 2009-05-19, kl 01:48:19 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ingen vila här inte.

Har äntligen gjort klart både bokföringen alla transaktioner samt nästan gjort klart hela årsredovisningen. Jag är nöjd och nästan klar. Känns bra. Klockan är 01:43. Mina ögonlock hänger tungt och ögonen känns torra. Jag fryser och får konstiga ryck, (Läs: jag brukar få det när jag är extremt trött). I morgon blir det till att få gjort engelska redovisningen (Läs: min lärare har inte varit i klassrummet den senaste tiden) och lyckas övertala Ullrika om att jag skall få göra danska förhöret. Jag vet att om man hade saker man inte gjort tidigare var sista dagen i fredags men hallå, provet var i onsdags och de finns de som skall ha bokredovisning i morgon och jag gjorde min för över två månader sedan. Jag borde få göra mitt förhör då... I morgon blir det också att bege sig ner till klippan för att få klart bokredovisningen samt det sista på årsredovisningen. På onsdag är det tyska nationella och därefter, Simsallabim, är jag klar med fucking skolan!!!

Godnatt allesammans!!!

SKRIVET: 2009-05-17, kl 12:07:43 | PUBLICERAT I: Mitt liv

B'day

"För idag är ingen vanlig dag, nej för att idag är Cecilias födelsedag."
Jo precis, det är min födelsedag idag. Men så mycket annorlunda från igår känns det faktiskt inte. Det är bara en 8'a i mitt nummer som bytts ut mot en 9'a. 19,19 år gammal. Det känns mycket. Kommer ni ihåg när man var runt 10-11 år gammal och tittade upp på de äldra, vuxna barnen som gick på högstadiet och de ännu äldre på gymnasiet skall jag inte ens börja med. Nu skall jag gå ut gymnasiet. Hur sjukt är inte det?! Vad har jag gjort med mitt liv? Känns som ingenting. Fast egentligen har jag kanske det, bara det att jag inte minns det just för tillfället. Detta är i alla fall saker jag uträttat under mitt 18'onde och "vuxnare" livsår. 

  1. Tagit körkort.
  2. tänkt donera blod.
  3. kunde inte donera blod för mina vener var för små.
  4. Planerat en tatuering
  5. Dock fixade jag inte det ekonomiskt
  6. Gått sista året på gymnasiet
  7. Haft ett jobb

SKRIVET: 2009-05-17, kl 00:04:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

EurovisionSongContest2009

På något sätt känns det extra fabulöst att ha Norge som grannland idag. Idag EuroVision vinnare och i morgon Nationaldag. Bra kombilösning tycker jag!

 

SKRIVET: 2009-05-15, kl 13:59:28 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tydning?

Jag skyndade genom hallen för att slänga på en brödrost på den arga snickaren tvärs över gatan.

Detta stycke står nedskrivet på en lapp vid mitt skrivbord, det är ajg som har skrivit det men varför, när eller hur har jag ingen aning om. Nu skall jag i alla fall börja den fredliga (varje fredag) städningen. Ha det bra!

SKRIVET: 2009-05-15, kl 00:09:19 | PUBLICERAT I:

Detta kan vi lära oss av serier

  • Om du springer ut från en klippavsats kommer du kunna ta några steg till i tomma luften, och inte ramla ner förrän du har sett dig omkring och insett var du är.
  • Om du försöker smyga dig på någon genom att gräva dig fram under markytan kommer det ändå att synas ett spår av jord ovanför dig.
  • Om du träffas i ansiktet av ett föremål (till exempel ett strykjärn) kommer ditt ansikte att plattas till och anta föremålets form.
  • Om du slår i marken efter ett fall från en hög höjd kommer du att ge upphov till ett stort dammoln och ett hål i marken som är format precis efter din kropp.
  • Om du sväljer ett föremål (till exempel en fågelbur) kommer din kropp att anta föremålets form.
  • Om du blir överraskad kommer dina ögon att hoppa ur ögonhålorna, dina fötter kommer att lyfta ifrån marken och ljudet av trumpet kommer att höras i bakgrunden.
  • Om du ser någon du tycker är vacker kommer dina pupiller att få formen av hjärtan och ditt hjärta kommer att banka så hårt att man tydligt kan se hur det dunkar i bröstet.
  • Saker du köper eller bygger för att ta fast din motståndare kommer inte att fungera (framför allt om du köper sakerna från firman ACME). Det är troligare att något går fel och att du skadar dis själv istället.
  • Om du blir överkörd av något tungt fordon, framför allt en ångvält, blir du alldeles platt. Men du kommer ändå att kunna bända loss dig själv från marken och ploppa tillbaka till din vnaliga form efter en liten stund. Alternativt att din kompis kommer med en pump och pumpar upp dig.

SKRIVET: 2009-05-14, kl 12:06:03 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Möte och shopping

Idag hade vi möte i vårt UF företag. Det var 3/5 där och egentligen hade det behövts vara 4/5. Jättesmart eftersom hela anledningen till att vi hade mötet var för att jag skulle kunna få kvitton av en person som aldrig kom. Jaja, nu är jag i alla fall i skolan, skriver ut lite arbeten, presentationer och är allmänt irriterande för de som har lektioner. Snart skall Gabriella komma sedan skall jag gå ned till Stuart och Fredrick och lämna mina arbeten. Efter det blir det dags att shoppa! Detta står på inköpningslistan för tillfället.

Hårfön
Smoothie-drinkar (bok)
Klänning
Blomma
Schampoo

Så jag hoppas jag kan få tag på allt, därefter blir det att åka hem och göra mig iordning. Ikväll blir det nämligen middag hemma hos Linnéa tillsammans med Kristina, Michaela och kanske Emma. Vi får se.

SKRIVET: 2009-05-13, kl 23:31:26 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Varifrån kom pengarna?

Jag skall betala av de sista pengarna till Jeniz angående vårt flak. Det är visserligen bara 40 kronor. (Läs: Jag är en av de lyckligt lottade som kom iväg med ett flak, dekoration + champanj för det ynka priset på 140 kronor, avis... Jag trodde väl det!) Nu till saken, och den är att när jag väl skall välja från vilket av mina konton pengarna skall flyttas ifrån ser jag att deta ena kontot har mkt mer penga rän det skall. De ska vara 52,39 kronor på det men nu är det uppe i 2052,39. Var fan kom 2000 kronor ifrån? Jag har inte fått lön, inte fått studiebidrag så var ifrån? Dessutom har jag 1000 kronor löst liggande i min plånbok, i morgon skall jag nämligen köpa mig en hårfön. Jag har en sen innan, (Läs: eller jag och jag, det är min mammas) men jag funderar på att uppgradera så jag har kollat in några lovandekandidater från Elgiganten.

Så var fan kom pengarna ifrån?

SKRIVET: 2009-05-13, kl 17:13:27 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sjukling

Jag är inte fasthållen, jag är inte utgången, jag är inte frisk.
Känns verkligen superbra att man skall gå och få problem med magen just idag. Därför blir det att jag måste skjta upp på danksan tills på fredag samtidigt som jag har engelska bokrescension och presentation. Yey, känns verkligen super! Not* Jag vill bara fråga alla dem som säger att tredje året var det lättaste, var fan fick ni det ifrån? Det är (utifrån min synpunkt) ren och skär lögn! Som satan har jag fått jobba, dag ut och kväll in. Ändå ligger läxorna, proven och skrivningarna på hög och verkar aldrig bli mindre.

Vill även tillägga att min lillebror Simon kom förut upp till mig när jag satt i soffan och kollade på film.
Simon - Cecilia, skulle jag kunna få sin msn
Jag - Vadådå?, du kan ju ändå inte göra någonting med den.
Simon - Jo men jag har gjort en nu simonbo*********@live.se så jag tänkte att jag kunde chatta med dig, när du är i USA.
Jag - Aha, så du har msn nu. Vad skall du med den till? Chatta med mig och Johan?
Simon - Jo, men jag fixade det i skolan idag. Jag har redan fyra tjejer, men jag skulle fått Mattias också, fast han var sjuk.

Haha, jag visste väl att han var en liten tjejtjusare där.

SKRIVET: 2009-05-12, kl 22:00:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Ny hårfärg

Från klockan 09.30-12.45 satt jag idag fast i ett rum på ca 200m2. Nej, det var ingen stor cell hos polisen, Nej, det var inte i ett klassrum för att göra prov, Nej, det var inte jobbet. Jag satt fast i en hårsalong och gjorde fina, nya, sommriga slingor i mitt (väldigt vackra) hår. Jag satt där i mer än tre timmar och i slutändan fick jag betala 590 kr. Ett riktigt bra pris tycker jag! Ibland kan det vara knepigt att hitta ett bra billigt ställe. De flesta billigare ställerna är ju också sämre, eller oftast är det väl så man tänker. Jag brukar klippa mig på Göteborgs frisörskola. De tar 100 kr för en vanlig klippning och färgar och slingar håret från 390 kr. Jag har klippt mig där ca 5 gånger och det var en av dessa gånger då jag inte var nöjd. Jag ville ha snedlugg men fick vanlig lugg. Men annars har jag varit supernöjd verkligen! Kan ju inte tala för alla men från mina personliga åsikter (som den här bloggen präglas av) kan jag rekomendera stället!

Tog lite random pictures med min webcamera på datan. Hittade en massa roliga funktioner, kul när man kan göra andra saker än bara de gamla vanliga korten!
Snälla mobba inte ut bilderna, haha.

Gamla hårfärgen:
Gammal hårfärgGamla HårfärgenGamla Hårfärgen

Nya hårfärgen:
Nya HårfärgenNya HårfärgenNya Hårfärgen
Nya HårfärgenNya HårfärgenNya Hårfärgen
Nya HårfärgenGaletGalet

SKRIVET: 2009-05-12, kl 21:24:24 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Eurovision

För alla som vill veta framträder just nu Marlena det Svenska bidrag till EurovisionSong Contest.

Jag tycker hon har en riktigt vacker och speciell röst! Men världen är allt orättvist när hon kan bragera med att sjunga dessa höga och mörka toner medan vissa andra inte ens kan framföra Bäbä vita lam...

SKRIVET: 2009-05-12, kl 17:55:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Lite organ någon?

Hittade en jättehemsk artikel i dagens Metro. Artikeln handlade om spaniorer som blivit drabbade av finanskrisen lade ut annonser på Internet för att sälja sina njurar och andra organ, dels för att kunna ha råd att betala av hyran och ha råd med mat. Så sjukt hemskt! Visserligen är det något fint att donera sina organ till människor som inte har fungerade organ men att bli tvingad till det. De säljer sina kroppar, precis som prostituerade! En man hade blivit erbjuden 230.000 kronor för sin ena njure. Köparen av organet var en Tysk familj som skulle använda det till sin 5-åriga pojke som behöver genomgå en organtransplantation. Jag förstår verkligen familjens desperation av att kanske förlora sin son och tittar på andra möjligheter för att kunna rädda hans liv. I Tyskland måste de nämligen vänta i flera år på att pojken skall få genomgå operationen men jag tycker ändå att det är fel. Om man skall ge organ skall det vara för att man vill det och verkligen inte för att man måste göra det!

Artikeln hittar ni här.

SKRIVET: 2009-05-11, kl 23:13:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Tidigt

För en gångs skull skall ajg krypa ned till kojs. Och det tidigt! Men eftersom det är engelska i morgon måste jag det och jag måste tyvärr också gå på lektionen. Attans, det vill jag egentligen inte men men. Godnatt!

SKRIVET: 2009-05-11, kl 19:44:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Äntligen!

Äntligen är jag klar! Kan knappt tro det. Känns som om jag suttit eveigheters evigheter med detta förbaskade samhällsarbete! Otroligt! Men nu äntligen, äntligen, äntligen är jag klar!!! Har läst klart och allting. Så nu i veckan skall jag skriva ut det och lämna in det till Fredrick. Känns så otroligt skönt verkligen! Kan inte beskriva känslan, haha.

Nu skall jag gå upp till köket, göra i ordning två stycken knäckebröd och té. Personligen tycker jag både knäckemackor och té är underskattat! Så gott är det ju! Därefter skall jag läsa min engelskabok men det känns inte lika tufft som ett arbete. Jag tar ju läsning som underhållning och avkoppling. Kan verkligen behöva mer avkoppling, en enkelbiljett till Bahamas, Hawaii, Medelhavet, You name it! hade inte suttit helt fel faktiskt! Någon som är på idén??

SKRIVET: 2009-05-11, kl 17:34:23 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Bra frukt

Har alltid undrat vilka frukter man skall äta och vad de är bra till, nu vet jag så inget mer latande på den fronten.

  • Citroner drar ihop magsäcken och ökar mättnadskänslan.
  • Mango är bra för matsmältningen.
  • Avocado sänker halten av skadliga fetter i kroppen.
  • Bananer innehåller ämnen som kroppen behöver för att bränna fett och kalorier.
  • Blåbär innehåller antioxidanter och hjälper till att hålla humöret uppe.
  • Blåa druvor hjälper till att rena njurarna.
  • Koriander hjälper kroppen att bli av med tungmetaller.
  • Passionsfrukt innehåller fosfor som påverkar omsättningen av fett och kalorier.

Efter skolan och då jag har mindre att göra skall jag definitivt röra på mig mer och äta mer hälsosamt. Jag vet att man alltid borde det men ibland kommer tyvärr hälsan i sista läget eftersom man har så sjukt mycket annat att göra. Men det skall det bli ändring på och därmed basta!

SKRIVET: 2009-05-11, kl 12:01:17 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Fortfarande förmiddag

Har precis duschat och gjort klart mig, skall på lite smink bara och sedan är jag, redo to go. Satt upp till klockan 02.45 igår och skrev klar del 3 på mitt samhällsarbete, nu är det bara del 4 kvar. Från förslag till beslut. Verkligen hularious. Men jag ska bli klar med den idag, jag måste det.

I morgon är det tisdag och jag har först engelska och sedan skall jag slinga håret. Skall bli skoj. Mindre än 24 timmar kvar tills jag får en fin hårfärg igen... Haha..

SKRIVET: 2009-05-10, kl 23:00:02 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En stressad vecka

Gud vad trött jag är. Trött eftersom jag behöver sämn men också så himla trött på mitt arbete i samhällskunskapen. Håller på att skriva om Eu, dess tillkomst, utveckling och en massa annan skit. 4 delar varav varje måsta vara minst en sida lång. Jobbigt, jobbigt! Men saken är den att jag måste verkligen göra klart det idag, för sedan i morgon måste jag göra klart och börja på bokföringen, bokslutet och årsredovisningen. Det är så mycket men jag hoppas jag kan göra klart det på två dagar. Efter det skall jag även börja och skriva klart min bokredovisning och bokrescension i Engelska. Måste även läsa boken ganska mycket kvar men hinner jag inte läsa klart hela får jag ta till fusk och leta upp fakta om boken på nätet, olika rescensioner osv. Gud vad mycket det är, men jag hoppas att jag skall hinna. Jag måste hinna! Får stanna uppe hela nätterna i annat fall. Kom på nu att jag även har ett litet test på det danska språket. Dock är det i Svenska kursen så det är jag inte speciellt orolig för..

Aja, som tur är har jag läst klart både Geografikursen och Litteraturkursen. Två kurser att strycka från listan.

SKRIVET: 2009-05-10, kl 14:11:26 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Home, ones again

Nu har jag kommit hem igen från min och Joannas tjejkväll. Kollade på film och åt pizza och godis, helt nyttigt dvs.. Nu skall jag försöka få i mig någon mat, om vi har det hemma, och sedan skall jag fortsätta med min uppsatts i samhällskunskapen ochh därefter läsa min engelskabok. Känns rätt ok. Inget nytt på Au pair fronten, tyvärr. Men jag hoppas något nytt dyker upp snart!

SKRIVET: 2009-05-08, kl 18:01:19 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Sommarjobb


Ringde nyligen min arbetsledare som ringde mig innan idag. Jag märkte det först när jag såg "ett missat samtal" en timme efter det att hon hade ringt. Att ha på mobilen på ljudlöst är bra i skolan, men inte när man är hemma. I alla fall så har jag blivit erbjuden att jobba vecka 29, 30, 31, 32, 33 och 34. Bestämt är att jag skall jobba heltid vecka 30, 31, 32 och 33. Får se om jag vill jobba vecka 34. Kan vara för nära mitt avresedatum till The fat country in the west - USA. Har också fått en massa ströjobb på kvällarna och helgerna. Egentligen är det väldigt lyxigt att jobba helg. Haha, ta mig inte fel man man slipper faktiskt allt tvättande, allt städande och allt handlande. Inte nog med det så är det extra betalt. Jag klagar inte, jo kanske på vässtrafik eftersom bussarna går på de värsta tiderna på helgerna men när det är sommar kan man ju alltid cykla. går lika fort som att ta bussen plus att man får motion.

Känns bra att veta att jag har jobb nu i sommar för jag behöver verkligen pengarna. Nu kommer det att komma en massa kostnader. Jag skall betala inför resan till USA, bara det går upp mot 10 000. Försäkring, biljetter, visum (+resekostnaden dit eftersom jag bor i Göteborg) är bara några saker. Sedan när man väl kommer till USA med måste jag shoppa en massa kläder. Men får ju nämligen bara ta med sig ett visst antal kilo på planet till landet och sedan kommer det ett till viktpris man måste ta hänsyn till. Åker ju flyg från Au pair skolan vid New York och sedan ut i landet efter man har gått och levt på skolan.

Nä, nu skall jag fortsätta med att städa här hemma, har ju släktkalas för Johan här hemma i morgon, efter det skall jag gå ut och städa Willes bur och inte nog med det så skall jag skriva klart samhälsarbetet. Jag vet, väldigt rolig fredagskväll men jag känner att jag vill bara få det här arbetet avklarat för det kommer komma mer sedan till nästa vecka. Hoppas ni gillar nya designen, skall be Lina att hjälpa mig med en ny header, men än så länge får denna fungera..

SKRIVET: 2009-05-07, kl 18:04:58 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Avundsjuk.

Jag är så avundsjuk, jag är så avundsjuk!

Jag vill så väldigt gärna bli matchad med en bra familj nu! Jag vill känna upphetsningen om att läsa vad de heter, hur gamla de är, hur de bor, var de bor och vad de gillar. Jag saknar nervositeten om att "idag kanske familjen ringer". Jag blir så avundsjuk när jag läser alla andras bloggar om hur glada och lyckliga de är när de berättar om familjerna. Vilka underbara, mysiga och varma familjer de har fått. Hur båda ser fram emot avresan och ankomsten. Jag önskar ibland att jag kunde skaka om klockan och göra så att jag fick se min framtid, se hur mitt år kommer bli. Se mina olika valmöjligheter. Jag vill vara Alice Cullen i serien Twilight. Jag vill, jag vill, jag vill!! Men mest av allt låter jag lite som en snorig bortskämd liten tös som inte får det godis hon vill ha...

SKRIVET: 2009-05-07, kl 08:42:01 | PUBLICERAT I: Mitt liv

It's Spring

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår.

Fast jag erkänner, båda vitsipporna och blåsipporna har redan haft sin chargång detta år och nu är de få som är kvar i full blomst och går inte att plocka hem. Går och går, klart det går men blir snabbare fulare eftersom de redan blommat. Men det visste alla redan kanske... Som tur är har jag en (ur)gullig lillebror som brukar vara ute i naturen i ur och skur samt salsken och i mulet väder men i år har vi faktiskt inte haft så mycket vitsippor hemma stående på köksbordet. Mamma och Pappa gör sig inte tid till att gå ut med oss och plocka vitsipporna och kanske jag inte heller vore på min gladaste höjd om jag varit tvungen att följa med ut till skogsdungarna i vårt område för att plocka vitsippor. Nej, tack. Men nu är det i alla fall snart sommar, förra veckan kunde man till och med ana att den redan kommit men så vänder det och denna vecka har varit betydligt kallare. Frös till och med när jag gick till skolan i morse iförd jeans, linne, t-hirt, tunn kofta och jacka. Kunde heller inte sova inatt eftersom pappa har stängt av värmen så jag låg och hackade tänder. Men eftersom även jag får mina snilleblixtar ibland drog jag på mig mina duntofflor (blir perfekt varmt utan att man svettas) och vipps blev det mycket lättare att sova.

SKRIVET: 2009-05-07, kl 00:27:48 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Kitas - Sad but true Story

What can I say? "I love it!!" Något av den bästa film jag någonsin har sett! Med stil och klass fick ni verkligen ut så mycket av alla karaktärer. Vissa otroligt skickligt medan andra var kanske en aningens mycker för överdrivna. Men jag gillade det! Vissa stunder höll ni extrem klass på både skämten och karaktärsbeskrivningarna och det är ingen underdrift i att säga att det var en fantastiskt bra film! Visserligen kanske ingen utanför Kitas (förutom de som hört berättelsen) förstår så mycket men vad är vitsen med det? Vi Kitas-gäng fattar och det var otroligt roligt!! Det är svårt att få till en bra film och få till så att det blir roligt. Ofta förstår man inte skämten eller tycker inte det är roligt, det är väldigt lätt att det blir för mycket ibland. Ni var på gränsen vissa stunden men hej - vem har sagt att detta var en Hollywood produktion? -Ingen och ofta tycker jag att inte ens de håller måttet! Så betyget i helhet från mig är 4/5 C:n. Great job Guys!!

SKRIVET: 2009-05-06, kl 21:48:11 | PUBLICERAT I: Mitt liv

FödelsedagsPresent

I morgon fyller min (stora) lillebror Johan år. 16 år den siffran är inte dålig den.. Så eftersom jag är en sådan hängiven och snäll storasyster som jag är var jag ju bara tvungen att hitta en egen present till honom bara från mig. Visste direkt att jag skulle köpa en tröja åt honom och så blev det, anledningen till att jag kan skriva det här är för att han inte läser min blogg (tror jag, hoppas jag). Blev en marinblå koftliknande tröja från H&M för under 300 lappen, en sådan som de flesta lite brattliknande killarna har. Så den borde passa Johan väldigt bra faktiskt, haha. Kändes helt ok, nu gäller det bara att Johan gillar den också, men som tur är, är det ju öppet köp i 10 dagar i utbyte och uppvisande av kvittot. Därför sparar jag kvittot (clever I know). Nu ligger tröjan bredvid mig här på skrivbordet fint inslaget i presentpapper med en fin krusidull-blomma jag har gjort av sånt snöra man dekorerar borden med på olika tillställningar. Hoppas han gillar det.

SKRIVET: 2009-05-06, kl 20:34:16 | PUBLICERAT I: Au Pair Förberedelser

Phoncall de l'America

"Hello Cecilia, it's Ami from America"
Blir man förvånad och nervös på samma gång, eller vad?! Visst jag kan prata engelska men i en sådan pressad situation känns det lite jobbigt faktiskt. Samtalet gick för övrigt bra och jag kom igång med min engelska ganska fort, lite knakigt i början eftersom det känne ganska ovant och också väldigt fel på något sätt. Man skall helt enkelt inte prata engelska i telefonen. Bara svenska, haha. Vi pratade om lite allt möjligt, vad jag skall göra under året, vad flickorna gillar att göra, hur jag skall hantera att passa tre barn, hur jag skall hantera att de "testar" mig i början, hur jag ser på att vara hemifrån under ett år, hur jag skall hantera saknaden av min familj och vänner här, hur mina försäldrar ser på att jag åker bort ett helt år, hur jag är som bilförare, vad jag gillar att göra på min fritid och lite till (som jag för tillfället glömt bort). Dock känner jag mig inte lika säker längre, visst mamman var jätte snäll urgullig verkligen! Men jag kände inte att vi direkt klaffade och något annat som jag tycker är lite jobbigt är att jag uppfattade det som att det inte fanns några andra Au Pairer direkt i området. Det skulle finnas en massa i staden som de bodde 7 minuter utanför, (med bil såklart). Känner att jag vill ha andra (som mig) mer i närheten men jag skall ta och skicka ett mail med samma fråga igen och sedan lite andra frågor och sedan skall vi bestämma en tid då pappan i familjen skall ringa mig på fredag. Får se hur jag känner det efter då, men just nu är jag väldigt osäker faktiskt...

Gick nyss in på mitt CC konto och då visade det sig att familjen har tackat nej till mig. Lite ledsamt men ändå lite vad jag hade hoppats på. Det kändes inte riktigt rätt och jag var inte riktigt nöjd med hur de bodde. Visserligen är det ganska tråkigt att de säger nej till mig, det skall jag inte sticka under stolen med, men samtidigt en liten lättnad också. Det är faktiskt ett år vi pratar om som jag faktiskt skall jobba där och då måste det finnas mer kemi mellan oss och mer samtycke. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som jag inte riktigt gillade men något var det. Ledsamt men min jakt på den "perfekta" familjen fortsätter. To be continued.

SKRIVET: 2009-05-05, kl 15:18:32 | PUBLICERAT I: Mitt liv

En månad

Om en månad, en månad har jag tagit studenten! Det är sjukt vad tiden har gått fort!! Ändå om de tär så kort tid kvar har jag en massa att göra. Helt galet mycket egentligen.

  • Engelska bokresension
  • Engelska redovisning
  • Måla klart två bilder i bilden
  • Skriva en samhällsuppsatts
  • Muntlig diskussion i Litteraturen
  • Landanalys i Geografin
  • Jämförelsen i Litteraturen
  • Tyska Schreibmal
  • Bokslut
  • Årsredovisning

Lite tid mycket att göra. Bara att sätta igång då...

SKRIVET: 2009-05-05, kl 13:25:46 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Nostalgi

Blir jag glad eller vad?! Läste precis att min gamla favoritserie Skärgårdsdoktorn kanske skall spelas in till en film. Jag bara älskade den serien, älskade personerna, serien, havet, naturen. ALLT! Om det blir en film måste jag se den! Nostalgi, egentligen, var inte det mesta mycket lättare när man var liten. Visserligen var man fast och fick inte göra vad man ville (även om jag den lille envisna saken gjorde lite vad jag ville ändå). Tycker nästan synd om mina föräldrar då jag tänker tillbaka på hur jag var som liten. En pina, haha, det är la tur att man växer ur den också. Fast de som känner mig vet att jag fortfarande kan vara lite av en envisen argbigga då och då. Men nu för tiden kan jag kontrollera den mycket bättre. Med tid kommer ansvar, kanske borde vara Med ålder kommer ansvar. För ju äldre jag blir desto mer ansvar över mitt och andras liv måste jag ta. Kanske inte så dåligt ändå, men jobbigt.

SKRIVET: 2009-05-05, kl 01:42:34 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Platt fall

Mina ögonlock hänger, trots det kan jag inte gå och lägga mig -inte ännu i alla fall.
Sms:ade förrut med Michaela och frågade om vi hade engelska i morgon, det hade vi och inte nog med det.. Vi har en "oral presentation" också. Hade helt, totalt glömt bort den presentationen, puts väck. Hade inte ens antecknat den i min kalender... Hur kan jag vara så korkad? Som tur är skall vi jobba två och två. Jag hoppas verkligen Kristina har jobbat på uppgiften eftersom jag helt säkert trodde att den var tills nästa vecka eller tills på fredag denna vecka. Jag hoppas bara inte jag förstör alltihoppa och det blir pankaka av alltihop.

Så därför sitter jag här, trött som satan och letar upp information om Amerikansk och Sydafrikansk matkultur. Inte roligt, men jag är inte heller någon som sviker mina vänner genom att inte dyka upp i morgon eftersom jag inte gjort uppgiften. Helt klart som man bäddar, får man ligga. Så egentligen kan jag inte klaga, bara skylla mig själv.

SKRIVET: 2009-05-04, kl 23:42:05 | PUBLICERAT I: Au Pair Tips

Fotocollage till Aupair Ansökan

Att göra mitt fotocollage tycker jag var svårt men enkelt på samma gång. Det var svårt eftersom jag inte har så många bilder på mig tillsammans med barn och de jag har tycker jag är relativt dåliga, men vad skall jag göra? Man måste ju få något mellanting av det som fungerar och det som är fint. Därför blev det att jag tog bilder på min omgivning, de personer jag umgås med och så vidare, självklart skulle jag kunnat ha placerat många mer fotografier i collaget men någon måtta måste det ju vara också :P

Jag använde mig att hårdare papper som går att vika på mitten från Akedemibokhandeln. Kostade ungefär   2:- arket, inte så speciellt dyrt. Jag skrev även ut mina bilder som vanliga fotografier, men man kan ju så klart också skriva ut dem hemma med vanliga färgpatroner också, det är upp till var och en.
Istället för att göra ett vanligt collage tänkte jag att jag ville göra något lite annurlunda så jag gjorde en slags bok, när jag klistrat på alla bilderna och skrivit text under tyckte jag även att det skulle vara lite finare och kanske lite mer personligt genom att jag målade lite blommor och kvistar lite här och var, svårt att förklara men ni kan ju se själva.

Det var inte jag som scannade bilderna utan de hittade jag på min profil på Cultural Cares hemsida.

 Först gick jag in på My profile.



Och därefter gick jag nedåt på sidan till My Document and photos. Där under den andra bilden man skall ladda upp på sin personliga inloggning på hemsidan fanns mina bilder.


När man klickar på länken kommer ditt collage att visas i Abdobe reader (Om det nu stavas så), det gjorde det i alla fall för mig.

Här kommer i alla fall mitt collage/bildbok.

Framsidan Första sidan

Andra sidanTredje sidanFjärde sidan

Femte sidanSjätte sidanSjunde sidan

SKRIVET: 2009-05-04, kl 18:57:27 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Populär

5 sms, 3 missade samtal och 1 röstmeddelande. Jag var visst väldigt populär idag. Hade lagt min mobil i min väska som stod i hallen på övervåningen. Tro inte att jag inte brukar höra den utan idag hade jag även slagit på tystläga så det ändå som mot förmodan hördes var vibrationssignalerna.. Smart Cecilia, Smart! [Not*]

Nu sitter jag med min och Gabriellas jämförelse mellan Aneiden (Stavas så??) och Odyssén. Jobbigt värre men nu går det i alla fall frammåt, det svåra är egentligen inte att hitta saker som påminner eller skiljer sig i berättelsen utan att fylla ut och skriva det i en sådan form att det inte blir tråkigt att läsa eller bara uppradning av allting. Mellantexten eller utfyllnaden om man så vill kalla det. Idag är det först CSI och sedan Ballar av stål vilket jag bara älskar att titta på. Skadeglädje som man har blir det inte roligare skämt än när någon annan står för underhållningen och blir driven med. Tyvärrr, men jag erkänner det åtminstone.

SKRIVET: 2009-05-03, kl 18:07:18 | PUBLICERAT I:

Fildelning

Nu blir jag upprörd! Min sambo och jag brukar ibland äta fil och flingor till frukost. Vi samsas då om ett paket fil. Nu måste vi köpa två paket fil och ha varsin. Varför då, undrar ni kanske? Jo för jag har hört att Antipiratbyrån har polisanmält folk för fildelning så nu törs vi inte göra det längre.

SKRIVET: 2009-05-02, kl 01:03:40 | PUBLICERAT I: Mitt liv

Denmark I saw, visit and left

Klockan 07.30 idag samlades alla de som skulle till Danmark på terminalen.
Det blev en hejdlös resa med mycket alkohol (för visssa) och mycket prat (för andra).  Vi kom iland vid 11.30 tiden och efter det gick jag och Joanna runt, runt i Fredrikshavn. Det är en mysig stad men kanske lite väl seg. Inget hände alls, alla affärer var öppna men det var hur lite människor som helst. Nästan mer svenskar än danskar faktiskt... Såg Kitas folk lite överallt. mest på puberna men också på ängen och i affärer. Vid femtiden skulle vi äta mat så vi bestämde oss lite snabbt för pizza, enkelt och relativt billigt. Så först gick vi till en pizzeria, 119:- för en hämtpizza plus en dricka. Helt galet sjukt mycket!!! Så vi gick vidare till en mataffär som hade quickfood utanför. Där var det två pizzaslizar för 25:- och en för 15:- Vi bestämde att Joanna skulle betala pizzan för oss båda plus att hon ville ha en dricka. Det eftersom jag handlat innan och hon var skylldig mig lite pengar. Men sedan när vi väl skall beställa fattar inte kassörskan varken vår danska (Läs: dom förmodligen är riktigt, riktigt usel, men hej. Vi försöker, (Jag), åtminstone), svenska eller engelska. Hur skall vi förklara detta. När vi väl tror att hon fattat nä då tar hon betalt för en pizza+dricka / person. Nä, då gick min dag i botten.

När jag väl sedan var hemma är min väska rätt tung, ni som vart i Danmark förstår, och jag inser att min mobil har mindre än 20 kronor kvar och mindre än 7% kvar på batteriet. Jättekul. Klockan är 22.24 och jag kommer missa både 20 över bussen och halvbussen. Jag måste skynda mig till hållplatsen så jag slipper betala nattaxa för jag har inte tillräkligt mycket kuponger kvar för att åka det. Jag springer till hållplatsen och kommer försent. som tur var hade bussen inte åkt utan stod kvar på perrången. Hade jag tur eller vad?!

På vägen hem sedan visar det sig att det har skett en olycka vid polhemsplatsen och det är ingen liten heller. Sju polisbilar, tre ambulanser och två brandbilar stod och himlen blev ett blinkade hav av alla sirener som var på. Det saknades bara orkesten men tyvärr hade på sirenernas ljud.

Nu sitter jag här hemma med skrivbordet fyllt av godis, mitt hemliga fack fyllt med dricka och känner mig lite sliten. Skall kolla på The bridge. Får se om det är en bra film. Handlar om andra världskriget och hur tre (?) soldater skall skydda en bro - till varje pris.